keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Vasemmisto ryhtyy väkivaltaiseksi - osa XXXVIII

Tiedostavissa vasemmalle kallellaan olevissa piireissä on kauhisteltu mustiin kohdistunutta rasismia ja sortoa. Hillary Clinton (28.6.2012 Hillary Amerikan Halonen) oli hyvinkin viehtynyt väkivaltaisesta mustien miesten maailmankuvasta. Vasemmistoliiton Li Andersson puolestaan on saanut surkuhupaisaa kuuluisuutta todetessaan vasemmitolaisen väkivallan olevan oikeutettua (29.5.2014 Älykääpiöt - ELF).

Jääkiekko on urheilulaji, joka saa vannoutuneet vasemmistolaiset voimaan huonosti. Laji tulee Suomessakin suunnilleen omillaan toimeen, sen kannattakunta koostuu keski-ikäisistä miehistä, lajissa tapellaan ja siihen liittyy aimo annos isänmaallista kilpahenkeä ainakin arvoturnausten yhteydessä. Melko inhottava yhdistelmä kaikkea, mitä edistyksellisen feministin kuuluu vastustaa.

Olikin hauska huomata uutinen Iltalehdessä:
Tappelija kosti rasistisen pilkan: Pieksi irvailijan kunnolla
Uutisessa ei millään tavalla tuomita - kohtuuttoman - väkivallan käyttöä, vaan suorastaan herutetaan ymmärtämystä itsehillintänsä menettäneelle neekerille. Uutisen kuvatekstissä kuvaillaan, miten "karmaisevaa arkea" Valmore James joutui NHL:ssä kokemaan. Sitä tietenkin ihmettelen, että jos arki oli niin karmeaa, niin miksi ihmeessä hän sinne hinkui. Kuvaavaa Jamesin saavutuksille on se, että vain kahdesta Toronto Maple Leafin pelaajasta ei ole englanninkielistä Wiki-sivustoa, ja James on niistä toinen.

2 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Tällainen kommentti tuli emaililla:

Hei,

Yritin postata blogiisi kommentin, mutta koska se ei näköjään onnistu ilman Google+- tai Blogger-tunnuksia, niin lähetän sen näin sähköpostilla:En nyt ehkä lähtisi liittämään vasemmistoon 70-80-luvulla USA:ssa tapahtuneita asioita. Noihin aikoihin kun rasismi vielä ihan oikeasti merkitsi jotain. Ja mitä tulee "karmaisevaan arkeen", niin kyllä James sitä koki ihan riittävästi. Vai oletko sitä mieltä että heppu ruikuttaa turhaan esim. tällaisista?

http://www.iltalehti.fi/nhl/2015021119176356_nh.shtml

Todettakoon myös, että James ei ruikuttanut asiasta peliurallaan, vaan nieli kaiken kuin mies ja toivoi vain huutelijoiden ottavan myös vastuun aukomisistaan kaukalossa eikä juoksevan raukkamaisesti karkuun. Ja eikö ole aika luontaista, että urheilija haluaa mitellä parhaalla mahdollisella tasolla, vaikka siellä tulisikin paskaa niskaan? Mitä pelaajataitoihin tulee, niin eihän James mikään Gretzky ollut, mutta suojelijan roolissa olisi varmasti pärjännyt NHL:nkin puolella ihan siinä missä esim. Tie Domikin.

Sivuhuomautuksena, Jamesista on kyllä myös wiki-sivu. En tiedä miksi sitä ei ole Toronton pelaajasivulle päivitetty, mutta ehkä sillä on jotain tekemistä asian kanssa että James pelasi Toronton riveissä vain neljä ottelua.

http://en.wikipedia.org/wiki/Val_James


Tämän kriittisen kommentin sivuhuomautuksena todettakoon, että blogisi muuten on varsin asiallinen ja seuraan sitä Yrjöperskeleen blogin linkkien välityksellä säännöllisesti. Keep up the good work. :)


Kumitonttu kirjoitti...

Ja vastaus: puhehan ei nyt ollut siitä, mitä James on kokenut vaan siitä, että media ihastelee hänen väkivaltaisuuttaan, koska siinä on jotain samaa kuin mustissa panttereissa. Väkivalta on oikeutettua, kun se kohdistuu rasisteihin - todellisiin tai kuviteltuihin.