perjantai 13. helmikuuta 2015

Vihreän ideologian juuret

Vihreänlangan sivustolla on oheinen kuva:

Kuvassa tumman vihreä (sic!) merkitsee, että kyseinen maa on tunnustanut Palestiinan valtion Kylmän sodan aikana. Tuolloinhan Israel oli Yhdysvaltain liittolainen Lähi-idässä ja Israelin vastustaminen oli kaikkien kunniallisten edistyksellisten asialistalla. Ja Israelin vastustaminen tapahtui sujuvimmin tukemalla arabiterroria, joka tähtäsi juutalaisten kansanmurhaan. Sosialismin edellinen yritys kun jäi valitettavasti kesken 40-luvulla.

90-luvulla Palestiinan ovat tunnustaneet islamilaisen paskastanin yksilönvapauksien johtotähtinä tutuiksi tulleet valtiot. 2000-luvulla itsenäisyystunnustuksia on sadellut Etelä-Amerikasta, jolle asialla ei ole mitään merkitystä. Euroopassa, jonka lähialueisiin Lähi-itä kuuluu, tunnustuksen ovat antaneet pohjoismaisen sosialismin mallimaa Ruotsi ja Islanti, jonka asema eurooppalaisena valtiona on samaa tasoa kuin Israelin osallistuminen Euroviisuihin.

Palestiinan itsenäisyyden tunnustaminen on happotesti, joka paljastaa tunnustaneen maan oman ihmisoikeustilanteen. Yhdessäkään itsenäisyyden tunnustaneessa maassa oma poliittinen vakaus ei ole kunnossa. Kansalaisiaan kaltoin kohteleva ja juutalaisten kansanmurhaa avoimesti julistava Hamas ei voi olla minkään normaalin ja itseään kunnioittavan maan tasavertainen kumppani. Sellainen valtio, jonka poliittinen eliitti pysyy vallassa vain jatkamalla sotaa naapurinsa kanssa, ei ole ansainnut itsenäisyyttään eikä sen poliittisella eliitillä ole kykyä huolehtia kansastaan.

Se, että Vihreä lanka esittää kuvan verkkosivuillaan, paljastaa valitettavan raadollisesti vihreän ideologian juuret. Ne juuret kasvavat samasta maaperästä kuin islam.

7 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Minä kyllä sanoisin, että vihreän aatteen juuret ovat tiukasti sosialismissa, islam tulee kuvaan vain koska "yhteinen vihollinen yhdistää".

Omakohtaisiakin kokemuksia asiasta on: seurustelin nuorenamiehenä vähän aikaa erään viehättävän nuoren naisen kanssa joka oli tiukan linjan kommunisti. Myöhemmin, neukkulan romahduksen jälkeen näin yllätyksekseni hänen nimensä vihreiden (de gröna) listoilla! Hänen aatemaailmassaan kun ei ollut hitustakaan vihreää. Tietysti tämä on vain yksittäistapaus. Kuten ne tuhannet muutkin.

Kumitonttu kirjoitti...

Islam on luonteeltaan kollektiivinen kuten sosialismikin. Molemmissa keskeinen ongelma yksilönvapauksien kannalta on ideologioiden kaikille elämänalueille ulottuva valvonta ja normisto.

Snowcamo kirjoitti...

"Vihreä lanka esittää kuvan verkkosivuillaan"

Tuo kuvako oli Palestiinan puolesta? Lensin lankaan.

Todennäköisimmin kyseessä on mestaritrolli.

Kari kirjoitti...

Vihreän ja sosialistisen aatemaailman juuret ovat valistuksessa ja Ranskan vallankumouksessa.

Islamia ja sosialismia on koko niiden olemassaoloajan yhdistänyt yhteinen vihollinen, judeokristillinen, kapitalistinen, imperialistinen maailma. Aluksi Britannia ja Tsaarin Venäjä ja nykyään USA ja Israel sekä halu "tasata" näiden maat ja omaisuus.

"Oh Muhammedans! Listen to this divine cry. Respond to this call of liberty, equality and brothership which brother Lenin and the Soviet government of Russia are offering you!"

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tulee muistaa, että vihreäthän perustetiin alunperin nimenomaan ympäristöasioihin keskittyväksi liikkeeksi. Olisi vaan mielenkiintoista, jos olisi voinut olla kärpäsenä katossa joskus 1980 - 1990-luvun vaihteessa, kun vihreät määrittelivät suuntaansa. Ollako ympäristöpuolue vai ollako moderni kansandemokraattinen puolue, jonka ympäristöajattelu muokataan lähinnä Suomi-nimisen valtion kyykyttämiseen oman omatunnon rauhoittamiseksi ja jossa keskitytään sen lisäksi kaikkeen muuhun, esim. sen kuuluisan hiilijalanjäljen kasvattamiseen raahaamalla tänne Afrikasta väestöä elätettäväksi. Käsitykseni mukaan esmes vanha vihreä, ympäristöasioihin keskittynyt vaikuttaja Susi-Pulliainen ei ole ollenkaan mielissään vihreitten nykytilasta.

Uskoisin, että siellä on aikanaan väännetty peistä ihan kunnolla ja lienee selvä, kumpi puoli voitti. Yksi voittajien edustajista on tietysti Satu Hassi. Alunperin taistolainen, eli Neuvostoliiton lämmin kannattaja. Neuvostoliittohan oli valtio, joka vannoi raskaan teollisuuden nimeen, haistatti ympäristöasioille pitkän v:n ja on yksi historian pahimpia saastuttajia.

Yleensäkin ajattelen, että jos vihreät olisivat ympäristöpuolue, ne toteaisivat, että muu maailma voisi ottaa meistä ympäristöasioissa hieman mallia ja sitä odotellessa mitäs jos me hieman kevennettäisiin omia ympäristösäännöksiämme ja ympäristö- ja energiaverotusta, koska meillä on talvella hieman kylmä, ymmärrettäisiin että viiden miljoonan ihmisen ympäristökyykyttäminen ei maailmaa pelasta ja lähdettäisiin porukalla saarnaamaan Aasiaan ja Afrikkaan ympäristöasioita. Ja oikein hyvällä tuurilla jäätäisiin sitten sille tielle.

Anonyymi kirjoitti...

En ole ihan varma minkä paikan vihreitä Ykä tarkoittaa. Suomessa kun on usein tapana matkia muita monissa asoissa joten tuskin vihreätkään muodostivat perustamistaikanaan poikkeusta.

Vihreitä ja muita ympäristöjärjestöinä itseään pitäviä vaivaa akateemisuus, yläluokkaisuus ja elitismi.

Jos vedän foliohatun päähän niin vihreät ja muut ympäristöjärjestöt olivat Neuvostoliiton ja DDR:n keksintö jonka tarkoitus oli romuttaa länsimaiden talous sisältä päin. Nykyään noita hörhöjä rahoittavat George Sorosin tapaiset pellet. Follow the money. Blogisti Valkean käyttämää ilmaisutapaa lainaten ne ovat osa "liberaalia systeemiä".

Anonyymi kirjoitti...

Ne jotka haluavat Palestiinan valtion perustamista, ne eivät ole puhuneet mitään itsenäisen Kurdistanin valtion perustamisesta. Pitäisi ottaa taktiikka että jos jos joku vaatii Palestiinan valtion perustamista, niin kysyy heti että miksi et vaadi Kurdistanin valtion perustamista.