keskiviikko 6. elokuuta 2014

Kun somalipoliitikon poika Syyriaan matkusti

Ylen mukaan Faisal Ali Warabe on Suomen Sosiaalidemokraattisen Puolueen jäsen Faisal on ollut ehdokkaansa Somalian presidentinvaaleissa, ja hänen perustamansa puolue ajaa "pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa" Somaliaan. Isä on siis mitä ilmeisimmin sekulaari sosialisti, kuten hänen pakomatkansa Moskovan kautta Helsinkiin antaa myös ymmärtää.

Kaikista huolenpitäminen on sosialismin ydinviesti. En viitsi arvuutella pojan kääntymisen syitä puhdasoppiseksi muslimiksi, sillä onhan toisen sukupolven maahanmuuttajien inho uutta kotimaataan kohtaan vanhastaan tunnettu ilmiö. Sosiaalidemokraattisen isän kasvatus on sentään yhdeltä osin onnistunut. Uutisen mukaan hänen poikansa Sayid Hussein Feisal Ali esiintyy ISIS:n propagandavideossa.
hienoa asua islamilaisessa valtiossa, jossa on voimassa sharia-laki ja kaikista pidetään huolta.
Sanatarkasti tuossa pitäisi varmaan lukea, että "kaikista sunnimuslimeista pidetään huolta" vaikka toisaalta edes Saudi-Arabia ei ole turvassa.

Tehtäköön nyt selväksi, että en pidä isää vastuussa poikansa uskonnollisesta ratkaisusta. Vasemmistolaisessa ideologiassa ja mediassa näin ei ajatella. Siellä Halla-aho oli ainakin osavastuussa Breivikin teoista, Hirvisaari Seppo Lehdon natsitervehdyksestä ja Timo Soini tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden hengen puutteesta Suomessa, jota ei tarvitsisi hävetä maailmalla.

Vasemmiston mielestä minä ja kaltaiseni valkoiset heteromiehet olemme vastuussa kyseisen pojan radikalisoitumisesta, koska ylläpidämme maata, jossa "kaikista ei pidetä huolta" ja josta "puuttuu tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden henki". Kun nuoret valkoiset kaupunkilaiset eroavat kirkosta vastalauseena vanhempiensa "konservatismille", nuoret muslimit ryhtyvät puhdasoppisen islamin saarnamiehiksi vastalauseena vanhempiensa "liberaaliudelle". On tämä metka maailma, kun samassa maassa kuitenkin asutaan. Yhteiskunnan epäkohdat eivät tunnu aukenevan samalla tavalla molemmille kulttuureille. Vihollinen on kuitenkin sama.

5 kommenttia:

Jaassu kirjoitti...

Minua alkoi huvittamaan että tuo sosiaalidemokraatti järkyttyi vasta sen jälkeen kun video ilmestyi, vaikka poika on ollut syyriassa jo vuoden ennen videon ilmestymistä.

Varmasti tiennyt mitä poika siellä syyriassa puuhailee.

Igor kirjoitti...

Todennäköisesti isä on tiennyt missä hänen poikansa oleilee. Muistelen uutisissa kuulleeni, että pojan somalivaimo asuisi edelleen Espoossa. Ja pitävät yhteyttäkin Facebookin välityksellä. Ettei kalifaatti ainakaan hänen vaimoaan uskoakseni elätä. Kaveri muuten videolla kertoi Suomeenkin tulevan sharia-lain.

Kari kirjoitti...

KT: " Kun nuoret valkoiset kaupunkilaiset eroavat kirkosta vastalauseena vanhempiensa "konservatismille", nuoret muslimit ryhtyvät puhdasoppisen islamin saarnamiehiksi vastalauseena vanhempiensa "liberaaliudelle". On tämä metka maailma..."

Läntinen nuori elää uskonpuhdistuksen, valistuksen ja liberalismin jälkeisessä kulttuurin moraalityhjiössä ja tietotulvassa, jossa tuskin ymmärtää mitä tekee, tai ympärillä tapahtuu.

Islamilainen nuori taas on vasta siirtymässä kulttuurissaan uskonpuhdistuksen aikaan, jossa veri virtaa vielä enemmän kuin Euroopassa.

Nuoria erottaa kulttuurierojen lisäksi n 500-vuoden aattellinen kehitysaikaero, vaikka viereisissä kortteleissa asuvatkin. Kortteleiden raja on samalla tulevan sisällissodan raja.

BTW: Haaveilin joskus vapaasta keskustelupalstasta. Olen aloittelemassa sellaista osoitteessa: www.faithforum.fi

DuPont kirjoitti...

Eli poitsu on ollut tekemässä jihadia jo pitkään, mutta isä huolestui, kun asia tuli julkisuuteen?

Asia selvä, ei enempää kysyttävää.

Sanoutuukohan tässä nyt kukaan mistään irti tällä kertaa?

Kiljua! Kiljua! kirjoitti...

Tulipa vaan mieleen. Sukunimilain mukaan jokaisella [kansalaisella] tulee olla sukunimi. Ja sukunimenä ei saa käyttää yleisesti esiintyvää etunimeä. Mahtaako asia koskea ollenkaan varsinaisia maahanmuuttajia? Vaikka olisivat Suomen kansalaisia, niin edelleen näyttäisi olevat vallalla lähtömaan nimisysteemi. Laki on kuitenkin suomalaisen kohdalla ehdoton ja sukunimi pitää olla. Ei mulla muuta. Kuhan ihmettelen.