torstai 14. elokuuta 2014

Juttuvajeen kattaminen

Vittu kun vituttaa.

Kirjoitin aikaisemmin, miten autoni kylki oli rutattu sairaalan pihalla (Suoraan vankilaan kulkematta lähtöruudun kautta 11.7.2014). Tein netissä rikosilmoituksen, koska syyllinen pakeni paikalta yhteystietojaan jättämättä, mutta onnekseni kaksi sivullista huomasi tapahtuneen. En tiedä onko hyvä ajatus että rikosilmoituksen voi tehdä netissä, koska voin vain kuvitella, että sitä kautta tulvii ilmoituksia kaikista pienistä asioista. Uutisen mukaan tutkinta-aika on 1,5 vuotta ja "mahdollisimman monen asian tutkinta keskeytetään".

Soittelin poliisille ja kyselin ilmoitukseni perään. Ja selvisihän se - sain puhelimeen itse tutkijan. Hän selitti, että epäilty oli saanut tietää aiheuttamastaan vahingosta vakuutusyhtiöltä ja tutkittuaan autonsa oli huomannut että "on siinä tosiaan joo pieni naarmu". Niinpä poliisi oli antanut huomautuksen puhelimessa. Siinä kaikki.

Kysyin poliisilta, että eihän tämän jälkeen kovinkaan moni viitsi täyttää lain säädöksiä ja jäädä selvittämään aiheuttamaansa vahinkoa. Jos on aktiivinen, joutuu maksamaan vahingot vakuutusmaksuissaan. Jos ei jää kiinni, ei tule mitään kustannuksia. Ja jos jää kiinni myöhemmin, silti tulee enintään ne samat kustannukset. Voi perkele. Poliisi selitti, että näinhän se on - ei juuri kukaan enää jää selvittämään näitä. Kysyin, että eikö hän nyt olisi voinut kirjoittaa sakon - "no siitä tulee sitten aina aika paljon enemmän puuhaa, ja kun on tässä muitakin asioita hoidettavana kuin pienet peltivauriot".

Tutkinnan tehnyt poliisi totesi, että "eihän siitä mitään tule jos asianomistaja voi päättää rangaistuksen kovuudesta". Kuulemma "sen jälkeen meillä vaadittaisiin jo kuolemanrangaistuksiakin". Totesin itse kannattavani kuolemanrangaistuksia murhamiehille. Poliisi totesi, että "minä kyllä uskon siihen, että rangaistukset pitää pitää mahdollisimman lievinä, koska ne ei paranna ketään". Totesin ettei ihme, että katurikollisuus kasvaa, jos poliisin mielestä rikoksista ei kannata rangaista. "No oliks sulla muuta?".

Jostain syystä:
Kameravalvonnan nappaamien hurjastelijoiden määrä on kaksinkertaistunut vuoden aikana Helsingissä ja itäisellä Uudellamaalla.

Helsingin Uutisten mukaan eri puolille maata syntyi hetkellisiä valvontakatveita, kun kaikki poliisin kameravalvontakeskukset keskitettiin Malmille vuoden alussa. Poliisi kuitenkin halusi päästä kameravalvontatapauksille määritettyyn kiintiöön.

Liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein sanoo Helsingin Uutisille, että juttuvaje katettiin Helsingin ja Itä-Uudenmaan teiden entistä tehokkaammalla valvonnalla.

- Tämä ei johdu siitä, että esimerkiksi Kehä III:lla olisi hurjasteltu tavallista enemmän. Toisilla poliisilaitoksilla oli vain paremmat valmiudet kuvien tuottamiseen kuin toisilla, Pasterstein sanoo.
Yllättäen poliisilla on riittävästi resursseja ratkoa ylinopeusasioita, mutta ei autoihin kohdistuneita vahingontekoja. Vihreä unelma on täyttymässä - peltilehmät ovat vapaata riistaa.

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Pari viikkoa sitten näin jossain virallisessa mediassa jutun, jossa poliisi kertoi, että he tulevat tästä lähin keskittymään talousrikosten selvittämiseen, voimavarat otetaan omaisuusrikosten tutkinnasta.

Eli ainoastaan "rikokset" valtiota vastaan, kuten veronkierto, tai pian varmaan jo verosuunnittelu, ovat oikeita, vakavasti otettavia rikoksia ja kansalaisten kärsimät omaisuusrikokset, varastetut polkupyörät, naarmut parkkipaikoilla jne, jätetään kokonaan huomiotta.

Todella. Vittu kun vituttaa.

RH kirjoitti...

Viidakon lait sitten vain käyttöön. Vankilat tyhjennetään, koska rangaistukset "eivät paranna ketään"? Milloin poliiseista on tullut parantajia? Tähän mennessä se on ollut terveydenhuoltopuolen (ja osin uskonnollisuuden) tehtävä.

Isännällä kolahti tässä yks päivä maasturin puskuriin, joka oli jo ennestään kolhitun näköinen ja meidän paperivene ei siihen tehny muutaku naarmun pölyyn. Niin tarkkana kaikki sivulliset kyllä oli, että jätettiin lappu ja puhelinnumero. Ei ole kuulunut mitään, kuten arvelinkin. Ehkä kansalaisvalvonta kuitenkin pelaa :)

Vasarahammer kirjoitti...

"Eli ainoastaan "rikokset" valtiota vastaan, kuten veronkierto, tai pian varmaan jo verosuunnittelu, ovat oikeita, vakavasti otettavia rikoksia ja kansalaisten kärsimät omaisuusrikokset, varastetut polkupyörät, naarmut parkkipaikoilla jne, jätetään kokonaan huomiotta."

Rikoksista valtiota vastaan saa myös kovemman tuomion kuin kansalaisten kärsimistä rikoksista.

Poliisin toiminnan keskittyminen rikoksiin valtiota vastaan kertoo myös rahapulasta. Veronmaksajilta nyhdetään kehnossa taloudellisessa tilanteessa se viimeinenkin sentti.Samalla säästetään jättämällä tavanomaiset kansalaiseen kohdistuneet rikokset tutkimatta.

Vankilat ovat kalliita pitää yllä, joten lievät rangaistuksetkin voidaan ajatella tätä taustaa vasten.

Nopeusvalvonnan moraalinen oikeutus tulee liikenneturvallisuuden oletetusta paranemisesta. Käytännössä nopeusvalvonnan ääneen lausumaton tehtävä on kerätä rahaa valtiolle. Sama pätee erilaisiin julkisiin monopoleihin kuten Alko tai valtiolliset rahapeliyhtiöt.

Kumitonttu kirjoitti...

Nopeusvalvonnan moraalinen oikeutus tulee liikenneturvallisuuden oletetusta paranemisesta.

Liberaalin fascismin ideologia perustuu juuri tähän. Kerätään veroja ja ilmoitetaan valden huolehtivan kansalaisten terveydestä. Se taas oikeuttaa valden puuttumaan ihan kaikkeen.

Toisinaan mietin, miltä nykyvanhemmista mahtaa tuntua, kun valtio avoimen vihamielisesti ottaa lapset huostaan, jos kasvattaja ei täytä sosiaalidemokraattisia valmiuksia. Jos et opeta lapsille kierrätystä, kestävää kehitystä, äiti-Gaiaa, antifasismia, sateenkaariperheen autuutta jne. Indoktrinaatio on vahvaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jutkusaastaa vituttaa. Tästä minä nautin!