maanantai 25. lokakuuta 2010

Vihreä luomupieru

"Mitataan huono-osaisuutta millä mittarilla hyvänsä, perussuomalaisten kannattajakunta edustaa huomattavan huono-osaista joukkoa verrattuna minkä muun puolueen kannattajakuntaan hyvänsä." Näin tietää kertoa punavihreän liikkeen keskeinen oppi-isä Osmo Soininvaara (Katkerien kanava 25.10.2010). Mitään näyttöä hän ei väitteensä tueksi anna, mikä on hiukan ihmeellistä. Ehkä keskimääräinen Vihreä uskoo, mitä Soininvaara sanoo, joten asioita ei ole ollut tapana kyseenalaistaa. Soininvaaran asenne näyttää muuttuneen avoimesta vihasta sääliksi, mikä on aika tyypillistä niissä kommenteissa jotka heitetään kun mitään asiaa ei enää ole sanottavana. Ilmeisesti Katajanokalla on tajuttu, että paukut on paukuteltu ja suolessa on enää pelkkää kaasua.

Ihan näppituntumalta voin todeta, että Perussuomalaiset eivät ole huomattavan huono-osaisia yleensä ja varsinkaan verrattuna muiden puolueiden äänestäjiin. Soininvaara tulkitsee Persujen vihan eliitin pröystäilyyn kateudeksi, mutta ei se sitä ole vaan oikeudenmukaisuuden kaipuuta - vanhoja talonpoikaisarvoja. Kun muut vetävät vyötä kireämmälle, poliitikot tuntuvat keskittyvän verojen kiristämiseen. Perussuomalaisten riviin siirtyneissä on paljon niitä, joita hallituksen nykyinen - sanoisinko huolettoman pulskea - meno järkyttää, koska he joutuvat itse elättämään itsensä ilman kenenkään avustuksia. Heille Suomi on maa, jossa vedetään yhtä köyttä, mutta nyt koko tärähtäneistö näyttää pieraisevan juuri siihen hiileen, minkä eteen rahvas kontillaan valmistautuu puhaltamaan. Kansa syö papuja nälkäänsä - Vihreät kehittääkseen suolistokaasuja.

2 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Hyvin kirjoitettu taas kertaalleen. Noin henk koht en vieläkään tiedä, mitä puoluetta äänestän seuraavissa vaaleissa (tosin tiedän kyllä tarkkaan, mitä en äänestä), mutta minua voisi ajatella semmosena potentiaalisena persuna. Ja piru vie, minä olen ollu viimeksi työtön vuonna 1985. Pitäiskös heivata hommat ja alkaa kokopäiväjuopoksi, että sopis stereotypiaan?

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos Ykä kannustuksesta. Vaikuttaa siltä, että Persujen äänimäärä muodostuu valtaosin ns. liikkuvista äänestäjistä, jotka ensimmäistä kertaa ovat ryhmittyneet kaikki saman puolueen taakse. Pääasiallinen syy ei voi olla huono-osaisten kiukku, koska huono-osaiset ovat nukkuvien puolueessa. Nykyinen suurten puolueiden ääniosuus tuntuu heijastavan niiden todellista peruskannatusta. Huomion arvoista on, että vaaleista toiseen paino valuu pois demareista, kun jokaisessa vaalissa tulee 200.000 uutta nuorta äänestäjää.