lauantai 30. heinäkuuta 2011

Demarinuoret tukivat terrorismia vain päivää ennen

Etualalla oleva pörröpää pitää sylissään Sosiaalidemokraattiset nuoret -lakanaa ja taempana olevat tomppelit liehuttavat Lopettakaa Gazan saarto -banderollia palestiinalaista terrorismia symboloivien lippujen kera.


Norjan sosiaalidemokraattisten nuorten suurin huolenaihe on luonnollisesti Israel, jonka boikotointia ulkoministeri Jonas Gahr Store tässä päättäväisesti askeltaen tukee - kertaakaan tuomitsematta islamistien Israeliin kohdistamaa terroria.


Kuten noista veritekoa edeltävänä päivänä julkisuuteen saaduista valokuvista ilmenee, Norjan työväenpuolueen (irvokas nimi) nuoriso-osaston kesäleiri muistuttaa itseasiassa yllättävän paljon alkuviikosta kirjoittamassani blogissa (Norja ja avoimen keskustelun puute - loppupuheenvuoro) mainittua Glenn Beckin arviota: demarinuorten aivopesu muistuttaa Hitler-Jugendia.

Norjan suurlähettiläs Israelissa totesi haastattelussaan, että Hamasin terrori on oikeutettua toisin kun norjalaisten kohtaama. Sillä pienen pienellä tekijällä, että Lähi-idän juutalaisiin on kohdistunut terroria jo 20-luvulla - siis ennen Länsirannan miehitystä - ei norjalaispoliitikkojen mielestä näytä olevan merkitystä. Ihan tulee Olof Palmen tekopyhyys mieleen nykynorjalaisia katsellessa.

Norja on Euroopan Israel-vastaisin maa
. Norjassa on kielletty juutalaisen rituaalin mukainen eläimen tappaminen, mutta - yllätys! - ei islamilaisen. Kun Barack Obama valitsi juutalaisen avustajan William Daleyn, Norjan ulkoministeri julkisesti paheksui valintaa!

Sosialistinuorten kesäleirin vihantäyteinen Israelin vastainen juhlinta loppui siis seuraavana päivänä tapahtuneeseen joukkomurhaan. Silti ei kannata väittää, että Norjan antisemitistinen ilmapiiri "aiheutti" terroriteon. Terrori-iskun syyt ovat monivaiheisia vaikka yksi yhdistävä tekijä on aina mukana: usko väkivallan oikeutukseen omien näkemysten vastustajia kohtaan. Toinen on todellinen tai kuviteltu palkkio - Norja toistuvasti hyväksyy palestiinalaisten terrori-iskut Israelin kohtaan tuomiten kuitenkin Israelin yrityksistään turvata kansalaistensa turvallisuus. Jättämällä tuomitsematta KAIKKI terroriteot, Norjan hallitus palkitsee terrorin jatkamisen. Kukaan täysissä järjissä oleva ei ole jättänyt tuomitsematta Norjan terrori-iskua, mutta moni jättää tuomitsematta Israeliin toistuvasti kohdistuvat iskut, osa jopa palkitsee ja rahoittaa niitä. Norja odottaa itse saavansa ympäri maailmaa kaikkien myötätuen, mutta itse se ei vaivaudu noudattamaan samoja sääntöjä.

Kuten suurlähettiläs totesi (“those of us who believe [the occupation to be the cause of the terror against Israel] will not change their minds because of the attack in Oslo.”), on Israelin oma vika, että sen kansalaisiin kohdistuu terrorismia, mutta se ei ole norjalaisten oma vika, että heidän nuoriaan tapetaan silmittömän vihan vallassa. On se kiva usko tuo sosiaalidemokratia, kun siitä ei tule moraalista krapulaa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hieman yllättävältä kuullosti jos Norja on Euroopassa eniten Israelin vastainen valtio. Luulin että se olisi Ruotsi. Tiedätkö onko Tanska kaikista Pohjoismaista vähiten Israelin vastainen? Islannin presidentillä on juutalainen vaimo...

Sanottiinpa Italian pääministeristä Silvio Berlusconista mitä tahansa niin on jokunen asia josta kehun häntä.
1. Hän on kuulemma Euroopan Israel-myönteisin pääministeri tai ylipäätään merkittävin pro-Israel-politiikko.
2. Ilmeisesti hän on, Homma-termein ilmaistuna melko nuiva.
3. Hän ei tykkää ilmastohumpasta.