maanantai 18. lokakuuta 2010

Halonen vallankumouksen johdossa

Kirjoitin jo aiemmin Tuure Lehenistä (Kehitys(apu) ja älykkyys 28.9.2010) ja totesin, että mies oli Kominternin suunnitteleman maailmanlaajuisen sosialistisen vallankumouksen taustalla keskeisessä tehtävässä kouluttaessaan ns. kolmannen maailman vallankumoustaistelijoita. Selailin taas samaa kirjaa (Arvo Tuominen, Myrskyn mentyä, 1971, s 68-72 ja 98-99) ja huomasin nykyhetkeen pari yhteensopivaa huomiota. Kuten jokainen lukutaitoinen on voinut huomata, luterilainen kirkko on joutunut melkoiseen ahdinkoon Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen esitettyä omat näkemyksensä homoudesta. Tuominen huomasi saman asian 40 vuotta sitten.

Tuure Lehén esitti vuonna 1970 SKP:n keskuskomitean kokouksessa 7-8.10.1970, että homoneuvostovastaiset mielipiteet tulee saattaa rikoslain alaisuuteen. Kattavissa perusteluissaan hän opettaa, että vain ja ainoastaan sillä tavalla SKP voi syyttää (ja tuomita) muut puolueet, jos ne vastustavat sen poliittisia tavoitteita. Tuominen perustelee yksityiskohtaisesti, että nämä "tavoitteet" olivat sosialistisen yksipuoluejärjestelmän luominen ja vallan kaappaaminen pienen eliitin käsiin. No, tässä vaiheessa en vielä ollut yllättynyt.

Sen jälkeen Tuominen kuvailee 60-luvun lopun radikaalien (Halonen, Tuomioja, Björklund ym. SDP:n nuoret) perusteluita toimilleen. Tässä vaiheessa rehellisesti sanoen yllätyin itsekin. Mikään ei ole muuttunut, paitsi että nämä perustelut ovat toteutuneet ja niiden arvostelusta joutuu todellakin oikeuteen. Radikaalien vaatimukset, jotka tuli toteuttaa länsimaiden kustannuksella, olivat:
- Kolmannen maailman ongelmien poistaminen
- Nälänhädän poistaminen kaikkialta maailmasta
- Rotuerottelun lopettaminen
- Yleismaailmallinen luonnon saastuttamisen ehkäisy.

Kuten Tuominen toteaa "Näiden nykyisten kumouksellisten nuorten ns. 'ohjelma' on vain ja ainoastaan suomalaisessa yhteiskunnassa ilmenevien epäkohtien luetteloiminen, liioitteleminen ja paisuttaminen. Nämä epäkohdat on tietysti syytä tiedostaa, mutta on kohtuutonta syyttää niistä isoa osaa suomalaisista. En oikein vanhana ammattivallankumouksellisena ymmärrä, mitä näiden suurten epäkohtien kohdalla auttaa, vaikka pienessä tasavallassamme tehtäisiin vallankumous".

Nukkukaa hyvin.

Ei kommentteja: