tiistai 4. tammikuuta 2011

Ilo irti ja tulta munille

Uudenvuoden räjähtävin uutinen oli tietenkin Tukesin ilmoitus, että joitain ilotulitusraketteja ei oltu testattu asianmukaisesti. Seuraus oli, että moni sai vammoja testatuilla räjähteillä. Entä sitten? Jos ihminen haluaa ottaa riskin vammautumisesta räjäyttelemällä ilotulitteita, se pieni ilon hetki ja vapaus hälle suotakoon. Mitä se ihan oikeasti kuuluu valtiolle, jos minä haluan juhlia? Ei yhtään mitään. Hulluinta tietysti on, että ne on ihan toiset pommit, jotka aiheuttavat tuhoa, kuin valkoisen heteromiehen humalassa sytyttämät ilotulitteet, jotka ovat ainoat valtion valvontaansa saamat räjähteet.

Debkafiles raportoi, että Israel on pidättänyt kaksi Englannin konsulaatin työntekijää epäiltynä terrori-iskun suunnittelemisesta urheilutapahtumassa Jerusalemissa. Epäillyt ovat toimineet konsulaatin autonkuljettajina ja siten päässeet liikkumaan alueella ohi tarkastuspisteiden. Mussa Hamadeh ja Bassam Al Omry ovat saaneet ohjeita ja rahaa iskun suunnitteluun Muslimiveljeskunnan osastolta useilla Saudi-Arabiaan suuntauneilla matkoillaan.

Kirjoituksen tarkoitus? Herätellä näin terrori-iskujen välissä suomalaisia ymmärtämään, että Israel on jatkuvasti sotatilassa. Syystä, että se on islamilaisten maiden ympäröimä. On syytä ymmärtää, mitä ongelmia Eurooppaan kasautuva muslimiväestö tuo mukanaan. Kun poliitikkomme ovat osoittaneet taitonsa vain velkaannuttaa valtiot, kansalaiskeskustelu netissä on paras keino kannustaa ihmisiä puuttumaan nykymenoon. Äänestämällä siihen ei voi vaikuttaa, koska äänen saavat poliitikot.

Lopuksi - muistanette vitsin, jossa mies kertoo juhlatunnelmissaan kesken ilotulistusta kavereilleen harrastavansa seksiä aina sukat jalassa. Vaimo huomauttaa, että hänelle on ihan sama, miten mies on pukeutunut tietokoneensa edessä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Päivää!

Mahtaako olla paras paikka jonka perään pistäisi tämän kommentin mutta mieleeni juolahti tämmöinen juttu.

Eurooppaan kasautuneista muhamettilaisista tuli mieleen eräs seikka. Ennen vuotta 1990 Suomessa oli tietääkseni harjoitettu tiukempaa ulkomaalaispolitiikkaa kuin sen jälkeeen.

Tilastokeskuksen mukaan 31.12.1989 asukaslukuun oli laskettu 19 488 ulkomaalaista kun kriteerinä käytetään äidinkieltä. Tarkoitan ulkomaalaisilla niitä joiden äidinkieli ei ole suomi, ruotsi eikä saame vaan luokka "muut kielet yhteensä". Äidinkieli on paras mittari kun se on minulle helpoiten tajuttava käsite. Tässä on Excel-tiedosto jossa on kielet 31.12.1989 ja 31.12.2009.
Löysin sen täältä kohdasta "Väestö kielen mukaan sekä ulkomaan kansalaisten määrä ja maa-pinta-ala alueittain 1980 - 2009".

Nyt menee jossitteluksi, mutta. Jos heitä olisi vuosi sitten eli 31.12.2009 ollut suhteellisesti sama määrä, niin heitä olisi ollut 20 965. Tuossa olisi sen verran pieni määrä ja pieni lisäys kahdenkymmenen vuoden takaiseen että sen kanssa tulisi toimeen. Edellyttäen että luvan antamisessa jäädä maahan olisi noudatettu hyvin tiukkoja valintakriteerejä ja soveltuvuustestejä sekä hyötyajattelua. Ja sitä käytäntöä että oleskeluluvan tai kansalaisuuden saanut henkilö menettää sen jos syyllistyy rikokseen.

Tai jos 31.12.1989 jälkeen jäämään päästettyjen määrä olisi 1 prosentti siitä mitä heitä oikeasti on ollut, niin silloin heitä olisi 31.12.2009 ollut 21 363. Tuokin olisi hallittavissa oleva määrä, samoin edellytyksin kuin edellinen.

Kumitonttu kirjoitti...

Niinpä. No, tapahtunut mikä tapahtunut. Nyt pitää vaan miettiä miten tästä uudesta tilanteesta selvitään.