keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Älä turhaan lausu jumalasi nimeä

Totuuden lukijat ovat saaneet tänään vastata kysymykseen, onko luottoluokittajilla liikaa valtaa. 2/3 on sitä mieltä, että luottoluokittajilla on liikaa valtaa. Ilmeisesti heidän ajatuksensa on, että ilman luottoluokittajia Kreikka saisi edelleen myytyä valtion lainakirjoja jokseenkin samalla tasolla kuin vaikkapa Suomi. Taustalla voi olla laajempikin ymmärrys, että suurimmat lainaajat, eläkerahastot, eivät saa (amerikkalaisten käyttöön ottama tapa) lainata rahaa sellaisille, joiden velanmaksukyky ei ole riittävän hyvä. Luottoluokitus tarkoittaa siis karusti velanmaksukyvyn arviointia.

Totuuden kysely ei oikeastaan kuvaa juuri muuta kuin sen, että edes mediaa seuraavien kansalaisten ymmärrys vapaista rahamarkkinoista ei ansaitse kehuja. Eikä se mikään ihme olekaan, koska kaikki nyt vaan eivät voi perehtyä kaikkiin asioihin. Mutta niin kova hinku sosialisteilla - jotka keskimäärin tuntevat rahamarkkinoita oikeistolaisesti ajattelevia huonommin - on levittää omaa ilosanomaansa, että heidän on silti pakko mennä painamaan äänestysnappulaa. Eikö kuulostakin julistamiselta?


Punavihreän opin kannattajat elävätkin omassa uskonnollisessa hurmoksessaan. Heille ei riitä, että saavat itse uskoa omiin arvoihinsa, vaan muutkin on pakotettava niiden taakse. Muutenhan se loisi epäilyn, että heidän arvonsa eivät ole ainoita eivätkä siten ainoita oikeita tai oikeita edes ollenkaan! Politika-lehden päätoimittaja Dennis Mitzner pääsikin punavihreän Vartiotornin otsikoihin todettuaan, että Sinnemäen (entinen) eduskunta-avustaja Paloma Hannonen on rasismiuskovainen:
Hannonen vaatii omalle uskolleen vahvistusta julkisuuden keskiössä olevalta jääkiekkomaajoukkueelta penäten joukkuetta tuomitsemaan rasismin
Tuossa kiteytyy timantin veroisesti koko punavihreä gaia-sosialismi. Poliittisesti korrekti kielenkäyttö on todellisuudessa turhaan-jumalan-nimen-sanomisen valvomista.

4 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Nythän jo Barrosokin on sitä mieltä että nuo amerikkalaiset luottoluokittajat luokittelevat väärin.

Implisiittisesti tuo pitää sisällään ajatuksen jostain totalitäärisen EU hallinnon itse kontrolloimasta luottoluokituslaitoksesta, joka ottaisi jo luokituksissaan huomioon poliittisen korrektiuden. Ja antaisi halutun tasoisia luottoluokituksia tosiasioista piittaamatta.

Aika pelottavalta tuntuu että meitä ohjattaisiin jo tuollakin tavoin.

Eikä kyse ole enää asioita ymmärtämättömästä maallikosta. Vaan ihan sieltä EU vallan ytimestä.

Kumitonttu kirjoitti...

Olen ällistynyt, kuinka nopeasti EU:n julkisivu romahti. Nyt kun pää on tullut vetävän käteen, EU:n ylin johto kikkailee ja peippailee jollain aivan toisen luokan asioilla kuten kiinnittämällä huomion luottoluokituslaitosten antamiin arvioihin. Nehän ovat vuosia antaneet niitä ilman, että niitä on poliittisesti arvosteltu. Mutta nyt... Barroson höpinät oli viimeinen niitti sille, että EU:n on pakko höllentää tiivistymishaluaan.

Johan tuo, että Tanskan uutta tullikäytäntöä on arvosteltu "EU-hengen vastaiseksi" mutta ei EU:n direktiivien vastaiseksi, kuvastaa niin halvatun hyvin, että EU:n tiivistyminen on uskonto, mihin Dennis Mitznerin viittaamalla tavalla suhtautuvat palomahannoset suhtautuvat kuten uskontoihin suhtaudutaan: se ei ole leikin asia, sen jakaa joku määrätty ryhmä ihmisiä, sitä käytetään elämänhallinnan välineenä ja siinä on omat rituaalinsa.

Vasarahammer kirjoitti...

Poliittinen utopia edustaa uskonnon korviketta niin Paloma Hannoselle kuin Euroopan Unionin kritiikittömille kannattajille, joille EU on jotakin muuta kuin käytännöllinen järjestely.

EU on jo nyt epäonnistunut pahoin käytännön puolella, joten jäljellä on enää utopian puolustaminen vääräuskoisia vainoamalla.

Kumitonttu kirjoitti...

Niinpä. Just tuo vaivoin peitelty vainoamisen käynnistyminen on minulle tullut suurena yllätyksenä. Täysin käsittämätöntä, että EU:n johto ei tajua ITSE sössineensä asiansa. Ainahan sitä voi muita syytellä, ja varmaan sellaisiin tuommoinen uppoaakin, mutta jokainen aikuinen ihminen ymmärtää, että turha se on muista syitä etsiä.

Tolkuttoman pitkään Virheät ovat saaneet vapaasti huseerata ilman, että sillä on laajemmin tiedostettu olevan oma poliittinen agenda. Että kyse ei ole vain luonnonsuojelusta ja maapallon hyvinvoinnista. Eikä tämäkään uutinen kesää tee, mutta artikkeli kerrallaan.