tiistai 12. lokakuuta 2010

Relanderin pää vetävän kädessä

Vihreä liike, ainakin sen johto, noudattaa tiukasti Osmo Soininvaaran oppirakenelmia. Sitä en tiedä, onko Soininvaara äänitorvi vaiko peili, eli missä määrin tekee todellisia linjavetoja ja missä määrin hän vain kiteyttää sen, mitä puoluejohto asioista ajattelee. Oletan hänen vaikuttavan edelleen ihan käytännön politiikan taustalla, koska hän oli se Vihreä, joka nosti Vihreät pois yhden asian ympäristöliikkeestä hallituskelpoiseksi yleispuolueeksi. Kuten kirjoitin (Vihreiden historiasta 29.8.2010), Vihreistä juuri eronnut Eero Paloheimo väitti sen johtuneen nimenomaan Soininvaaran kiimasta ministeriksi (Elonkehä 3/2005).

Muita merkittäviä Vihreitä ideologeja ovat Jyrki JJ Kasvi ja Jukka Relander. Lisäksi Jarkko Tontti ja Pekka Haavisto ovat jonkinlaisina punnuksina vaakakupissa. Naisista Satu Hassi ja Heidi Hautala ovat merkittävimmät ja vasta tässä vaiheessa tulee puolueen puheenjohtajat Tarja Cronberg ja Anne Sinnemäki. Puolue on ilmeisesti ajatunut näin hullunkuriseen tilanteeseen, koska johdon ajama käytännön politiikka (seksuaalikysymykset homoparien oikeuksineen ja feminismeineen) eivät ole iskeneet korville Soininvaaran suurta unelmaa: ympäristöverojen varaan rakentuvaa holhousyhteiskuntaa.

Edellisen kerran kirjoitin Relanderista (Metsässä lymyää Relander 17.9.2010), että hän vaatii lisää veroja. Mistähän kirjoittaisin tällä kertaa? Uusimmassa kirjoituksessaan Jukka Relander ottaa kantaa veroihin. Verot ovat sosialisteille elintärkeä työkalu, koska tarpeksi verottamalla kansalle ei jää valinnan varaa minkään asian suhteen.

Relander jos joku oppinsa tuntee, sillä hän teke väitöskirjaa taistolaisen opiskelijaliikkeen psykohistoriasta (Wiki). Niinpä Relander toteaakin:
En myöskään ymmärrä vaatimuksia olla korottamatta veroja. Ajatus on pöyristyttävä, lyhytnäköinen ja kaikkia köyhdyttävä. Jos onnistumme auttamaan heikoimmassa asemassa olevia, heidän lisääntyvä kulutuksensa tuottaa paljon enemmän yhteistä hyvää kuin hyvätuloisten rahastosijoitukset. Niin se vain on.
Relander paljastaa - jos se enää mikään "paljastus" onkaan - Vihreiden todellisen luonteen. Se on elitismiä parhaaseen keskiaikaiseen sääty-yhteiskunnan henkeen. Muusta viis, mutta veroja on korotettava! Jos ei katajaisen kansan kellarista enää löydy ryöstettävää, niin sitten eletään velaksi. Velaksi eläminen on ikivanha heikon hallinnon keksintö, kun roomalaiset loivat aikansa hyperinflaation. Kun keisarilla ei siis ollut rahaa maksaa armeijalleen palkkaa, se lantrasi kultakolikoita.

Ihan hyvin tämä Vihreiden alamäki on viimeisen vuoden aikana alkanut, mutta ilolla työnnän siihen lisää vauhtia. Pitkään kestänyt myllytys hiilidioksidin osalta alkaa vihdoin valua laajojen kansalaispiirien ymmärrykseen. Eliitin yllätykseksi ihmisillä on aivot ja he osaavat käyttää niitä! Vihreät ovat käyttäneet hiilidioksidia perusteena oman stalinistisen menneisyytensä päämäärien ajamiseen maailmanhallinnosta ja korkeista veroista. Tietotekninen vallankumous nopeuttaa prosesseja. Edellinen sosialistinen maailmaa myllertänyt vallankumous piti laajoja alueita vallassaan 70 vuoden ajan. Tämä toinen yritys kesti 20 vuotta mutta jäi torsoksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terve!

Oli virheät-de röda sitten yhden asian liike tai yrittipä se olla yleispuolue niin se on aina alusta asti ollut elitistinen.

Jos se alukuaikoina yrittikin antaa kuvaa että olisi protestipuolue niin se oli ja on siltikin elitistinen. Se muistuttaa NKP-tyyppistä feodoaaliaatelistoa joka pyrkii feodaalihallintoon, hallita ja kontrolloida kansaa ja saada kansa tekemään niin kuin se haluaa.

Niin, aatelistoa onkin aikojen kuluessa houkuttanut kaikenlaiset radikaalit aatteet ja ideologiat. Tuo on jatkumoa sille.

Kumitonttu kirjoitti...

Iltaa Vieras! Kansanvaltaa vastustava eliitti joutuu keksimään erilaisia vaihtoehtoisia hallintomalleja kaapatakseen vallan. Olihan Leninkin perityvää aatelissukua. Mutta ilman vallankaappausta ei olisi koskaan saanut poliittista valtaa tsaarin sääty-yhteiskunnassa.