keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Ilmastososialismi

Voi harmi - korallit eivät kuolekaan (CO2-science)...


Washington Postissa on kirjoitus "Time to get real about climate change":
Emme voi ennustaa ilmastoa vuosikymmenten päähän yhtään luotettavammin kuin säätilaa kahden viikon päähän. Länsi-Ontarion yliopiston soveltavan matematiikan professori Chriss Essex toteaa, että "Ilmasto on yksi vaikeimmista ongelmista nykytieteelle. Jotkut aiheeseen perehtynet tutkijat epäilevät, ettei sitä voida koskaan ratkaista." Emme yksinkertaisesti tiedä, mitä tietokoneet tulisi ohjelmoida laskemaan.

IPCC:n tiedemiehistä moni tunnustaa tämän. Kolmannessa yhteenvedossa todetaan: "Ilmaston tutkimuksessa ja mallintamisessa tulisi tunnustaa, että pitkän ajan ennusteita ei voida tehdä, koska ilmasto on epälineaarinen, kaoottinen järjestelmä."

Kansainvälisen ilmastotieteen liiton (ICSC) johtava tieteellinen neuvonantaja Bob Carter James Cookin yliopistosta Australiasta kirjoittaa kirjassaan "Ilmasto: Konsensusta vastaan" että "kiistatonta näyttöä ei ole siitä, että vaarallista lämpenemistä tapahtuisi tai ihminen olisi siihen syyllinen - vaikka vuodesta 1990 asti sen toteen näyttämiseen on ohjattu kymmeniä miljardeja."

ICSC:n äskettäin julkaisema Ilmastotieteilijöiden rekisteri on saanut 139 johtavaa ilmastotieteilijää 21 maasta jäsenikseen. Rekisteri ilmoittaa, että "Me allekirjoittaneet, arvioituamme aiheeseen liittyvää tieteellistä näyttöä, emme löydä vakuuttavaa tukea väitteelle, jonka mukaan ihmisen toiminnasta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt lämmittävät tai nähtävissä olevassa tulevaisuudessa aiheuttaisivat vaarallista lämpenemistä."

Ei kommentteja: