lauantai 9. elokuuta 2014

Jesidit

Aina sitä oppii lisää kun vanhaksi elää. Irakissa elää 700.000 asukkaan kurdeista koostuva uskonlahko nimeltä jesidit. Heidän uskontonsa on niin huvittava, etten nyt viitsi edes pilkata sitä, vaikka syytä olisi - riikinkukkona kuvattu enkeli Melek Taus on palvonnan kohde. Kuten lukijani tietävät, olen heikkoina kurdinaisiin.

Toivotaan että Kurdistan itsenäistyisi, niin saisimme nähdä Miss Kurdistanin kilpailemassa Miss Maailman tittelistä. Kyllä noilla näytöillä pitäisi voittopokaalin pokkaamisen olla pelkkää näytöstä.

Irakia ja Syyriaa hallitseva ISIS-järjestö ei - tietenkään - suvaitse muita uskontoja kuin islamin ja siitäkin vain oman ahdasmielisen sunnilaisen salafistisen tulkintansa. Suomessakin näitä salafisteja luonnollisesti notkuu kymmeniä tai jopa satoja yksittäistapauksia. Suomen Sosiaalidemokraatteihin kuuluvan somalialaisen poliitikon poika lensi Syyriaan liittyäkseen ISIS:n taistelijaksi (Kun somalipoliitikon poika Syyriaan matkusti 6.8.2014), ja heti alkoi tapahtua. Uutisen mukaan ISIS on kidnapannut satoja - siis satoja - jasidi-naisia seksiorjikseen. Kurdit ja Yhdysvallat yrittävät pienimuotoisesti laittaa hanttiin, mutta kuten luvuista näkee, tulokset eivät ole mairittelevia.

Yhdysvallat vakautti Euroopan, Japanin ja Korean vuosikymmeniä kestäneellä läsnäolollaan. Näitä kaikkia yhdisti sekularismi. Eurooppaa ja Koreaa yhdisti kristillinen etiikka, kun taas Japanissa uskonnolliset instituutiot eivät vaikuta jokapäiväiseen elämään. Afrikassa uskonnoilla on erittäin suuri painoarvo päivittäesessä elämässä ja islamilaisessa maailmassa elämää ei uskonnon ulkopuolella ole. Islamissa joka ikinen asia on alisteinen uskonnolle ja sille, mitä Muhammed on asiasta sanonut tai ehkä ollut mieltä.

Islamin perverssi suhde seksiin ja naisiin on uskomattoman alistava. Satojen naisien kaappaaminen ylittää minunkin pitkälle laajentuneen mielikuvitukseni. Sääliksi käy jesidejä. Jos ISIS olisi kansa, toivoisin sille kansanmurhaa. Tässä linkissä erittäin raakaa kuvamateriaalia ISIS:n murhista.

2 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Kun Yezidejä alettiin vainota, Obamakin heräsi. Kristittyjen paljon pitempään kestäneelle vainolle Irakissa ja Syyriassa hän ei ole lotkauttanut korvaansa.

Vasemmistolainen ei yksinkertaisesti kykene vastustamaan kristittyjen vainoa, mutta tarpeeksi eksoottisen vieraan uskonnon joutuessa islamin vainoamaksi tahtoa yllättäen löytyy.

Kumitonttu kirjoitti...

Obaman toiminta muistuttaa pikemminkin Putinin tai Erdoganin toimintaa kuin suurvallan johtajan. Vaikka Bushin tai Clintonin politiikka ei miellyttäisikään, heidän toimintansa oli jollain tavalla "valtiomiesmäistä". Obaman puheet ja käytös tuovat mieleen ennemminkin väärään paikkaan joutuneen lukiopojan kuin supervallan presidentin.