maanantai 4. heinäkuuta 2011

Mihin YK:ta tarvitaan?

Kauan sitten muistan tapahtuman, kun sodan käynyt sukulaismies vaahtosi, kuinka väärin oli liittyä Yhdistyneisiin Kansakuntiin. Pidin häntä vähintään sivistymättömänä impivaaralaisena, mutta onneksi pidin suuni kiinni kaukaa viisaasti.

YK on viime viikolla valinnut uuden puheenjohtajan - Pohjois-Korean - sen asekauppaa valvovan kokouksen (The Conference on Disarmament) puheenjohtajaksi.

Pakistan tuli valituksi tänä vuonna YK:n Ihmisoikeuskomissioon. Tuskin tuntee oloaan epämiellyttäväksi Saudi-Arabian ja Kiinan jälkeen aloittaessaan puheenvuorolla, joka vaatii Israelin - ei yhdenkään muun jäsenmaan - tuomitsemista rasismista.

Iran puolestaan on tullut valituksi YK:n Naisten oikeuksia ajavaan järjestöön (UN Women watch) vuoden 2015 loppuun. Iranissa naisilla on monia oikeuksia, joista kirjoitan myöhemmin oman bloginsa.

Mutta kaikista mukavinta on, kun Muammar Gaddafi jakaa YK:n nimissä vuosittain oman rauhanpalkintonsa (Wiki). Listalla näyttää tuoreimpana palkittuna olevan terrori-iskua yrittänyt Gaza Flotillan taustapiru, Turkin presidentti Erdogan (Turkki päällä 19.6.2010).

Eikä tämä nyt muuten mitään, mutta miksi persaukiset, ylivelkaiset Yhdysvallat, Saksa, Ranska, Englanti, Japani, Italia ja Kanada suostuvat rahoittamaan tuon mätäpaiseen kuluista 2/3? Ihanaa finanssikriisi ihanaa, jos tämä vihdoin lopettaisi edes kaikkein hulluimpien projektien rahoittamisen.

4 kommenttia:

Janne kirjoitti...

Ei tässä oikein tiedä pitäisikö nauraa vaiko itkeä... kyllä koko järjestön voisi lopettaa täysin tarpeettomana.

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos Janne kommentista. Jos YK lopetetaan, niin mihin sitten Tarja Halonen menee eläkepäivilleen...? Tällaiset "nimitykset" järjestön sisällä saa vahvasti epäilemään sen oikeutusta. Miten se esimerkiksi vaikuttaa IPCC:n julkaisuihin, kun CO2-veroa puolustellaan juuri sillä, että sen tarkoitus on tasata tuloja rikkaan(?) pohjoisen ja köyhän etelän välillä? Sitten se vielä vaatii pakolaisia asutettavan pohjoiseen, kuten tämänpäiväinen UNHCR:n ilmoitus osoitti.

Janne kirjoitti...

Tavja Halonen voi eläkepäivillään puolestani suksia vaikka kuuseen. Mitä YK:hon tulee niin kaikkihan tietävät, että englannin kielinen lyhenne UN tulee sanoista United Nonsense. YK ei yksinkertaisesti ole saanut mitään järkevää aikaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Suomalaispoliitikot naama vakavana väittävät, että joku asia on kansainvälisesti sovittu ja Suomen pitää sitä noudattaa, mutta jättävät kertomatta järjestön mädännäisyydestä. Lapsellista edes kuvitella, että Yhdysvallat tai Kiina ikinä antaisi YK:lle mitään kansallista päätösvaltaansa, mutta lapselliset suomalaispoliitikot antavat vaikka tuhkatkin pesästä.