keskiviikko 27. elokuuta 2014

Vihreä rasisti

Jonkinlaisena realistina itseään pitävänä on surullista lukea Vihreiden naisten pääsihteerin Sirpa Hertellin mielipide siitä, mitä aikuiset ihmiset saavat tehdä, mitä eivät saa tehdä ja miten biologia toimii:
Sellaista ammattia kuin seksityöläinen ei pitäisi olla ollenkaan
Mitään perusteluita on turha odottaa; tämä on vain hänen oma mielipiteensä. Koska hän on sitä mieltä, hänellä on oikeus kieltää se muilta väkivallan uhalla. Silkkaa fascismia - jos ette toimi niin kuin haluan, telkeän teidät vankilaan!

Kohta kuusi vuotta sitten toinen umpivihreä maailmanparantaja Osmo Soininvaara kirjoitti olevansa iloinen ja helpottunut Obaman voitettua presidentinvaalit. Soininvaaran mukaan Obama oli "selväsanaisesti luvannut" maansa ryhtyvän maksamaan hurjia summia ulkomaisille gepardihatuille ja fanaattisille islamonatseille. Ynnä lisäksi tietysti Kiinalle, Intialle, Venäjälle ja Brasilialle. Siis kaikille muille paitsi Australialle, Kanadalle ja Euroopalle.

Nyt tilanne on mutrkistunut. Obaman kovan linjan sosiaalidemokratia on törmännyt seinään tai ehkä pikemminkin saanut pahan vuodon republikaanien konservatiivisiiven eli oikeistolaisten vastustuksesta. Heille julkinen terveydenhuolto antaa valtiolle oikeuden puuttua kansalaisten elämään muka-terveydellisillä syillä. Suomi on valitettavasti erinomainen esimerkki: täällä poliitikot vakavasti puhuvat, että pitääkö "itse aiheutetuista" vahingoista olla oikeus päästä julkisin varoin maksettuun terveydenhoitoon. Itse aiheutettu vahinko on samanlainen kiertoilmaisu kuin "juutalaisuus", "kasakki" tai "rasisti". Ironiaa on, että tuollainen lähtökohta on itsessään rasistinen, vaikka juuri "rasisti" on pahin haukkumasana heidän kielenkäytössään.

Käytin tuossa termiä "Obaman sosiaalidemokratia", mutta sana demokratia lienee hyvinkin harhaanjohtava. Kuten Vihreän langan uutisessakin mainitaan, Obaman tavoitteena on ohittaa Yhdysvaltain perustuslain pitkät perinteet. Yhdysvalloissa on jo kova paine nostaa syyte Obamaa vastaan, mutta valitettavasti syytteen nostajia velvoittaa kunnioitus perustuslain perinteiden noudattamiseen, ja syytteen nostaminen istuvaa presidenttiä vastaan ei luonnollisestikaan kuulu demokratian eniten tarvitsemiin työkaluihin. Niin tai näin, Obama on nostettu ylivoimaisesti maan huonoimmaksi presidentiksi. Ja niin kuin vain kuusi vuotta sitten kyseistä viittaa tarjottiin Bushille...
Vihreässä langassa Johanna Kaakinen kirjoittaa Kemiönsaaren vihreiden puheenjohtajana yhtä pehmoisia kuin edellä mainitut Soininvaara ja Hertell. Vaikuttaa siltä, että Vihreissä järki on täysin hukassa:
Yksi keskeisimpiä huolenaiheita on voimaloiden aiheuttama melu. Tuulivoimaloiden meluvaikutuksia arvioidaan suunnitteluvaiheessa matemaattisilla malleilla, joita sovellettaessa sää- ja lämpötilaolosuhteet pysyvät vakioina. Monimutkaiset mallit vaikuttavat ihmisistä jotenkin epäilyttäviltä.

Suunniteltujen voimaloiden kokoluokkaa olevien myllyjen aiheuttaman melun vaikutuksia ei siis kunnolla tunneta.
Taitavat olla yhtä luotettavia kuin ilmastomallitkin? Mutta että koska tietoa ei ole, niin sen ei pitäisi haitata "suunnitelmaa", koska sen päämäärähän on kuitenkin ylväs ja oikeutettu. Miten vaarallinen, turmiollinen ja haitallinen onkaan Vihreä päästessään huseeraamaan toisten omaisuudella, rahoilla ja terveydellä.

2 kommenttia:

Ekku kirjoitti...

Siinä onkin Vihreille haastetta.

Jos jotain sanotaan "maailman vanhimmaksi ammatiksi", niin vähänkään järkevämpi tajuaa, eetä tie nousee pystyyn aika äkkiä.

Mutta kuten mainitsitkin, niin realiteettien taju ei ole vihreiden naisten paras ominaisuus.

Kumitonttu kirjoitti...

"Maailman rauha" on sosialistien paras tuote, eikä tähän päivään mennessä ole sellaista nähty, vaikka sosialistit hallitsevat jo suurinta osaa maapallon maista.

Vanha sanonta on, että helpompi on tehdä rauha juutalaisten ja arabien välillä kuin shiialaisten sunnien. Sama asia länsimaisittain: toinen maailmansota oli sosialismin shiialaisten (natsit) ja sunnien (bolsevikit) keskinäinen taistelu.