keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Avaruusnatsit

Suomen elokuvahistorian kallein elokuva Iron Sky on valmisteilla.
Elokuvan juoni on parasta camp-henkeä, mikä tekee kahdeksan miljoonan euron projektista melkein uskomattoman. Elokuvien tekemisessä on jotain samaa kuin vanhassa naisten iskemistä koskevassa aforismissa, jonka mukaan älykkyys x kauneus x saatavuus = nolla. Yksi parhaista koskaan tehdyistä elokuvista on Beetlejuice (jossa Renny Harlinin heila Geena Davis näytteli pääosaa), jonka budjetti oli suunnilleen samaa luokkaa. Toivotaan Iron Skylle kaupallista menestystä - ettei käy kuin Spede Pasasen Naisen logiikalle!

Tätä uutista lukiessani en meinannut uskoa silmiäni: entinen oikeusministeri Tuija Brax kehuu Espoota sen aktiivisesta pyrkimyksestä ehkäistä väkivaltaa. Asiat,joihin Espoossa kiinnitetään huomiota, ovat Braxin mukaan:
Maahanmuutto, alkoholi ja mielenterveysasiat. Ne ovat erittäin keskeisiä asioita väkivallan ehkäisemisen kannalta.
Hehe... monikulttuurisuus rinnastetaan mielenterveysongelmiin, mitä se kieltämättä onkin. Ei tosin maahanmuuttajien niinkään vaan päättäjien.

Kommunisti-Kokoomuksen johdolla uusi hallitus suunnittelee autoilijoille uusia maksuja, ihan kuin ihmisillä olisi taskut pullollaan rahaa, joita he poliitikkojen kiusaksi panttaavat itsekkäästi eivätkä ymmärrä antaa niitä yhteiseksi hyväksi. Kaikista Osmo Soininvaaran kirjoituksista hänen uusin (Kannattaako euro pelastaa?) luultavasti parhaiten paljastaa hänen osaamattomuutensa:
Kansalliset valtiot ovat suuria sosiaaliturvayksiköitä. Julkinen sektori ja tulonsiirrot ovat liki puolet BKT:sta. Ehkäpä yhteinen sosiaaliturva-alue on parempi valuutta-alue kuin mikään muu.
Kun tiedetään, että veronmaksajat pääsääntöisesti hyväksyvät sosiaalitukien maksamisen vain omaan viiteryhmäänsä kuuluville, niin tuossa Soininvaara juuri murentaa oman (ja RKP:n) puolueensa keskeisimmän poliittisen linjauksen: monikulttuurisuuden. Toinen erinomainen osoitus Soininvaaran osaamisesta on tämä toteamus:
Jos maata kohtaa taloudellinen epäonni, valtio joutuu velkaantumaan
Miten niin joutuu? Vittu mikä ääliö! Tämä ulkoavaruudesta tempaistu idiotismi voidaan kääntää suomeksi näin: Jos maata johtavat vain omaa etuaan ajavat poliitikot, maa velkaantuu.

Ei kommentteja: