torstai 28. lokakuuta 2010

Luonnonsuojelua Karjalassa

Tänään Helsingin venäläinen koulu (Wiki) viettää 55-vuotispäiväänsä. Joskun muinoin Suomea ja Irlantia verrattiin toisiinsa: molemmat ovat viinaan meneviä ja harmina imperialistinen, sotaisa naapuri. Suomalaisten veronmaksajien harmiksi oma eduskuntamme on päättänyt siis osallistua Pietarin jätevesien puhdistamiseen ja pakottanut mökin mummot ja papat investoimaan jätevesikaivoihin. Ympäristöjutut ovat ihan jees, mutta sinisilmäisyys ei.

Venäjä rajoitti viime kesänä bensiinin viemistä pois (HS). Älkää minulta kysykö, mikä tuon älynväläyksen takana on, mutta tällä hetkellä venäläiset myös vahtivat tuota keksimäänsä rajoitusta. Kun Venäjältä tulee Suomeen autolla, ennen valtion rajaa on kolme pysäytystä, joissa tarkistetaan passit. Nyt keskimmäisellä pisteellä tarkistetaan myös polttoaineen määrä, ja jos sitä on liikaa, se pitää kaataa siinä viranomaisen valvovan silmän alla suoraan maahan. Bensahan haihtuu, mutta diesel on nimensä mukaisesti öljyä.

On se, vaikka voissa paistaisi!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on jotenkin sellainen tuntuma, että Venäjällä ei kaivosmiehiä pelastettaisi :/

Kumitonttu kirjoitti...

Tervehdys Sammalkieli! Kyl Kreml on aika kiinnostunut tarjoamaan mielikuvaa, että he huolehtivat isänmaalle kuuliaisten ihmisten asioista ja turvallisuudesta. Perinteisesti kaivosmiehillä on ollu siel paljon valtaa, koska ne toimii ns. strategisella toimialalla. Samoin viime kesän maastopalojen jälkeen Moskovan pormestari sai lähteä samoin kuin kaikki ministeriön virkamiehet, jotka ei keskeyttäny lomiaan palojen takia. Sairas maa...

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ihmettä? "Isännän" aikaan niillä ei kuulemma ollut edes passeja!

Kumitonttu kirjoitti...

Iltaa Sammalkieli!

Juu, Isäntä olikin mies eikä hiiri. Neukkulassa passi oli keino estää ihmisiä vapaasti muuttamasta. On se ollut niin sairas yhteiskuntakokeilu, että ei sitä nykypäivänä edes ymmärrä.