perjantai 28. tammikuuta 2011

Soininvaara ja muslimiveljet

Soininvaara, joka on moneen otteeseen jo todistanut olevansa puhdas populisti, osoittaa Hesarin viisaissa pyhän yksinkertaisuutensa jälleen kerran. Vastauksena kysymykseen, tulisiko EU:n tuomita arabimaiden diktatuurit, hän vastaa:
Kaikin mokomin, vaikka EU:n julkilausumat eivät taida tässä paljon painaa. On kuin torjuisi julkilausumilla Australian tulvia.
Kun Israel on tuominnut Gazan julman ja sadistisen arabihallinnon, mitä tekee EU ja Soininvaara? Tuomitsee Israelin ja uhkaa saarrolla. Onko antisemitismi humanismia?
Pitäisi viedä työpaikkoja Euroopasta Pohjois-Afrikkaan eikä pohjoisafrikkalaisia Eurooppaan, mutta onko Euroopassa enää teollisia työpaikkoja joita siirtää. Jos on, mitä enää jää Etelä-Eurooppaan, joka ei sekään huipputeknologian aallonharjalla ratsasta?
Soininvaaran ajama energiapolitiikka on tässä keskeisessä asemassa. Ei kaikkein keskeisin, koska teollista tuotantoa siirtyi esimerkiksi Japanista Koreaan ennen energiaverotuksen kiristämistä, mutta energiavero on vaihditanut kehitystä. Vauhdittaminen näkyy esimerkiksi juuri siinä, että EU-alue ei ehtinyt luoda huipputeknologiaa tilalle. Onko Vihreys idiotismia?
Tärkeätä olisi nostaa koulutetun keskiluokan asemaa, koska vain se voi johtaa nuo maat tälle vuosituhannelle.
Näin puhuu mies, jonka poliittisen aatteen ytimessä on suitsia netissä vapaata kansalaiskeskustelua ja verottaa keskiluokka maaorjiksi. Mies, jonka poliittinen oppi on viime vuosisadalta.

5 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Kumitonttu mitä mieltä olet ydinvoimasta ? Pitäisikö sitä rakentaa lisää ?

Tshernobylin onnettumuuden pahin vaikutus oli siinä, että se löi jäihin reaktorikehittelyn.

Nykyiset käytössä olevat kevytvesireaktorit ovat kyllä turvallisia, mutta tehottomia ja paljon polttoainetta vaativia. Ne voivat käyttää ainoastaan uraani-235, jota on luonnon uraanista vain 0,7%. Hyötyreaktorit sen sijaan voivat käyttää kaiken uraanin.
Luulen, että ilman Tshernobylin onnettomuutta meillä olisi käytössä toimivia hyötyreaktoreita.
Hyötyreaktorin jäte on aktiivista vain jotain satoja vuosia, kun taas käsittelemätön kevytvesiraktorin jäte on aktiivista satojamiljoonia vuosia.

Tiedemies kirjoitti...

Se on hyötöreaktori.

Tomi kirjoitti...

TM, ok. Kirjoittelin ulkomuististani, enkä tarkistanut oikeaa termiä.

Kumitonttu kirjoitti...

Se on hyötöreaktori.

Mitä se tarkoittaa? Oletettavasti on siis muitakin reaktorityyppejä kuin tuo hyötö.

Tomi kirjoitti...

Kumis, en ole asiantuntija, mutta esim. Suomen kaikki reaktorit ovat kevytvesireaktoreitä (neutronihidasteena käytetään normaalia vettä), jotka pystyvät käyttämään polttoaineena (ei se pala) vain uraani-235 (joka on uraanin yleisin fissiili isotooppi), jota on luonnonuraanista vain 0.7%.

Hyötöreaktoreissa taas neutroneja ei yleensä hidasteta lainkaa, ja niissä uraani-238 (uraanin yleisin isotooppi) muuttuu nopella neutroni sieppauksella Np-239, joka taas beetahajoamisella muuttuu plutonium-239, joka on fissiili ja jota voidaan käyttää ydinpolttoaineena.

Hyötöreaktori ovat yleensä metallijäähdytteisiä.