maanantai 19. elokuuta 2013

Jeesus tulee - vai tuleeko?

Kuvassa ympyröitynä Osama bin Laden Ruotsissa vuonna 1971.

Nimimerkki Kari antoi kommentissaan linkin tähän analyysiin islamilaisen maailman sekasorron synnystä. Emmet Scott kirjoittaa, miten länsimaisen vasemmiston (amerikkalaisittain sanottuna liberaalien) ajama politiikka johti muutamassa vuosikymmenessä islamilaisen maailman vastareaktioon kaikkia länsimaisia arvoja vastaan. Valitettavasti vasemmisto ei itse edes ymmärrä tätä, vaan sysää tapahtuneesta vastuun Lähi-idän kriisiin ja sitä kautta Israelille, Bushille ja kaikille kristityille.

Vaatiessaan meiltä ymmärtämystä muslimien motiiveille he vielä heittävät bensaa liekkeihin sekulaareilla vaatimuksillaan tasa-arvoisesta avioliittolaista ja adoptio-oikeuksista. Muslimit ovat omaksuneet toimintansa muodolliseksi perusteluksi länsimaisen vasemmistoeliitin tekosyyt kuten Palestiinan ja Irakin miehitykset, mutta kumpikaan näistä ei ollut toiminnan motiivi aiempina vuosikymmeninä. 70-luvulta alkaneella islamilaisen ja läntisen maailman loitontumisella on tietenkin syynsä. Länsimainen kulttuuri muuttui tieteellis-teknisen kehityksen myötä - tuolloin melkein kaikkialla vallassa olleiden sosialismiin paljon tai vielä enemmän kallellaan olleiden hallitusten johdolla - kohti naisten korkeampaa tasa-arvoa. Lähinnä vain ja ainoastaan reaktiona tähän - vielä 60-luvulla myönteisesti länsimaiseen kulttuuriin suhtautuneet - muslimimaat käpertyivät pelokkaasti sisäänpäin noituen kaikkia länsimaisia vapaamielisiä tapoja moraalittomiksi.

Scott päättää kirjoituksensa ennustukseen, jonka mukaan elämme juuri nyt viimeisiä hetkiä jolloin voimme itse vielä vaikuttaa siihen, tulee Euroopasta islamilainen kalifaatti vai valitsemmeko paluun kristilliseen arvomaailmaan. Valtaosan ihmisiä ollessa uskonnollisia, olen pitkälti samaa mieltä, että valinta tapahtuu noiden kahden vaihtoehdon välillä. Toiveunen kaltainen mahdollisuus siitä, että islamilaisesta maailmasta Eurooppaan muuttavat ihmiset laajamittaisesti omaksuisivat kristilliseen arvomaailmaan perustuvat käsitykset ihmisoikeuksista, uskonnon- ja yksilönvapauksista ovat mielestäni perusteettomia. Kun koko islamilainen maailma lähti aktiivisesti tekemään pesäeroa 70-luvulla länsimaissa kiihtyvällä vauhdilla leviävään "moraalittomuuteen", on ainakin minulle täysin epäselvää, miksi tilanne yhtäkkiä muuttuisi ja muslimit ymmärtäisivät olleensa vuosikymmeniä väärällä tiellä.

Ei kommentteja: