tiistai 1. lokakuuta 2013

Valvonta kuntoon

Helsingin Totuus uutisoi, että maailman vasemmiston messiaaksi kohotettu Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on ajanut valtionsa hiostoriallisen raskaaseen velkataakkaan. Obaman hallinto on ottanut velkaa enemmän kuin yksikään häntä edeltävä, ja nyt hän vaatii vauhdin kiihdyttämistä ideologisesti pohjoismaiseen hyvinvointivaltioon tottuneelle tutulta tuntuvan sairausvakuutuspaketin, Obama-caren, käyttöön otolla. Ilmeisesti parista miljoonasta valtion virkamiehestä puolet jää pakkolomalle. Suomessa valtion virkamiehiä on kymmenesosa tuosta, vaikka asukkaita meillä ei ole edes kahta prosenttia.

Suomessa kasvaneelle maamme nykyinen meno alkaa olla kylmää kyytiä. Valvonta ja rajoittaminen ovat räjähtäneet tasolle, jolla ei ole enää mitään muuta merkitystä kuin turvata valtavalle virkakoneistolle töitä. Suomessa on maailman kalleimmat autokoulut, mutta suomalaisten tunarointi liikenteessä ei osoita minkäänlaista riippuvuutta holhoamaan tarkoitetusta ajokorttisäädöksestä (yksi ja kaksi). Alkoholin osalta meillä on kuulemma geneettinen taipumus tappaa puolituttuja puukkohippasilla, vaikka niin alkoholia kuin aseitakin rajoitetaan kuin majavanpesää nunnaluostarissa.

Jonkinlaisen aamuisen ärtyisen huipentuman saa Helsingin Totuuden väitteestä, jonka mukaan Obaman vastustajina ovat republikaanien "ultrakonservatiivinen siipi" eli siis Tea-party -liikkeen edustajat. On totta, että Yhdysvalloissa puhutaan vasemmistosta liberaaleina ja oikeistosta konservatiiveina, mutta suomeksi sanoilla on toinen merkitys. Merkityksellä huijaaminen ei voi olla sattumaa. Lukijoilleni kuitenkin lohdutukseksi, että konservatiivisuus ei ole varsinainen ideologia, kuten sosialismi ja liberalismi, vaan eräänlainen elämän asenne. Ultrakonservatiivinen voi kannattaa yhtä lailla talouden tiukkaa sääntelyä tai sen vapauttamista. Konservativismi on jossain määrin kytköksissä uskonnollisuuteen, mutta ei pelkästään kristinuskoon vaan yhtä lailla myös panteistiseen äiti-Gaiaan kuin varsinkin islamiin.

Suomalainen valtion virallinen uskonto onkin moderni cityvihreä luonto-äidin palvominen. Palvontaa harjoitetaan uskonnollisilla rituaaleilla kasvisruokapäivineen, homo- ja turkistarhakulkueineen ja tietenkin roskien kierrättämisineen. Liikkeen ideologinen tausta on puhtaasti antimaterialistinen ja -amerikkalainen. Uskontoa käytetään valtavan virkakunnan olemassa olon turvaamiseen. Valviran kotisivujen ensimmäinen otsikko on kuvaava:
VALVONTA VAIKUTTAA
On mykistävää, miten kansalaisten vapauksia voidaan noin julkeasti pilkata. Tuntuu kuin virkakunta olisi ylittänyt kaikki soveliaisuuden rajat. Kaikissa totalitaristisssa maissa kansalaisia on yllytetty paljastamaan toisinajattelijat, naapurit ja jopa omat vanhemmat. Suomessa nettipoliisi käy loputonta sotaansa sananvapautta vastaan, Vihreät naiset ilmiantavat poliittisia vastustajiaan tutkijoille sen sijaan, että antautuisivat keskustelemaan ideologioiden paremmuudesta. Hurjin esimerkki on pikku-Erikan julman kiduttamisen sallinut koneisto, jonka tehtävä oli suojella pikku-erikoita. Mikään määrä valvontaa ei riitä, sillä valvonta tulee aina jälkijunassa, ja mitä tiukemmin ihmisiä valvotaan sitä hurjempia rikoksia aiheutetaan. Jos ihmisten käsistä viedään aseet ja puukot, ihmiset tappavat toisiaan paljain nyrkein julmasti hakkaamalla tai kiehuvalla vedellä. Uhrilla ei ole Suomessa edes mahdollisuutta puolustaa itseään ja kotiaan aseellisesti, koska rikollinen onkin se uhri ja väkivallan kohde on syyllinen solidaarisuuden puutteeseen.

Valvonta ympärillämme on niin tiukkaa, että olemme kuin se kuuluisa lämpenevässä vedessä uiskenteleva sammakko. Mikään määrä valvontaa ei enää riitä, koska kaikki asiat ovat jo valvonnassa. Kun sosialismin seurauksena saimme uuden finanssikriisin pankkisektorin sosialisoimisineen, niin ketä kansa saatiin syyttämään? Valvonnan puutetta...

19 kommenttia:

GM kirjoitti...

Minulle on viime aikoina tullut USA:n konservatiiveista ja etenkin Tea Partysta sellainen mielleyhtymä, että he yrittävät pitää kiinni niistä periaatteista joille USA aikoinaan perustettiin, eli yksilönvapauksista.

Jaassu kirjoitti...

Näin se mennee.
Suomi oli 80-luvulla suhteellisen hyvä paikka, sen jälkeen kaikki on lähtenyt alamäkeä.

Suomi muistuttaa liikaa kyttäys- valvonta- ja viranomaisyhteiskuntaa.

Kansalaisvapauksia pyritään rajoittamaan, ja viranomaisvaltaa taasen lisäämään.

Lopputuloksena yhteiskunta jossa ihmiset voivat henkisesti pahoin, tekevät rikoksia, ja luonnollisesti yhteiskunnan reaktio ongelmaan on lisätään viranomaisten valtuuksia ja ahdistellaan kansalaisia vielä enemmän.

Mitä vähemmän viranomaiset puuttuvat ihmisten elämään ja lainsäädäntöön sitä onnellisempia ihmiset ovat.

Anonyymi kirjoitti...

Olen näitä pohtinut aika paljon, ja nähdäkseni, jos Suomessa aikoo pysyä, ainoa mahdollisuus selvitä valtion ja muiden Hyvien Ihmisten painostuksesta on ryhtyä kunnon neuvostokansalaiseksi, iloiseksi veronmaksajaksi ja fasismin kannattajaksi, kuten virallinen, ainoa hyväksytty totuus elämästä täällä nykyään edellyttää.

Ilmeisesti nyt 3 v. lapseni tulee Suomessa pärjäämään paremmin, mitä varhemmin hänet on kasvatettu pois yksilön vastuusta ja individualismista ja liberalismista. Hänen päiväkodissaan on jo jotain helvetin kierrätysoppia ja muuta paskaa, josta pääsisi eroon ilmeisesti vain persutamalla oman päiväkodin, joka noudattaisi täys liberaalia (Chydeniuslaisittain) linjaa toiminnassaan.

Toinen vaihtoehto on muuttaminen jonnekin helvetin kauas Euroopan Unionista, mutta eipä niitä realistisia kohteita ole kovin paljon olemassa.

Kolmas on vaihtoehto on seppuku.

Ikävintä on se, että vaihtoehdoista ensimmäinen ja kolmas sotivat jyrkästi moraalia ja arvoja vastaan, ja toinen on kaikkein hankalimmin toteutettavissa, eikä kuitenkaan lopulta välttämättä edusta lapseni tahtoa.

t. Pörri

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvä että meno sylettää muitakin.

Nimenomaan GM, teeliike on liberaali eurooppalaisittain ja libertaari amerikkalaisittain. Se kannattaa uskonnonvapautta, joka aina ensin kielletään sosialistisissa maissa. Nyt vapaa-ajattelijat ovat päättäneet kieltää sen Suomessa vetoamalla valtion oikeuksiin, joka ylittää heidän mielestään täysjärkisten vanhempien oikeuden lastensa kasvattamiseen.

Seuraavaksi varmaan Vihreät vaativat lasten huostaan ottoa perheistä, joissa kannustetaan klassisen liberalismin mukaiseen yksilönvapauteen ja pilkataan kierrätystä, kasvisruokailua ja energiansäästöä.

Pörri, yksityiskoulut voivat olla hyvä vaihtoehto, vaikkakin valtio kaikin tavoin yrittää estää niiden leviämistä ettei aivopesua vaille jäävien määrä kasvaisi.

Vituttaa tuo akka tuossa kylttinsä kanssa. Jos ei mitään asioista ymmärrä, niin kannattaisi aina harkita sitä vaihtoehtoa että pitää turpansa tukossa.

Kari kirjoitti...

Katsoin eilen telkkarista Amerikkalainen huumesota -dokumentin Yhdysvaltain huumepolitiikasta.

Siinä oli monia mielenkiintoisia näkökulmia, joita en ollut tullut ajatelleeksi.

Kun Nixon aloitti huumesodan, hän rahoitti enemmän hoitoa kuin poliisitoimia, nyttemmin tilanne on muuttunut lakien kiristämisen myötä siihen, että vankilaan voi joutua pitkäksi aikaa pelkästä käyttämisestä.

Vaalien voittaminen alkaakin olla mahdotonta, ellei ehdokas kannata tiukkoja huumelakeja, joten toivoa politiikan muuttamisesta ei ole kuin kansanäänestysten kautta.

Tästä tuli mieleen Suomi: täälläkin vaalien voittaminen on käytännössä mahdotonta, ellei kannata hyvinvointivaltiota ja valvonnan tiukentamista. Yksi viime vaalien teemoista oli muistaakseni vanhustenhoidon työntekijämitoitukset, jotka siis haluttaisiin lakiin. Valtio sitten valvoo, että tätä noudatetaan. Koulujen luokkakoot haluttaisiin myös lakiin, kun ei luoteta kuntien viranomaisiin. Eli ollaan niin pitkällä, etteivät viranomaiset luota toisiinsa.

Nuorisokokkarit vähän sohaisivat ampiaispesää ja heti kaikki hyökkäsivät kimppuun. Kaikki kannattavat hyvinvointivaltiota. Miten tähän on tultu?

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelen näitä kommentteja. Ihan niin kuin kaikki luonnonsuojelu olisi kirjoittajien mielestä suoraan saatanasta.

Eikö luonto ole heidän mielestään jälkipolville jättämisen arvoinen.

Luonnonsuojelu on asia, joka ei tapahdu vapaaehtoisesti. Sen osoittaa historia. Siksi sitä on säänneltävä erilaisilla lailla.

Anonyymi kirjoitti...

Luontoa suojeleva anonyymi, tutustu ensiksi vaikkapa Natura 2000 hankkeeseen, siihen liittyviin lakeihin ja etenkin toimiin, ja kehu sitten luonnonsuojelua erilaisilla laeilla toteutettuna.

t. Pörri

Kumitonttu kirjoitti...

Muutama ano kommentti tuli koskien Tea Party liikettä ja kreationismia. Jätin julkaisematta koska väitteet ovat perusteettomia ja noudattavat yleisiä joskin virheellisiä mielikuvia. Suosittelen anoja esim lukemaan englanninkielisen Wikipedian artikkelin.

Samoin jätin julkaisematta anon kommentin lasten uskonnllisesta aivopesusta kristillisissä kouluissa, koska sr ei vie aihetta eteenpäin. Miten joku kuvittelee omistavansa oikeudet päättää miten vanhemmat kasvattavat lapsensa. Kasvatus on perheen eikä yhteiskunnan asia. Paras kannuste kasvattaa lapset on vastuu. Jos valtio tekee väliintulon, vanhempien tärkein kannuste jää puuttumaan tyystin pois.

nimimerkki kirjoitti...

Tähän voisi sanoa, että alkaa olee aika freshii.

Anonyymi kirjoitti...

Valvonta vaikuttaa.... pohdiskelin jo vuosia sitten sitä, miten Suomessa vallalla oleva ilmapiiri mahdollisesti vaikuttaa ihmisiä psyykkisesti lamaannuttavasti. Tai lisäisikö holhous, kyttäys ja riistoverotus jopa masennusta ja itsemurhia. Mene ja tiedä, minua kiinnostaa tuo hypoteesi.

Valvontaa ei voi välttämäti enää lisätä, mutta hienosäätöä voi vielä tehdä vaikka kuinka paljon ja ruuvia kiristää, lyödä lyötyä, keksiä lisämaksuja kurittaa etenkin niitä jotka vielä itse päättävät liikkumisestaan, kun ovat ensin hankkineet maailman kalleimman ajokortin (ja ehkä jopa vielä tuhansia euroja maksavan C-kortin siihen päälle, A-kortti nyt kai noin tuhat euroa).

Tämä vitsaus vetää hiljaiseksi, etenkin tuo yöaika-juttu:
http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/rengaslukoista_ei_yoaikaan_paasteta_helsingissa_irti_ketaan/

Minä olen saanut tästä touhusta jo tarpeekseni, muutan Suomesta pois heti kun se on järkevästi mahdollista (surullisin mielin, mutta muutan) ja olen sitä varten laatinut nelivuotissuunnitelman, vai millä ne sossuilijat niitä nyt kutsuikaan wanhaan hyvää aikaan. Seppukua kelailin parin vuoden aikana aika tiiviisti mutta vielä siipi nousee maasta vastoinkäymisten jälkeenkin.

Kumitonttu kirjoitti...

Karulla hyvä huomio. Täällä ei voi enää toimia saamatta kaikkia kimppuunsa kuten Kokoomusnuorten esimerkki näyttää, jos arvostelee hyvinvointivaltiota. Miten tähän on tultu. Hyvä kysymys. Miksi ihmiset kannattavat itseään orjuuttavaa ideologiaa.

Joku viisas on todennut, että orjat eivät halua vapautta vaan oikeutta päästä orjaisäntiensä yläpuolelle näitä hallitsemaan. Siinä ehkä syy, miksi demokratiat näyttävät päätyvän fascistisiksi yhteiskunniksi.

Anonyymi kirjoitti...

"Suomalainen valtion virallinen uskonto onkin moderni cityvihreä luonto-äidin palvominen".Ja lisäksi kaikkien pitäisi asua "radan varressa". Sitten kun tämän uskonnon "ansiosta" meidät on pakkoasutettu kolhooseihin vai oliko se urbaaniin ympäristöön - jossa kaikki palvelut ovat kävely- ja pyörämatkan päässä niin olemmeko paratiisissa? Eikös tätä mallia kokeiltu noissa Itäblogin ja ao. blogin emämaassa jollain tasolla - ja se toteutui etenkin luonnonsuojelun osalta? Nyt siellä "Natura-alueita" vaikka millä mitalla, jossa ei ihmiset eivät tosiaan "käyskentele"!
Vapaa-ajattelivat ovat nyt (ilmeisesti?) alkaneet ajamaan tosissaan samaa sukupuolta olevien kirkollista vihkimistä ja adopotio-oikeutta?

Anonyymi kirjoitti...

Pörri: "Toinen vaihtoehto on muuttaminen jonnekin helvetin kauas Euroopan Unionista, mutta eipä niitä realistisia kohteita ole kovin paljon olemassa."

Mitenkäs olisi Uusi-Seelanti? Siellä maahantulijoiltakin odotetaan panosta yhteisen hyvän eteen, mikä täysin reilua onkin. Itse olen alkanut tässä harkitsemaan pikkuhiljaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ano, eikös Uusi Seelanti ole se peruskliseinen vaihtoehto? No, Pörrinkin vanhemmat olivat sinne lähdössä 1973 kun tuli voimaan poikkeuslaki, jolla Kekkonen valittiin presidentiksi ilman vaaleja 1974 mutta Pörrin itsensä syntyminen juuri silloin kariutti ne suunnitelmat.

Itse olen ajatellut hieman Alaskaa, jossa en ole koskaan käynytkään, tai Brasiliaa, jossa olen käynyt toistakymmentä kertaa. Siellä tulee toimeen hieman vähemmällä, eikä ajokorttikaan maksa 3 000 euroa. Ensimmäinen ajokorttini oli muuten Ohion ajokortti, joka maksoi n. 8 dollaria, sisältäen valokuvan.

Pääseekö Uuteen seelantiin muka muuttamaan, ellei naama ole oikean värinen?

Anonyymi kirjoitti...

Pitäkää hatuista kiinni, länsi uppoaa. Täältä tullaan Oswal Sprengler!

Anonyymi kirjoitti...


Muistaakseni Uuden Seelannin portit pysyvät kiinni, jos ikä ylittää 55 vuoden rajan. Australiassa ikäkynnys on 45 vuoden kohdalla. Kanada antaa pisteitä nuoresta iästä ja nolla pistettä, jos ikä ylittää 40 vuotta.

acc

Anonyymi kirjoitti...

Se on perustettava suomalaisten siirtokunta jonnekin viidakkoon...
Juttelin kerran Englannissa yhden lyylin kanssa, joka oli joko Argentiinasta tai Brasialiasta (keskityin hänen suuriin "silmiinsä", joten maa jäi huonosti mieleen).

Jokatapauksessa hän kertoi että joskus sata vuotta sitten oli hänen kotikaupunkinsa lähellä ollut jonkinlainen suomalaisten siirtokunta, joka kai sittemmin oli kuihtunut pois. Lienee jokin porukka lähtenyt rakentamaan jonkinlaista utopiaa etelä-Amerikkaan. En ole sittemmin selvittänyt onko tarinassa mitään totuutta mutta saattaa siinä ollakin.

Pikkupoika kirjoitti...

tikka, ajallisen luonnehdinnan perusteella "suurisilmäinen" lyyli lienee argentiinalainen:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Colonia_Finlandesa
Mutta brassiakaan ei voi kokonaan sulkea pois:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Penedo

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset Pikkupojalle linkkivinkeistä. Lyyli taisi olla todellakin Argentiinasta. Colonia Finlandesa kuulostaa tutummalta sanalta, mutta mielenkiintoisia molemmat.
Ehkä onkin aika perustuu uusi siirtokunta jonnekin, mutta ilman utopioita.