lauantai 2. elokuuta 2014

You never can tell

Blogikollega Professori jo kirjoittikin aiheesta, että sosiaalidemokraattien Antti Rinne tuomitsee kommunistien Li Anderssonin ja Vihreiden kanssa Israelin toimet Gazassa. Merkillistä ei ole, että Lähi-idän amerikkamyönteiset maat (Israel, Egypti, Saudi-Arabia, Palestiinalaishallinto, Jordania ja Persianlahden pikkumaat pl. Qatar), tuomitsevat Hamasin teot. Muut muslimimaat pl.siis Qatar, Turkki ja Iran näkevät Hamasin uhkana läntisen maailman tieteellis-teknologisen kehityksen hyödyntämisestä omille kansalaisilleen. Eurooppalainen vasemmisto istuu hyvässä seurassa, mutta eihän Li Andersson koskaan ole väittänytkään, etteikö vasemmisto olisi väkivallan puolella.

Neljä vuotta sitten Vihreiden pääideologi Osmo Soininvaara vaati yhdessä kommentoijiensa kanssa Israelia vapauttamaan mm. sementin viennin Gazaan. Nyt tiedetään, mihin sementtiä tarvittiin - tunneleiden rakentamiseen. Arvion mukaan vähintään puoli miljoonaa tonnia! Mitä tekee maailman vaikutusvaltaisin sosialisti? Lapioi rahaa jotta oman maansa parlamentin terroristijärjestöksi julistama Hamas voi maksaa 43.000 virkamiehen palkat! Se ainoa tekijä, joka voisi hajottaa Hamasin sisältä päin, on taloudellinen. Nyt kun Egypti on sulkenut Gazaan vievät tunnelit ja Israel yrittää samaa, ei Hamas saa enää verotuloa salakuljetuksestakaan.

Soininvaaran ongelma ei ole puutteellinen tieto vaan jyrkän linjan moralisointi kaikkea ennakkoluulojaan vastaan. Sama tauti vaivaa muitakin dogmaattiseen totaaliseen yhteiskunnalliseen hallintoon uskovia ideologioita. Ja primitiivisesti nämä vielä uskovat, että vihollisesi vihollinen on ystäväsi. Hamasin johtaja Ismail Hanija totesi alkuvuonna, että Gazassa tuhannet "työskentelevät maan alla ja tuhannet maan päällä tehdäkseen miehittäjän olon tukalaksi". Onneksi muslimit turvautuvat vanhaan tekniikkaan kuten tunnelit, kun taas israelilaiset kehittävät teknologista etumatkaansa kuten Iron dome.

Syyrian turvallisuusjoukoissa työskennellyt mies onnistui salakuljettamaan maasta 55.000 valokuvaa hallinnon kiduttamista 11.000 uhrista. Osa oli kuollut nälkään, osalta kaivettu silmät päästä tai pahoinpidelty hengiltä. Näitä hallinnon toimia suojeleva eurooppalainen vasemmisto paheksuu Israelin tappamia muslimeita, mutta muslimien muslimeille tekemät hirmuteot jäävät ilman rekatiota. Sosialistien kaksinaismoralismi on onneksi kaikkien nähtävillä, kiitos internetin.

Mutta sentään kesä jatkuu vielä. Tästä vähän kesämusaa kaikille paitsi muslimeille, jotka eivät paljoa perusta amerikkalaisesta kulttuuri-imperialismista.

7 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Kivaa kesämusaa, mutta tuossa bändissä on kyllä kuuro / nuottikorvaton trumpetisti.

Lauri Stark kirjoitti...

Tässä artikkelissa hieman pohdintaa Gazan tilanteesta vähän toisenlaisesta näkökulmasta kuin meikäläisten medioissa on totuttu näkemään. Israelinkaan ylilyöntejä puolustelematta on outoa kuvitella Israelin pyrkivän järjestelmällisesti tuhoamaan siviilejä. Ja se mikä suoraan suututtaa on se, kuinka sinisilmäisiä jotkut tuntuvat olevan Hamasin suhteen. Ikään kuin Hamasin iskut olisivat vain oikeutettu reaktio Israelin toimiin, kun tosiasiassa taustalla on kylmää laskelmointia. Hamasista kertoo paljon se, että he pitävät pettureina niitä siviilejä, jotka pakenevat alueelta, jonee Israel etukäteen ilmoittaa tekevänsä iskun. Gazalaiset ovat heille silkkaa lihamuuria.

Hyvä biisivalinta muuten. Bändiltä oiva suoritus vetää kylmiltään biisi, jota eivät ole vuosikausiin soittaneet. The E street bandin pojat ovat soittaneet yhdessä niin kauan, että osaavat varmaan aika hyvin muista soittajista lukea missä mennään. Sitäkin miettii, kuinka paljon biisejä heiltä mahtaa hihoista löytyä? On lähes järjetöntä kuinka pitkiä keikkoja he soittavat ja kuinka paljon muuttavat settilistojaan illasta toiseen.

Kumitonttu kirjoitti...

Turkkulaane, mun korvani ei erota nuotteja, sävellajeja tai mitään muutakaan musiikkitunnilla opetettua. Se tunnistaa vain hyvän ja huonon musiikin. Aina kun joku tekee musaa tosissaan, se on hyvää. Inhoan kun joku haukkuu musiikkia, josta ei pidä. Nykyisin en enää kylläkään jaksa kuunnella musaa josta en pidä, mutta silti arvostan Cheekkejä ja muita vastaavia.

Korppi, Hamasin tukeminen on jotain niin ihmeellistä, että sitä en kykene ymmärtämään. Tai siis ymmärrän että musulmaanit, mutta että eurooppalainen vasemmisto... Hulluja nuo roomalaiset.

Ilmeisesti olet käynyt katsomassa Springsteenin keikan joskus? Silloin kun itsekin moista harrastin, niin ihmettelin, miten monta biisiä saman kiertueen aikana soitettiin. Jos kiertueella oli 150-200 keikkaan, niin soitettuja biisejä oli ainakin tuplamäärä.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

No jopahan pojat!

BRUCE SPRINGSTEEN "Born To Be Wild" HQ 8-30-08 Harley Fest Milwaukee WI 2008

http://www.youtube.com/watch?v=F5qtnWWbDDk

- buuri johannesbuurista -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Komppaanpa Korppia ja totean, että tällaisen tietämättömän silmissä nuo Hamasin jätkät käyvät rähinää, josta tietävät, etteivät sitä pysty voittamaan, mutteivat haluakaan, sillä siten mahdollistetaan länsimaitten kustantama marttyyribisnes, jolla joku tienaa hyvät voitot.

Länsimaissa voitaisiin hetkeksi unohtaa tuo henkilökohtaiseen moraalisäteilyyn pohjautuva automaattinen uhri/syyllinen-ajattelu, ja miettiä, onko tuossa touhussa alunperinkään mitään järkeä.

Lauri Stark kirjoitti...

Olen tosiaan nähnyt Pomon livenä, kahdesti. Ensimmäinen kerta oli melkein päivälleen kaksi vuotta sitten Olympiastadionilla, kun Springsteen bändeineen veti legendaarisen, uransa pisimmän keikan. Ylimaallista ja ylittämätöntä, toista kertaa en tule moista kokemaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Buuri on nähnyt maailmaa minua enemmän, joten en osaa sanoa mitkä ovat "parhaita" keikkoja. Itse pidin siitä Seeger Sessionista ihan prkleesti. En ole nähnyt bändiä Amerikassa, joten en tiedä millaisia keikat ovat siellä, mutta klassikko on tietty tämä keikka on klassikko. Jostain muistan lukeneeni, että köyhässä Euroopassa keikkojen liput maksavat puolet vähemmän kuin Uudella Mantereella.

Ykä, voit olla varma että ennemmin Mooses tulee maan päälle enne kuin Hamas antaa periksi.

Korppi, itse en ollut tuolla keikalla Hesassa. Kuulemma oli aivan hiton hyvä. Muistaakseni sai sakot, kun Urheilukadun feminatsit vetivät herneet nenään liian pitkään kestäneestä keikasta.