maanantai 11. heinäkuuta 2011

Kulttuuriset erot yksittäistapausten taustalla

Australialainen imaami vaatii hallitusta järjestämään muslimeille korottomat asuntolainat, jotta muslimit voivat helpommin harjoittaa uskontoaan. Ihmisillä on yksilöllinen kyky sietää epävarmuutta, ja osa ihmisistä haluaa maksaa hyödykkeestä nyt enemmän vain poistaakseen odottamiseen liittyvän riskin. Samalla tavalla EU:n päätös kieltää hehkulamput kuvastaa totalitaarista (lue: sharia) hallintoa, mihin peilaten ei ole niin ihmeellistä, että Kimmo Sasi pohdiskeli vain vuosi sitten ääneen sharia-lain mahdollisuutta soveltaa suomalaisiin muslimeihin, kunhan se ei ole ristiriidassa suomalaisen lain kanssa. No, eihän kunniakäsitys ole ristiriidassa lakiemme kanssa, vaan siihen usein liittyvä väkivalta.

Helsingin murharyhmän päällikkönä aloittava Ritva Elomaa (ei kansanedustaja Kike Elomaa) paljastaa Totuudessa, että
Elomaa ei lähtisi antamaan naisille kehotuksia pukeutumisen suhteen.
Ei varmaan ainakaan suomalaisena viranomaisena, mutta entä jos hänen tavallaan ajatteleva ihminen käyttäisi suurta valtaa uskonnollisessa yhteisössä?
"Ulkomaalaistaustaisten miesten osuus raiskauksista epäiltyjen joukossa on yllättävän suuri suhteutettuna maahanmuuttajien osuuteen Helsingin väestöstä. Syy saattaa liittyä kulttuurisiin eroihin", Elomaa sanoo. Hän ei kuitenkaan hyväksy, että maahanmuuttajia leimataan joidenkin tekemien rikosten vuoksi.
No, tuo ensimmäinen osa kommentista ei erään Halla-ahon tunnetuksi tekemistä tilastoista enää yllätä ketään muuta kuin penaali Minna Passin. Jälkimmäinen hurskas toive, ettei ketään leimata rikolliseksi taustansa takia, on vain onneton yritys rajoittaa keskustelu "yksittäistapauksiin". Kuitenkin, poliisi itsekin varoittaa, että "Älä avaa oveasi katonpesua tarjoaville irlaintilaishuijareille".

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämän päivän paperihesarissa oli juttua neekeriukosta, joka oli mennyt avioon vanhemman suomitytön kanssa ihan vain paperien takia - ja kypsempi rouva oli suostunut diiliin ihan vain pelkkää humaaniuttaan. Kuinka suloista <3

Kumitonttu kirjoitti...

Seksillä on paljon ostovoimaa. Siinä ei paljoa lain henki tai kirjaimet auta, kun tarve ilmenee. Eikös se Turin kyläkauppiaskin tilaa ja palauta näitä eteläisen pallonpuoliskon tyttöjä kuin joku helppoheikki.