tiistai 20. elokuuta 2013

Arabialainen viemäriverkostoDubai on tullut tunnetuksi näistä pilvenpiirtäjistään, jotka jostain kumman syystä eivät ole innoittaneet matkustajakoneita kaappaavia terroristeja tuhoamaan niitä. Kautta aikain valtaapitävät ovat halunneet mahtailla mitä suuremmilla rakennuksilla. Egyptiläiset tekivät pyramidinsa ja papit tuomiokirkkonsa. On se kieltämättä ollut yksikerroksisesta torpasta tulleelle jumalallinen näky, kun rakennuksen huippu hipoo taivasta. Eivätkä arabihallitsijat ole länsimaisia esikuviaan voimakastahtoisempia. Liha on heikkoa ja fallo-symboli jää ikuisiksi ajoiksi tuleville sukupolville muistuttamaan menneiden ajoiden voimasta ja vauraudesta.

Länsimaiselle ihmiselle vesi- ja viemäriverkosto on niin itsestäänselvä asia, että alla oleva video ei pelkästään naurata vaan jopa järkyttää.Pariminuuttisessa videossa ohitetaan satakunta loka-autoa, jotka jonottavat päivittäin tyhjentämään Dubain pilvenpiirtäjien jätekaivot, koska tollot ovat jättäneet niihin rakentamatta viemäriverkoston. Tuntuu suorastaan käsittämättömältä, että rakennuksen ulkoinen koreus on tärkeämpää kuin sen toimivuus. Jotenkin tulee Neuvostoliitto ja muut sosialistiset voimainponnistukset mieleen.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Käsittääkseni tuo video on vuodelta 2009, ja tilanne on nykyään huomattavasti parempi.

Dubai Municipality has two main sanitation plants, one in Al Awir, and one in Jebel Ali. There are also several smaller sewage treatment plants operated by private operators to serve specific districts or neighbourhoods.

1. Al Awir Plant
Designed with a capacity of 260,000 m³/day -- but by 2007 it dealt w/almost 500,000 m³/day.
In 2008, a 2nd phase -- 65,000 m³ of capacity became operational. Now, a 3rd phase has added an extra 80,000 m³ capacity. (Total of 405,000 m³/day.)

2. Jebel Ali plant
By 2010 this plant could process 300,000 m³ of waste water/day.

RH kirjoitti...

Osaahan ne Espanjassakin:
http://www.iltalehti.fi/hullumaailma/2013081117354110_hu.shtml

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä tästä asiasta mitään, mutta yleensä on niin, etenkin viranomaisten puuhasteluun liittyen, että saadakseen tietoa tai varmuutta jostain asiasta, on sen tila mentävä itse paikan päälle toteamaan.

Suomessakin on oikein laissa säädetty hoitotakuu. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että täällä kaikki saavat hoitoa lain määräämässä ajassa? No vittu ei tarkoita.

Samaa voi hyvällä syyllä epäillä arabeiden viemöriverkoista ja jätevedenpuhdistamoista.

t. Pörri Orava

Tiedemies kirjoitti...

Mutta en nyt oikein ymmärrä. Viemäriverkoston rakentaminen julkisin varoin on sosialismia.

Anonyymi kirjoitti...

Dubai vaikutti minusta talousmalliltaan kapitalistiselle ja kehitys ei pysähdy riiteleviin komiteoihin, kun aluetta hallitsee diktaattori eikä mikään kaljujen rillipäisten tilastotieteilijöiden politbyroo.

Vapauspuoli vaikutti rajoittuvan talouteen, sillä ihmisten yksityisen puolen elämänarvot vaikuttivat hyvin konservatiivisille tai uskonnollisille. Mutta kuka sen on määritellyt, että kapitalistisen yhteiskunnan olisi pakko olla myös liberaalinen?

Kumitonttu kirjoitti...

Pörri, vuodenvaihteen jälkeen saat mennä mihin tahansa terveyskeskukseen potilaaksi. Tulee olemaan mielenkiintoista seurata, miten se muuttaa suomalaiste julkisin varoin tuotettua palvelua.

Tiedemies... Missä kohtaa minä vaadin että viemärit tulisi rakennuttaa verovaroin? Jopa Suomessa liittymisestä viemäriverkkoon maksetaan korvaus, joka ylittää omakustannushinnan mennen tullen. Mutta vesilaitokset ovatkin tätä nykyä liikelaitoksia joiden tehtävä on tulouttaa kunnan kassaan rahaa.

Ano, kapitalistinen yhteiskunta voi toki olla autoritäärinen, mutta vapaa markkinatalous tarvitsee toimiakseen klassiseen liberalismiin rakentuvan yhteiskuntajärjestyksen.