sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Hajalaukauksia

Huomion arvoinen yksityiskohta eilisessä Arizonan joukkomurhassa on se, että ampuja oli taustaltaan kommunisti (Yle):
Sekavahkoissa videoissa mies arvostelee hallitusta ja uskontoa sekä vaatii uutta valuuttaa. Hän sanoo, ettei suostu maksamaan velkaa valuutassa, joka ei ole sidottu kultaan tai hopeaan. YouTube-tilinsä käyttäjätiedoissa mies listaa lukuisia suosikkikirjojaan. Joukossa ovat mm. Adolf Hitlerin Taisteluni sekä Kommunistinen manifesti.
Uutisen mukaan poliisin mielestä Sarah Palin saa kantaa osavastuun tapahtumasta, koska hänen kampanjassaan valtion suurta roolia kannattavien (lue: Obaman terveydenhuoltolakia puoltaneet) demokraattiehdokkaiden kuvat oli merkitty tähtäintä muistuttavalla hiusristikolla(*). Kuvat, kuten Muhammed-pilapiirroksissakin, oikeuttavat siis joidenkin mielestä väkivaltaan tai selittävät sitä jotenkin. Sairasta.

Journal of Climate -lehdessä on julkaistu tutkimus, jonka mukaan ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen on vähintään erittäin paljon liioiteltua - jos ei kokonaan täyttä valetta:
the results in this paper suggest that simple extrapolations of rates of warming from 1980 onward overestimate the forced component of warming. Using this period without factoring out internal variability will likely lead to unrealistic values of climate sensitivity.
Tässähän ei ole mitään uutta, mutta mielenkiintoista huomata, että alarmistit ovat alkaneet vetää hiukan rehellisempään suuntaan arvioitaan.

Osmo Soininvaara ja muut vasemmistolaiset totalitaarista valtiomuotoa haikailevat ovat joutuneet ikävään tilanteeseen, kun raideliikenne jumittaa jo toista talvea (HS). Pahoin pelkään, että suomalainen sananvapaus on jo niin matalalla tasolla, että jos julkaisisin kuvan, jossa olisin liittänyt Soininvaaran kasvojen päälle hiusristikon, tästä tehtäisiin rikosilmoitus. Oletettavasti sama tehtäisiin, vaikka julkaisisin kaksi erillistä kuvaa, joissa toisessa olisi Soininvaaran kasvot ja toisessa hiusristikko. Niinpä en julkaise - pelkuri kun olen - vaan joudun valitettavasti toteamaan, että suomalainen yhteiskunta sietää hyvin huonosti poliittista satiiria. Harmi.


Kunnon blogikirjoituksessa on oltava naiskauneutta tuollaisen testosteroniryöpyn jälkeen:


Nykyisen punavihreän maailmankuvan mukaan kauneus on epätasa-arvoa, joten sitä pitäisi vastustaa. Iltalehti listaakin turhiksi tutkimukset, jotka todistavat, että ihminen pohjimmiltaan tekee valintoja tunteella. Tunne - vietit ja vaistot - ottavat aina kontrollin järjestä. Tapahtumille mielellään haetaan perusteluita käyttäen järkeä, kuten ympäristönsuojelu tai väkivalta, mutta todellisuudessa vain aniharvoin järjen äänen annetaan vaikuttaa.

Ruoan hinta puolestaan jatkaa nousuaan energian hinnan myötä. Arabimaissa mellakoidaan jo, ja Hesari arvioi, että mellakat voivat hyvinkin levitä sieltä tulleiden siirtolaisten mukana meidänkin etupihallemme (HS). Tätäkin kehitystä yritetään selittää järjellä, vaikka meille tavallisille sukankuluttajille tuossa ei ole mitään järkeä:
Tunisiassa ja Algeriassa lähes kolmannes väestöstä on 15–29-vuotiaita, ja heidän keskuudessaan työttömyys on erityisen suurta. Arabimaissa, joissa nyt asuu noin 350 miljoonaa ihmistä, pitäisi alkavalla vuosikymmenellä pystyä luomaan yli 50 miljoonaa työpaikkaa, jotta uudet ikäluokat ja nykyiset työttömät saataisiin töihin. Mikään näistä ongelmista ei ole Euroopallekaan yhdentekevä. Elinolojen kehitys arabimaailmassa heijastuu myös siirtolaisuuteen.
Tätä kehitystä pidetään tärähtäneistössä niin suotavana, että jopa otsikointi epäonnistuu (Kreikka rajoittaa kovin ottein maahanmuuttoa). Kreikkahan vastustaa LAITONTA maahanmuuttoa. Mutta sitäkään ei siis näköjään saa tehdä. On se jännää.

Lienee paikallaan tehdä lopuksi yhteenveto. Yritin kirjoituksellani todistaa, että punavihreä oppi on väkivaltainen. Sen väkivaltaisuus on vahvaan valtioon perustuvaa ja se oikeuttaa tunteisiin vetoavasti ympäristönsuojuelun nimissä olemassa olonsa. Sen edustajia ei saa kuvata hiusristikon läpi kuten ei muslimien pyhää miestäkään saanut pilkata. Loppuun riuhtaistu Kreikka-uutinen kuvaa punavihreän liikkeen käsitystä oikeasta ja väärästä - eli järjen käytöstä. Tai sen puutteesta, jos tarkkoja ollaan.

[Lisäys klo 23
Vuoden 2004 vaaleissa Demokraatit käyttivät samassa tarkoituksessa ampumataulun keskiötä kuin Palin tähtäintä. Yleisradion uutisissa varovaisesti vihjailtiin teekutsu-liikkeen suuntaan, vaikka toimittajalle luulisi olevan selvää, että Pääoma ja Taisteluni eivät vastaa teekutsu-liikkeen kannattajan profiilia.]

Ei kommentteja: