sunnuntai 10. elokuuta 2014

Siviili vai sissi - kuka Gazassa kuolee?

Wikipediassa on luettelo Gazassa kuolleista operaatio Protective Edgen kuluessa. Al Jazeera julkaisee saman listan omilla sivuillaan. Israelin armeija julkaisee myös kuvat omistaan. Huomionarvoista on, että IDF:n kuolleista sotilaista yksikään ei ole nainen.

Gazalaisia on noin 1,6 miljoonaa ja heistä 45% on alle 15-vuotiaita. Kuolleiden gazalaisten lukumääräksi meneillään olevassa sodassa on ilmoitettu 1.886. YK:n mukaan näistä 1.354 on siviileitä, ja heistä 415 on lapsia ja 214 naisia, tunnistamatta jäi 279. Uhreista 216 oli ns. militantteja ja ällistyttävät 725 siviiliksi ilmoitettua miestä. Siviileitä on siis kuollut kolme kertaa enemmän kuin asemiehiä ja miehiä on kuollut kolme kertaa enemmän kuin naisia. Norjalaisen tutkimuksen mukaan miehiä kuolee toki sodissa enemmän kuin naisia, mutta sodat vaihtelevat luonteeltaan niin merkittävästi, ettei voida sanoa mikä suhdeluku voisi olla.

Jos Israelin iskut olisivat "suhteettomia" ja kohdistuisivat "siviileihin", niin on mahdotonta ymmärtää, miksi miehiä on kuollut kolminkertainen määrä naisiin verrattuna. New York Timesin mukaan uhreista joka kolmas on ollut hyväkuntoinen mies. Naisia ja lapsia, joita väestöstä on yli 70%, oli uhreista 33%. Uhrien lukumäärää selvittävien avustusjärjestöjen mukaan luvut eivät mitenkään voi olla objektiivisia, koska maasodassa ja tunneleissa kuolleita ei tuoda sairaaloihin lainkaan. Hamas onnistuu hyvin informaatiosodassaan, ja nytkin operaatiota seuraava maailma kauhistelee siviiliuhrien määrää. Mitä enemmän siviiliuhreja kauhistellaan, sen enemmän Hamas meille siviiliuhreja toimittaa. Hamas on julkaissut kuvia uhreista, jotka ovat paljastuneet väärennöksiksi. Oma suosikkini on tämä kauhuelokuvasta otettu still-kuva päättömästä pikkutytöstä mekossaan. Elokuvan voi katsoa täältä.

7 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Yksinkertaista rakas Watson, koska Hamasilla ei ole virallista armeijaa, kaikki sen jäsenet ovat kuoltuaan siviilejä. Näin saadaan syyllistettyä juutalaiskoiria tehokkaasti, ja länsimaiden media ottaa ilolla vastaan kaiken juutalaisvastaisen!

Hyi helvetti.

Vasarahammer kirjoitti...

Tässä päivän annos kotimaan virallisilta Lähi-idän asiantuntijoilta:

IS

Yhdysvallat ei kuulemma ole puolueeton välittäjä Lähi-idässä Mika Aaltolan mukaan.

Hannu Juusola taas sanoo, että Israel on Yhdysvalloissa sisäpoliittinen kysymys. Hän lisäksi ennakoi, että Israelin tukijoiden määrä on Yhdysvalloissa laskussa.

Näille asiantuntijoille Israel on se todellinen ongelma. Rauhaa ei heidän mielestään tule, koska Yhdysvallat ei ole tarpeeksi tiukka Israelille. Kannattaako tällaisille asiantuntijoille maksaa palkkaa verovaroista?

Kumitonttu kirjoitti...

– Aiemmin amerikkalaismedia on ollut laajalti Israel-mielinen, mikä on vaikuttanut siihen, ketkä asiantuntijat saavat kommentoida Lähi-idän tilannetta, McBride sanoo TT:lle.

– Mutta tilanne on muuttumassa. Meillä on nykyisin enemmän arabimaahanmuuttajia ja he tekevät hyvää työtä näyttääkseen toisen puolen konfliktista. En tiedä, onko palestiinalaismielisiä asiantuntijoita löytynyt aina täältä, mutta nyt niitä on kiistatta enemmän, McBride arvioi.

Professori Juusolan mukaan Yhdysvaltojen suhtautuminen Israeliin on muuttumassa kasvavien vähemmistöjen ja nuorten asenteiden muuttumisen takia.

– Se ei näy vielä käytännön tasolla, mutta muutaman vuosikymmenen kuluttua tilanne voi olla toinen.


Tuo on aika uskomaton "uutinen". Eli on hienoa että Amerikkakin on vasemmistolaistumassa, että arabimaahanmuuttajat tuovat "uuden näkemyksen" amerikkalaiseen keskustelukulttuuriin jne.

Toivotaan että muutaman vuosikymmenen kuluttua tilanne ei ole toinen, mutta pahoin pelkään jotain muuta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

No hupsista. Siinä kävi propagandalle ns. vanhanaikaiset. Minähän sinänsä arvostan hyvää kusetusta, mutta hyvä kusetus on semmonen, että siitä ei jää kiinni. Muistanpa erään uutisen ja valokuvan samoilta seuduilta jokunen vuosi taaksepäin. Siinä vanha gazalaisnainen valitti, kun Israelin armeija oli ampunut hänen tontilleen. Ja todisteitakin löytyi. Nainen piti kädessään tontilta löytämiään kiväärinpatruunoita. Siis kokonaisia kiväärinpatruunoita. Minkähänlaisia ihmeaseita niillä iipoilla on, kun ne ampuvat kokonaisia patruunoita hylsyineen kaikkineen?

DuPont kirjoitti...

http://www.zombietime.com/reuters_photo_fraud/

Tuolla on pari klassista esimerkkiä näistä mediahuijauksista. Esim. tuo beirutilaisnainen, jolta Israel "ampui" kaksi taloa alta 2006. Hizbollah epähuomiossa käytti propagandassaan kahdesti samaa valittavaa eukkoa (no, synnynnäinen näyttelijä on), jonka aktiiviset bloggarit huomasivat.

Beirutin epäonnekkain kahden talon omistaja... :)

Anonyymi kirjoitti...

Kun Kumitonttu käy seuraavan kerrran Alkossa etsimässä punaviiniä niin kokeile löytyykö sieltä Yarden Mount Hermon Red-viiniä. Se on tuotettu Golanilla. Siinä on hyvä keino näyttää keskaria noille pale-fanittajille.

Muutenkin se sopii juotavaksi raskaan liharuuan kanssa.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

vieras: Kiitos vinkistä. Ensi viikonloppuna täytyy kokeilla, viiniä ja raskas liharuoka, NAM!