Kuluneen kesän aikana lukaisin siis Jonah Goldbergin kirjan Liberal Fascism, jota edelleen suosittelen kaikille tiedonjanoisille. Kirjan keskeinen teesi on, että fasismi on sosialismin perintöön nojautuva aate, jonka juuret nykymuotoonsa löytyvät Ranskan suuresta vallankumouksesta (aatelittomuus, yhteisöllisyys ja tasa-arvo). Mutkitellen se on kehittynyt ns. pohjoismaiseksi hyvinvointivaltioksi. Siinä valtiolla on oikeus päättää kansalaistensa elannosta, terveydestä, hyvinvoinnista ja jopa hengissä pysymisestä. Liberaali fasismi on "kilttiä", mutta yhtä kaikki sen päämäärä on luoda yhteiskunta, jossa valtio hoitaa ihmisten puolesta kaiken. Kesytetyt äänestäjät nöyrinä nostavat valtaan ne poliitikot, jotka lupaavat olla viemättä leipää heidän suustaan.
Järkyttävimmän pääkirjoituksen ikinä on
Iltalehti latonut koneistaan. Lehti ottaa kantaa Suomen vaatimuksiin takuista Kreikan kassakriisin luotottamisessa. Sen mukaan Kreikka kyllä selviää veloistaan, jos se haluaa. Onhan Kreikassa 10 miljoonaa ihmistä, jotka voidaan milloin vain muuttaa orjatyövoimaksi fasististen yhteiskuntien tapaan:
Valtioilla on kuitenkin kaikkia pantteja vahvemmat takuut - verotusoikeus ja sen tukena tarvittaessa poliisi ja sotaväki.
2 kommenttia:
Miten niin voidaan milloin vain muuttaa orjatyövoimaksi?
Nämä takuut ovat olleet valtioilla kautta niiden historian. Minä en maksaisi senttiäkään veroa, jos en pelkäisi valtion väkivaltakoneistoa.
Miten niin voidaan milloin vain muuttaa orjatyövoimaksi?
Kiitos Babbitille kommentista. Hyvä huomio - miten niin "voidaan muuttaa". Nehän on jo muutettu.
Lähetä kommentti