lauantai 5. lokakuuta 2013

Valoa kansalle, joka pimeydessä vaeltaaPalattuani maaseudun rauhasta ruuhka-Suomeen, pääsin heti todistamaan taas yhdessä päivässä kasvanutta kansakuntamme tai oik. virkakoneistomme sekoamista. Ihan tarpeeksi ei vielä ole sääntelyä ja valvontaa, koska virkamiehet ovat keksineet kaksi merkittävää puutetta suomalaisesta yhteiskunnasta. Ensimmäinen on, että virkamiehet tietävät pankkeja paremmin rahoitustoimintaan sisältyvät liikeriskit, joten pankeille vaaditaan lainakattoa.

Toinen kielto kohdistuu lapsille tarjottavaan "energianuuskaan" eli teelehdillä täytettyyn pikkuiseen pussiin, joka tungetaan nuuskan tavoin huulen ja ikenien väliin. Kun tupakan polttamista alun alkaen alettiin rajoittaa, sitä perusteltiin terveyssyillä. Isot pahat tupakkayhtiöt koukuttivat ihmiset polttamaan itselleen keuhkosyövän. Vaikka nykyaikainen geenitutkimus onkin osoittanut, että keuhkosyöpä ei tule tupakoinnilla, niin aikoinaan syy-yhteys näytti niin selvältä, ettei sitä juuri kukaan (tupakkateollisuuden ulkopuolinen) kiistänyt. Toki tupakointi kasvattaa keuhkosyövän mahdollisuutta, jos sellainen alttius perimästä löytyy, mutta eivät kaikki tupakoitsijat siis sairastu keuhkosyöpään. Tupakka aiheuttaa laaja-alaisia haittoja kaikkialle elimistöön, joten en sitä tietenkään suosittele.

Tupakkarajoituksien taustalla on - jälleen kerran - fascismiin nojaava näkemys, jonka mukaan pienet ihmiset voivat kimpassa ("fascio") muodostaa vahvan kokonaisuuden. Tämä kokonaisuus nähtiin - ja yhä nähdään vasemmistopiireissä - elävänä organismina, jossa jokaisen ihmisen VELVOLLISUUS muita kohtaan (yhteisöllisyyden ihainnointi) on huolehtia itsestään kuin solukko konsanaan. Itsensä huolehtiminen, työkykyisenä ja terveenä pitäminen on vastakohta kaikelle pahalle, minkä fascistit keksivät: syöpä, loiset, heikot. Tupakkakielto on siis pohjimmiltaan ideologinen, ei terveydellinen. Nyt tämä suunnitelma "energianuuskan" kieltämiseksi vain todistaa tuon väitteen todenperäisyyden. Tarkoituksena ei ole suojella (lapsia) vaan valvoa ja kontrolloida. Lasten vanhemmat menettävät taas yhden oikeuden virakoneistolle lastensa kasvattajina.

7 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Älä jauha paskaa surkea. tyhmä pelkuri. Tupakka on pääsyy keuhkosyöpään ja passiivinen tupakointi aiheuttaa myös syöpää.
Tämä on totuus, jota sinun paskahouisuiset libertaaripelkuri aatetoverisi eivät hirveästä mediarummutuksesta ja rahan tuhlauksesta huolmatta pysty muuttamaan.
Samat paskatahot rummuttavat AGW:tä ja evoluutioteoriaa vastaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Älä jauha paskaa surkea. tyhmä pelkuri. Tupakka on pääsyy keuhkosyöpään ja passiivinen tupakointi aiheuttaa myös syöpää.
Tämä on totuus, jota sinun paskahouisuiset libertaaripelkuri aatetoverisi eivät hirveästä mediarummutuksesta ja rahan tuhlauksesta huolmatta pysty muuttamaan.
Samat paskatahot rummuttavat AGW:tä ja evoluutioteoriaa vastaan.


Tomi M Paananen - pitäisikö sinun hakeutua hoitoon vai mitä olet ajatellut tehdä mielenvikaisuutesi kanssa? Tuollaisella käytöstapojen puutteella joudut ressukka elämään yksin koko ikäsi. Eihän kukaan halua tulla puolisoksesi, mikä tietty siinä mielessä voi olla ihan hyväkin asia, että geenisi pysähtyvät yhteen sukupolveen. Toivottavasti vanhempasi, sisaresi ja veljesi ovat välttyneet moiselta mielialahäiriöltä, vaikka raskaasti perinnöllisiähän ne valitettavasti taitavat olla nekin.

Jaassu kirjoitti...

Taasen täältä maaseudun rauhasta nuuska huulessa kirjoittelen.

Mikähän puolue saisi aikaan sen että nuuskan myynti ja valmistus täällä kotimaassa saataisiin laillistettua ?

Ikävää käydä aina naapurimaista(venäjältä) ostamassa kun olisi halukas käyttämään varat kotimaisen tuotannon edistämiseen.

Kumitonttu kirjoitti...

Valtio voisi lopettaa uusien työpaikkojen luomisen ja keskittyä yritystoiminnan yksinkertaistamiseksi. Siten ehä joku saataisiin perustamaan Suomeen nuuskayritys.

Kuvaavaa nuuskakiellossa on se, että sen kiertäminen on niin helppoa. On säädetty laki osoitukseksi että jotain tehdään vaikka vaikutus on minimaalisen marginaalinen. Tyypillistä vasemmistolaista politiikkaa, populismia.

Jaassu kirjoitti...

Kuvaavaa nuuskakiellossa on se, että sen kiertäminen on niin helppoa. On säädetty laki osoitukseksi että jotain tehdään vaikka vaikutus on minimaalisen marginaalinen.

Parempi näin. Se vasta masentavaa olisi jos näitä lakeja ei pystyisi kiertämään.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Koko nuuskadirektiivi oli satumaisen typerä: Se säädettiin kun kumpikaan maista, ei Suomi eikä Ruotsi ollut EU:n jäsenenä. Eli silloin se ei koskettanut silloisen EU:n mitään jäsenvaltiota LAINKAAN. Mutta suomalaisten piti mennä ottamaan se omaan lainsäädäntöömme. Typerykset.
Ruotsalaiset olivat edes sen verran järkeviä että kohauttivat olkiaan sille.

Kumitonttu kirjoitti...

Voisiko lailla kieltää typerien lakien tekemisen viisaille ihmisille? Viisaat valittaisiin sen mukaan mitä puoluetta äänestää. Äänestämättä jättäminen nostaisi automaattisesti viisaaksi. Vihreät ja demarit saisivat elää lakien velvoittamina, muista puolet ja nukkuvia lait eivät koskisi paitsi niiltä osin kuin libertaarinen ideologia velvoittaa ihmisiä toimimaan osana yhteisöään.