sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Soininvaaran juutalaisvastaisuus

on häkellyttävää. Kirjoituksessaan Otetaanko maahanmuuttokriittiset Suomessa riittävän vakavasti? Soininvaara kirjoittaa
Israelilaiset määräävät myös arabit noudattamaan sapatin määräyksiä, ja pahoinpitelevät sen rikkojia, vaikka mitä juutalaisten sapatin pitäisi muille uskonnoille kuulua.
Eihän siinä mitään uutta ole, että media on Suomessa vasemmalle kallellaan, ja vasemmiston pitkäaikainen lempilapsi on Israelin arvostelu, koska siinä voi sivussa haukkua Amerikkaa ja antaa taustatukensa arabisosialismille. Mutta silti, ihan oikeasti, miksi Soininvaaran piti tuollainen kommentti sanoa? Miksi?

Toisen maailmansodan aikana Stalin lähetti juutalaisen näyttelijän Solomon Mihoelsin (Wiki) keräämään varoja Yhdysvaltain juutalaisilta. Isäntä jopa perusti antifasistisen komitean osoittamaan lännelle, ettei sosialismissa sorreta juutalaisia. Erityisesti Churchillilla oli vaikeuksia sietää Stalinia, mutta hän oli todennut, että hän pyytää alahuoneelta apua vaikka itse pääpiru pyytäisi apua heittääkseen Hitlerin ulos.  Stalin antoi avoimesti tukensa Israelin perustamiselle, koska hän oli erittäin pettynyt arabinationalisteihin, jotka olivat sodan aikana tukeneet natseja tai hakeneet turvaa Englannista. Stalin laski kerrankin aivan väärin. Hän nimittäin kuvitteli saavansa Israelin suojatikseen, koska moni uusi israelilainen oli entinen Kominternin työntekijä.

Mihoelsin Stalin tapatti pian sodan jälkeen ja vangitutti Molotovin vaimon Polinan. Kun Israelin ensimmäinen Moskovan lähettiläs Golda Meir saapui Moskovaan, paikalle tuli 50.000 ihmistä, mikä osoitti Stalinille, että juutalaiset ovat ensin juutalaisia ja vasta sitten sosialisteja tai venäläisiä. Nopeasti Isäntä kuitenkin tajusi tulleensa yllätetyksi housut kintuissa, ja aloitti ns. lääkärioikeudenkäynnin, jossa juutalaisia lääkäreitä syytettiin epäisänmaallisesta toiminnasta. Sen jälkeen Stalin jatkoi raivokasta hyökkäystään Venäjän juutalaisia vastaan, vaikka suuri osa heistä oli juuri selvinnyt Hitlerin keskitysleireiltä vain päästäkseen Berijan tarhoihin.

Vasemmisto ei ole päästänyt irti tuosta Stalinin luomasta irvokkaasta asetelmasta, jossa Lähi-idän ainoa suvaitsevainen kulttuuri ja sen asukkaat ovat alueen pahoja poikia. Siinä ei ole mitään yllättävää, enää, mutta on se vaan pirun rasittavaa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noin kuukausi sitten ykkösellä näkyi ohjelma tuosta Stalinin kehittelemästä salaliittoväitteestä jolla juutalaisista lääkäreistä tehtiin vihollisia.

Ironmistress kirjoitti...

Juutalaiset kelpaavat vasemmistolle kuolleina, mutta eivät elävinä.

Jaska Brown kirjoitti...

Yksi teoria on se, että Stalin hyväksyi YK:ssa Israelin valtion perustamisen, koska tällöin länsimaiden ja etenkin Yhdysvaltojen olisi pakko tukea Israelia sen joutuessa nokkapokkaan arabeja vastaan. Tämä taas ajaisi miljoonat arabin neuvostoleirin kannattajiksi. Kuten myöhempi historia osoitti (Egypti, Syyria, Libya, Jemen,...), näin myös kävi. Eli laskiko Isä Aurinkoinen sittenkin oikein?

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos Vieras, Airon ja Jack!

Niin, Stalinin juutalaisvastaisuus oli ilmeisesti ihan puhtaasti tarkoitushakuista eli hän hyödyndsi ikivanhaa hallintotapaa, jossa jokainen venäläinen - vaikka kuinka kurjassa asemassa - tiesi aina olevansa juutalaisen yläpuolella. Stalinin inho muslimeja kohtaan oli kuitenkin vielä kovempi, ja muslimithan eivät voineet lainkaan hyväksyä ateistista sosialismia. Jo 40-luvulla Stalin siirsi 900.000 tsetseenia ja muita muslimeita Siperiaan kostoksi näiden yhteistyöstä natsien kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Nää on kaikkein hauskimpia missä kerrot "Isännästä".

Kumitonttu kirjoitti...

Nöyrin palvelijanne.