torstai 29. syyskuuta 2011

Lyhyt oppimäärä fasismiin

Suomen viennin kasvu on pysähtynyt ja olemme syöksymässä taantumaan. Minkä asioiden parissa poliitikkomme puuhastelevat: homolakien ja Tobinin-veron. Selkäpitä riipii lukea vasemmistopopulistisia lausuntoja, joissa "vakaus" on ylhäältä johdettua suunnitelmataloutta ja "epävakaus" vapaata markkinataloutta.
Käytännössä komissio tarkastaa kansalliset budjetit ja esittää korjauksia. Sopimusrikkomuksista rapsahtaa sakot. Jäsenmaat puhuvat jo seuraavista uudistuksista, kuten yhteisistä velkakirjoista, rahansiirtoverosta ja jopa yhteisestä valtiovarainministeriöstä.
Luoja varjele meitä enemmiltä "uudistuksilta". Niin muuten; kukahan nuo rapsahtavat sakot mahtaa maksaa, mistä ne ovat pois ja mihin niiden tuotto käytetään? Jos kansa ei vaaleissa rankaise sopimusrikkomuksia tehneitä kansallisia päättäjiään, paikalle saapuu joukko vierasmaalaisia, jotka ovat täysin kansallisesta demokraattisesta valintaprosessista irrallaan. Mieleen tulevat Prahan, Budapestin ja Gdanskin tapahtumat. Vuosi sitten vielä naureskelin "Eurostoliitolle", mutta niin se vaan perkele Siperia opettaa...

Viimeisen 20 vuoden aikana Suomi on muuttunut vasemmistolaiseksi maaksi. Talouspolitiikka koki jo neuvostoliitot ja nyt janajevit haluavat ajaa tankit kaduille. Joskus vuodenvaihteen 2012-13 tienoilla jostain voi nousta jeltsin puhumaan kansalle sen oikeuksista. Mistä tämän jeltsinin tunnistaa? Häntä syyllistetään populismista hänen vaatiessaan poliitikkoista riippuvaisen virkarälssin erottamista. Populismia siinä on toki sen verran, että heitä ei eroteta. Ainoa hallinto, joka on koskaan menettänyt valtansa ajettuaan kansansa perikatoon, oli amerikkalaisten hallitsema Länsi-Saksa. Idässä Stalin nosti vanhat natsit valtaan, koska hehän olivat jo läpäisseet pääsykokeen sosialistiseksi virkamieheksi.

Sukulaistyttö kävi tontunmäellä koulupäivänsä jälkeen ja jätti yhteiskuntaopin koepaperin jälkeensä. Yhdessä kysymyksessä piti kuvailla "hyvinvointivaltiota". Täydet pisteet sai vastauksesta: "Hyvinvointiyhteiskunta perustuu maksuttomiin palveluihin, korkeaan veroasteeseen, tasa-arvoon, erilaisiin tukiaisiin ja julkiseen terveydenhuoltoon. Se edustaa arvomaailmaa, jonka mukaan valtio pitää huolta kaikista kansalaisistaan ja vastineeksi saa oikeuden ohjata heitä poliittisesti määriteltyihin, tavoiteltavina pidettäviin elämäntapoihin." En olisi itsekään osannut määritellä fasismia tuon paremmin.

7 kommenttia:

Pikkupoika kirjoitti...

Hienosti summaa tuntemukset myös täällä päin. Asiasta viidenteen, joko Kumitontunmäellä käytetään Bitcoineja?

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos.

Ei ole kokeiltu bitcoineja. Käytännössä hallinnon väkivaltakoneisto tekee mahdottomaksi normaalioloissa muiden valuuttojen kuin valtion virallisen käyttämisen laajamittaisesti. Tobinin veron kiertämiseen tuollainen luultavasti kävisi paremmin kuin hyvin. Samoin erilaiset mustatpörssit epävirallisine vaihtokursseineen hyötyisivät tuosta. Pitää tutustua tarkemmin.

Jaassu kirjoitti...

Annanpa The Telegraphin taloustoimittajan joka esiintyi BBC:n tämänpäiväisessä talousohjelmassa ilmaista näkemykseni.

http://www.youtube.com/watch?v=QNq9MOc5CBY&noredirect=1

Vasarahammer kirjoitti...

Se tyyppi, jota Oborne kutsui tuolla videolla kutsumanimellä "tuo idiootti Brysselistä", oli Olli Rehnin tiedottaja.

Rehnin asiantuntevia ja Irakin tiedotusministerin mieleen tuovia lausuntoja olemme saaneet lukea kotimaisesta mediasta.

"Euro on itse asiassa kilpi, joka on suojellut useita meidän talouksiamme, ja se on vakauden ja hyvinvoinnin tekijä."

En ihmettele, että Oborne purskahti tuon kuultuaan nauruun.

Jaassu kirjoitti...

EU edustajamme kirjoittaa myös tuosta vallan keskittämisestä EU:n virkamiehille.

http://www.sampoterho.net/?p=1367

Anonyymi kirjoitti...

Demokratia on rauhanomainen tie sosialismiin :)

Kumitonttu kirjoitti...

Hähä... Tuo Jaassun videolinkki oli loistava! "idiootti"...

En ihmettele, että Oborne purskahti tuon kuultuaan nauruun.

Niin minäkin :D

Wahlrooshan sanoi just haastattelussaan, että "kai me kaikki nyt näemme, minkälaista vakautta euro on tuonut".