Eniten ulkomaille lähtivät nuoret aikuiset.Vaikka virallinen propaganda uskotteleekin, että Suomi tarvitsee huoltosuhteensa takia maahanmuuttoa, niin todellisuus - siis ihmisten omat valinnat - paljastavat karun totuuden aivopesun kaltaisen mantran alta.
lauantai 30. toukokuuta 2015
Hyvästi Suomi: Ulkomaille
Yle kirjoittaa, että maasta muuttaa porukkaa ulkomaille samaa vauhtia kuin 70-luvulla, jolloin asukkaitakin oli tosin miljoona vähemmän.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
8 kommenttia:
Tuo höpötys huoltosuhteesta onkin sangen mielenkiintoinen juttu. Huomattava osa niin sanotuista suurista ikäluokista alkaakin jo olla eläkkeellä tai ainakin tekee enää osa-aikaisesti töitä. Tällöin he myös vaikuttavat hankaloittavasti nuorten työllistymiseen, vaikka osissa tapauksia heidän työpanoksensa hiljaisen tietämyksen tasolla onkin korvaamatonta.
Lähestymme pistettä, että tähän maahan tai naapurimaihimme jäänevät enää ne, jotka kokevat itsensä liian vanhoiksi tai sosiaalisesti sidotuiksi isiensä multaan, joka toki ei enää ole mitenkään omaa. Lisäksi täältäkään eivät köyhimmät kykene mihinkään pakenemaan. Legendanomaiset mittasuhteet saaneen huoltosuhdehöpötyksen sijasta olisi syytä kiinnittää kohtalokkaaseen kansallisvarallisuuden ulosmyymiseen ja... niin tietenkin... järjettömään mamutukseen ynnä multikultin palvontaan.
Euvostotaivaskin harkitsisi radikaaleja raekaisuja asuinpaikkansa suhteen, mikäli olisi kolmekymmentä vuotta nuorempi. Kun taivalta alkaa olla enemmän takana kuin edessä, kotimaan jättäminen ei ole sellainen vaijhtoehto kuin ennen.
Ja tilalle tuodaan paperittomia koneinsinöörejä, tulkkeja ja imaameja.
"Lähestymme pistettä, että tähän maahan tai naapurimaihimme jäänevät enää ne, jotka kokevat itsensä liian vanhoiksi tai sosiaalisesti sidotuiksi isiensä multaan, joka toki ei enää ole mitenkään omaa."
Jos olisin balttilainen Baltiassa tai venäläinen Venäjällä niin olisin suhteessa ja määrällisesti tyytyväisempi maahani kuin mitä nyt olen holhousvaltio-Suomeen.
Ehkä ne nuoret lähtevät, koska Suomessa ei ole töitä tiedossa?
Tuskin on lähitulevaisuudessakaan. Paperitehtaatkin toimivat jo enimmäkseen automaattisesti.
Omia lapsiani olen kannustanut lähtemään mm opiskelemaan ulkomaille jos eivät ole Suomessa päässeet opiskelemaan haluamiaan aineita. Sisäänpääsykokeitahan on melkein joka narikassa ja niitö varten pitää usein päntätä juuri tuon oppilaitoksen ihmisten laatimia pääsykoekirjoja.
Hyvin ovat oppia saaneet ulkomaisissa korkeakouluissa. Useat ovat vielä kansainvälisissä ranking listoissa meidän suomalaisia korkeakouluja laadukkaammiksi arvioituja. Ja ylimääräisenä bonuksena ovat saaneet vielä entistä sujuvamman kielitaidon. Ei mitään vähäpätöistä kun ympäristö muuttuu koko ajan globaalimmaksi.
Kun työllisyystilannekin kotimaassa on surkea niin on kai ihan ymmärettävää että ne jotka pystyvät lähtevät luomaan uraa ulkomaille.
Haittapuolena voi pitää, että omat rakkaat lapset eivät ole viikottaisia face-to.face tapaamisia mahdollistavilla lähialueilla. Mutta siihen auttavat nykyaikaiset kustannustehokkaat yhteydenpitovälineet ja -ohjelmat. Tietokoneet videokamerat ja kuvat ja älypuhelimet.
Aika huonosti asiat on, jos ihmiset alkaa uskomaan, että niitä pitää elättää, kun ovat syntyneet. Ja pitää saada rahaa olomassaolosta.
Rahalla saa ja hevosella pääsee, sano:
https://www.youtube.com/watch?v=0FaN3TatpBU
Euvostotaivas: "Huomattava osa niin sanotuista suurista ikäluokista alkaakin jo olla eläkkeellä tai ainakin tekee enää osa-aikaisesti töitä. Tällöin he myös vaikuttavat hankaloittavasti nuorten työllistymiseen"
Nuorten työllistymistä haittaa ainoastaan heidän taitamattomuutensa ja laiskuutensa, jossa vielä edellinen johtuu jälkimmäisestä.
Jos ahkeruus ja yritteliäisyys on kohdallaan, niin heidän tarvitsisi lähinnä jarrutella liikoja tarjouksia ja delegoida niitä muille, koska heitä tarvittaisiin kaikkialla paikkaamaan vanhempien hiipuminen ja tuomaan uutta verta.
Istuin eilen kahvipöydässä erään amis-pojan kanssa, jolla nykyään on 50 alaista.
Hän naureskelikin, että ennen vedettiin hulluna johtoa, mutta nykyään vedetään (firman)johtoa.
Jokuhan suomalaisessa koulujärjestelmässä on pahasti pielessä, kun se tuottaa riskiäkarttavia tyttöjä virkakoneiston ja korporaatioiden palvelukseen, mutta koulussa huonosti menestyvät amispojat ottavat riskiä ja perustavat niitä yhtiöitä, joita verottamalla virkakoneiston tytöt saavat itselleen elämäntehtävän.
Lähetä kommentti