torstai 6. tammikuuta 2011

Vähemmän rahaa maahanmuuttajien kouluille


Ilta=Sanomat uutisoi perinteikkään Detroitin hitaasta tuhoutumisesta. Detroit oli tunnettu autoteollisuuden keskuksena ja motown-musiikin synnyinpaikkana. Kaupungin historia on hieno ja sen arkkitehtuuri heijastaa vaurautta, jota aikoinaan Amerikan neljänneksi suurimmalta kaupungilta (2 milj.) voi odottaa. Meille blogeja lukeville ei tuota mitään yllätystä, että Hesarin sisarlehti löytää Detroitin romahduksen syyksi ilmastonmuutoksen. Lehden haastattelema kaupunkiasiantuntija Tuomas Toivonen tietää kertoa, että
- Detroitin keskustan rappion takana on kaupunkirakenteen hajautuminen, jota on siivittänyt vuosikymmeniä kestänyt autoteollisuuden lobbaus yksityisautoilun puolesta
Nimestään päätellen Tuomas on kolmikymppinen kaveri, joka on koko aikuiselämänsä lukenut suomalaisesta mediasta anti-Amerikkalaista uutisvirtaa, jota Pikkupoika täällä ja täällä hienosti tiivistää. Tuomas parka uskoo samaan punavihreään nyyhkytarinaan, että yksityisautoilu tyhjensi Detroitin.

Aina 40-luvun alkuun asti kaupunki oli lähes täysin valkoinen. Sodan aikana ja sen jälkeen tapahtunut Amerikan sisäinen muuttoliike, jossa etelän mustia laajoin joukoin vaelsi pohjoisen kaupunkeihin töihin, muutti nopeasti Detroitin väestörakennetta. 50-luvulla kaupungin asukkaista joka kolmas oli musta ja tällä hetkellä 90%. Samaan aikaan sattuu tietysti autoteollisuuden keskittyminen ja rotuerottelun purkaminen. Amerikkalainen autoteollisuus on oman kirjoituksensa aihe enkä aio rotuerottelua käsitellä tulevaisuudessakaan. Sodan jälkeen Amerikka autoistui ja rakensi omakotitaloja. Teknologia toi pesukoneita, jääkaappeja ja television. Ihmisille alkoi maanviljelystä poiketen jäädä vapaa-aikaa, ja mitäs miehet tekevät, jos eivät hengaa ostarilla iskemässä naisia ja kuuntele rock'n'rollia. Elämä nykymuodossaan siis alkoi hahmottua.

Vuonna 1967 Detroitissa räjähti. Mustat mellakoivat luvattoman baarin ratsian herättämän raivon vallassa niin perustellisesti, että kaupungissa käynnistyi toinen suuri muuttoaalto. Rotusorron purkamisen yhteydessä oikeus totesi lasten koulukuljetukset rotusortoa tosiasiallisesti ylläpitäväksi järjestelmäksi - tiedättehän ne oranssit bussit kaikista elokuvista? Samaan aikaan julkaistu Colemanin raporttina edelleen tunnettu valtava tutkimus paljasti, että mustat lapset saavat parhaat oppimistulokset monikulttuurisissa luokissa. Syistä, joilla ei ole tässä yhteydessä merkitystä, valkoiset perheet muuttivat Detroitia ympäröiviin maalaiskuntiin. Aikansa Detroit yritti pakkoliittää itseensä nämä hyviä veronmaksajia pullottavat pikkukunnat, kunnes nöyrtyi lopettamaan asukkaidensa tueksi viritetyt silloiset Amerikan laajimmat sosiaalitukijärjestelmät.

Koska Auringon alla ei mitään uutta -asenne on vanha ja toimiva lähtökohta, on hyvä mietiä hiukan Suomen tilannetta. Detroitin tapahtumakulku on ihan sellaisenaan melkein yksi yhteen Helsingin kanssa. Meitähän jopa syyllistetään orjan omistajiksi, koska joillain EU-mailla orjia oli ja mehän olemme siis samaa suurta onnellista EU-perhettä kantaen toinen toistemme taakat. Olen ikuinen optimisti ja ihmisten ajattelutapaan voi vaikuttaa. Siksipä yritän nyt vaikuttaa erityisesti Ilkka Kantolaan, Annika Hongistoon, Kai-Ari Lundelliin ja Vesa Hackiin. Kuten odottaa sopii, tuo pöllölauma edustaa kaikkia suomalaisia puolueita, jotka ovat toistensa klooneja. He kaikki huutavat lisää rahaa maahanmuuttajien kouluille. Raha on näille veijareille ainoa keino vaikuttaa oppimistuloksiin. Vaan kuinkas onkaan todellisuudessa? Colemanin tutkimuksen mukaan mustien ja valkoisten koulujen rahoituksessa ei ollut merkittäviä eroja. Kun poliitikot kaikesta huolimatta tukivat monikulttuuri-projektiaan saadakseen mustat ja köyhät parempiosaisten perheitten suosimiin kouluihin, syntyi ns. white-flight -ilmiö.

Colemanin tutkimukset saivat luonnollisesti oman aikansa tärhtäneistön raivon partaalle. Todellisena tieteenharjoittajana Coleman kuitenkin omaksui tavan, joka ei edelleenkään ole levinnyt vasemmistolaisiin tiedepiireihin nais- ja ilmastontutkimuksessa: hän lähetti kirjoituksensa aina pahimmille vastustajilleen luettavaksi ennen niiden julkaisua. Colemanin mielestä se oli paras tapa tarkistuttaa hänen tutkimustensa puolueettomuus ja tulostensa oikeellisuus.

Lopuksi pari tarinaa Länsi-Venäjältä. Käydessäni äskettäin Lappeenrannassa huomasin venäläisten itsevarmuuden nousseen uusille kiertoradoille. Paikallisen automarketin ruudut tuntuvat olevan osalle venäläisiä väärän mallisia, kun niihin ei tunnu osuttavan niin millään. Alkuasukas ojensi turistia, joka vastasi kohtuullisen hyvällä suomella, että "kahden vuoden päästä me omistetaan tää kaupunki ja pysäköidään miten halutaan". Toinen tapaus sattui kaupungin talvisella kävelykadulla, jossa rajanaapurista tullut mies tyhjensi taskussaan painaneet kolikot valtavaan lumikasaan. Mies seurasi ystäviensä kanssa pitäen suurena hupina paikallisten lasten yrityksiä kaivaa niitä kädet kylmästä punaisina. Kun kansaa on kyykytetty 5.000 vuotta, mihinkä se tavoistaan pääsee?

8 kommenttia:

Kyllästynyt kirjoitti...

Et silleen. Hauska kuulla, ettei venäläisille ole jäänyt mitään kaunaa suomalaisia kohtaa sotien jälkeen.

Entäs tää klippi (vrt. käyttämäsi termi 'tärähtäneistö'):

http://politisktinkorrekt.info/2011/01/05/syndikalist-lat-sverige-bli-fristad-at-alla-zigenare/

N. 6 minuutin kohdalla kiihkeä punapää paljastaa, mitä hänen mielestään koko Euroopan mustalaisille pitää tehdä: tehdään heille Ruotsista turva-alue, "onhan täällä tilaa". Mustalaisia on laskettu olevan siinä 13 miljoonan paikkeilla - Ruotsin väkimäärä on n 9,5 milj...
Ei voi mitään, leuka loksahtaa vieläkin, kun näitä filosofeja kuuntelee.

Kumitonttu kirjoitti...

Iltaa heimoveljelle!

Joo... Eiköhän nuo ryssykät ole todellisen karvansa näyttäneet viimeisten satojen vuosien aikana. Miksi siellä mikään olisi nyt muuttunut? Helpoin tapa rikastua on varastaa naapurilta. Niin on ollut ja on oleva.

Tuo antamasi videolinkki on veret pysäyttävä. Ihan nousi niskavillat pystyyn kun kuunteli ämmää. Herranjestas mikä idiootti. Ei voi kerta kaikkiaan kahjompaa akkaa Maa päällään kantaa. Tsiisös.

Kyllästynyt kirjoitti...

On meillä täällä sit vielä yks Maria Leissner, ent. kansanpuolueen pj, jonka mielestä meidän kaikkien täytyy HÄVETÄ silmät päästämme koska mustalaisparkoja on kohdeltu vuosisadat niiiiiin julmasti, ja heille pitää maksiskella kymmeniä miljoonia kruunuja vuosittain jotta edes jotenkin saisimme "velkamme maksettua". Cheese & rice.

Tosin jopa mustalaisten oma järjestö on pyrkinyt tapauksesta eroon, mutta tv-soffilla sekin vain istuu vähän väliä eikä kukaan sano vastaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Maksamme velkaa - se on lempilauluni!

Olisikohan se ollut Ilkka Pyysiäinen joka kirjoitti jossain kirjassaan, että ne ihmiset, jotka kaikkein vähiten luottavat itseensä ja omiin kykyihinsä ovat niitä, jotka kaikkein hanakammin kanattavat erilaisia sosialismin muotoja. Ruotsissa sosialismin kannatus on käsittämätöntä. Onhan se samaa huttua Suomessakin, mutta ehkä svenskit ovat kuitenkin askeleen edellä. Tuntuu, ettei siellä ole enää mitään äärtä eikä rajaa. Tuo on sulaa hulluutta. Eikö ne voisi muuttaa Ahvenanmaalle niitten mustalaisten kanssa? Perustetaan niille oma maa sinne.

Kyllästynyt kirjoitti...

Nono, mitäs oolantilaiset tykkäisivät tuosta ideasta?

Ruotsin sossujen kannatus on romahtanut, vasemmistopuolue on neljän prosentin rajoilla eli siinä ja siinä, pääseekö edes enää eduskuntaan 2014.

Toisaalta Ruotsin kokoomus on nyt maan suurin puolue, vaikka siinä täytyy olla on kovasti mätää, kun hyysäävät fanaattista ääri-islamistia - tyypille annettiin henkilölistalla paikka nro 5 eli varma eduskuntapaikka. Äänestäjille ei oikein ole vielä mennyt perille tuommoinen tieto.

Tulee mieleen, että joku saudi olisi voinut lahjoittaa isonkin kasan fyrkkaa kokoomukselle. Eivät paljasta lähteitä, sanovat vain, ettei mikään _järjestö_ ole lahjoittanut. No saudeissahan riittää ökyrikkaita yksilöitä, ettei sen puoleen. Kustantavat sieltä päin moskeijoita tännekin, eivät varmaankaan ihan huvin vuoksi.

Kumitonttu kirjoitti...

Vasarahammerhan tuota Ruotsin listavaalia jo meille härmäläisille valottikin. Kyllä on hölmö vaalitapa, mutta lopputulosten kannalta sillä ei kai ole merkitystä, kun yhtä sairasta se on touhu täällä ja Englannissakin.

Oletan ettei Saudit ole mitään maksaneet. Kaikki haluaa olla niin suvaitsevaisia, että pitää hankkia koti-mamu joka eduskuntaryhmään samalla tavalla kuin joka tosi-tv -ohjelmaan kiintiöhomo.

Moskeijoiden rakentaminen on aivan sairasta. Sama kuin kylmän sodan aikana länsimaat olis sallineet avoimen vakoilun itäblokille, mutta pidättäytyneet itse toimimasta itäblokin alueella. Trumanin aikana käyttöön otettu oppi kommunismin leviämisen estävästä patoamisesta jatkuu edelleen (Irak, Afganistan jne.). En tiedä miten hyvin se sitten toimii, mutta tuo että annetaan rakentaa moskeijoita ei toimi lainkaan.

Kyllästynyt kirjoitti...

Joo kai se Abdirizak Waberi jonkinlainen pomppa eli päällystakki kai sitten on. Minua alkaa vatsasta vääntää, kun ajattelen sitä. Se on eduskunnan puolustusvaliokunnassa ainakin varalla, en tie onko puhunut vielä mitään koska sen ruotsin kielen taito kuulostaa vähintäänkin puutteelliselta. Mutta osaahan se kuunnella.

Ainakin se on jo ennen ehdokkuuttaan pyrkinyt ajamaan sharialakeja Ruotsiin.

On ympäristöpuolueellakin yksi hemmo riveissään ollut jo kauan, samanlainen katala se Kaplan.

Nuo pelottavat paljon enemmän kuin mitään pommimiehet.

Kumitonttu kirjoitti...

Sharia-lakeja Ruotsiin... Voi vittu sentään. Mitä ne ihmiset ovat paenneet kotimaistaan jos eivät juuri sharia-lakeja. Ja ne, ketkä eivät ole paenneet ovat tulleet käännyttämään vääräuskoisia, ja siihen puuhaan sharialaki toimii kuin puukko vuolemiseen.

Tällainen vanha uutinen osui silmiini.: Yksi kolmesta ruotsalaisesta haluaisi mieluiten asua aidatulla alueella, jonne pääsyä rajottettaisiin koodeilla tai lukoilla. Tiedot selviävät ruotsalaisten asumistoiveita selvittäneestä kyselystä.