tiistai 13. tammikuuta 2015

Ranskan pääministeri: Epäonnistuimme

Erilaisista syistä johtuen olin osittaisessa uutispimennossa kun Charlie Hebdon iskut tapahtuivat. Minulta kesti pari kolme päivää ymmärtää, että ruokakauppaan tehty toinen terrori-isku oli tarkoituksella kohdistettu juutalaisiin. Valistuneet netin käyttäjät tietävät, että Ruotsista juutalaiset ovat jo jonkin aikaa muuttaneet ulkomaille ja jopa presidentti Obama on jyrähtänyt viralliselle Ruotsille siitä, että se ei tee ongelmalle mitään. Jos ei tunnista ongelmaa, vaikeahan sitä on korjatakaan. Ennen kuin muslimit alkoivat poltella Ruotsissa omia moskeijoitaan, he harjoittelivat synagogilla.

Ranskan sosialistinen pääministeri, espanjalaislähtöinen Manuel Valls toteaa:
Ranskan Suuren vallankumouksen seurauksena juutalaiset saivat kansalaisoikeudet 1789. Koko tasavallan perusajatus kiteytyy juuri kysymykseen juutalaisten vapautumista. Se oli kaikkein keskeisin periaate tasavallan synnyssä. Jos 100.000 espanjalaislähtöistä muuttaisi pois, ei kukaan voisi väittää ettei Ranska edelleen olisi Ranska. Mutta, jos 100.000 juutalaista joutuu pakenemaan, Ranska lakkaa olemasta. Ranskan tasavalta on epäonnistunut.
Tällaisia puheita vasten on älllistyttävää huomata millaista typeryyttä suomalainen vasemmisto edustaa: juutalainen on haukkumasana.

Tässä Tundratabloidsin kirjoituksessa puolestaan Hollannin varapääministeri toteaa suorasukaisesti, ettei maan juutalaisvähemmistöä voida suojella. Ranska puolestaan laittaa maan 700 juutalaiskoulun turvaksi 5.000 poliisia. Charlie Hebdon piirtäjä haukkuu sananvapaudesta huolestuneet poliitikot maan rakoon ja sanoo "oksentavansa heidän päälleen".

Niklas Herlin kirjoittaa
Ranskalainen ja amerikkalainen sananvapauden käsitys on minullekin liikaa
On siinä meillä varsinainen mediatalon omistaja. Pääministeri Stubb hehkutti Pariisin sympatiamarssin olleen liikuttava kokemus, ja että hän on nyt tehnyt kaikkensa suojellakseen kansalaisiaan. Marssille osallistui palestiinalaisjohtaja Mahmud Abbas, jonka oma kansa syytää raketteja Israeliin liukuhihnalta. Virallinen Ranska kuitenkin esti maahanmuuttopolitiikkaa arvostelleen Marine Le Penin osallistumisen, mikä kertoo kaiken olennaisen. Saksan Laipzigissa Pegida-mielenosoituksen osallistujia kiellettiin kantamasta Muhammed-pilapiirroksia. Eli saatte osoittaa mieltänne mutta ette kertoa mitä vastaan. Parhaiten eurooppalaisten poliitikkojen asennoitumista islamiin kuvastaa tämä valokuva virnuilevasta Abbasista.

12 kommenttia:

Ironmistress kirjoitti...

Noinhan se on. Juutalainen kelpaa vasurille kuolleena mutta ei elävänä.

Vasarahammer kirjoitti...

Charlie Hebdon uusi numero on julkaistu kannessa Muhammad-hahmo pitää Je suis Charlie -kylttiä kädessään. Kuinka moni suomalainen valtamedia julkaisee kansikuvan?

Oma veikkaus on, että ei yksikään.

Igor kirjoitti...

Mielenkiintoinen tieto, että Obamakin on jo jyrähtänyt Ruotsille. Ruotsissa tehtiin kantelu oikeuskanslerille kun eräässä moskeijassa paikallinen imaami oli moskeijassa muskimeille pitämissään puheissaan kiihottanut juutalaisvastaisuuteen ja -vihaan. En muista enää puheiden yksityiskohtia, mutta oikeuskanslerin päätös oli sen verran pöyristyttävän "suvaitseva", että jäi mieleen. Hän katsoi, että imaamin moskeijassa käyttämä puhe oli lähi-idässä kiiistoissa yleisesti käytettyä tyyliä, eikä siksi voinut katsa Ruotsin juutalaisia vastaan kohdistuneeksi kiihoittamisekksi. Eli Ruotsissa on näin olleen jo sallittua juutalaisia vastaan kiihottaminen moskeijoissa.

Kumitonttu kirjoitti...

Vasara - ei yksikään. Niklas Herlin on mediatalojen johtajista fiksuimmasta päästä nyt kun Eero Lehti myi omansa pois. Ja jos Herlin sanoo ettei arvosta ranskalaista sananvapautta, niin ei kukaan muukaan.

Igor, samalla tavalla Halla-aho tuomittiin, kun "uskonnoista keskustellessa ei voida nojautua rationaaliseen argumentointiin".

Kumitonttu kirjoitti...

Vasara, ja heti oltiin väärässä. Iltalehti julkaisi kuvan.

Vasarahammer kirjoitti...

Hesarikin julkaisi kuvan

linkki

Kumitonttu kirjoitti...

Kuva on niin lälly, että se selittää julkaisuhalukkuuden. Nyt voidaan sanoa, että "kyllä suomalainen media julkaisi myös Hebdo-pilakuvia". Kukaan ei vuoden päästä muista, että se ei julkaissut niitä alkuperäisiä, hyökkäyksen aiheuttaneita vaan tuon kyynelehtivän Muhammedin. Mediatalot ovat taitavia pelureita.

Unknown kirjoitti...

"Kaikki on annettu anteeksi" ??? Mitä hittoa sekin tarkoittaa? Nyt on tainnut mennnä kyllä ihan ymmärrettävästi Charlien porukoille pupu pöksyyn.

Kokonaan toinen asia on, onko heillä oikeutta antaa 12 henkilön murhaa anteeksi, vaikka samassa työpaikassa olisivatkin?

HÄH?

Kumitonttu kirjoitti...

Mä ymmärsin sen niin päin, että Muhammed on antanut pilapiirrokset anteeksi, kun Charlien väki uhrasi 12 työntekijäänsä.

En tiedä kumpi on oikeassa, mutta molemmat ovat yhtä karmeita.

Becker kirjoitti...

Aftonbladetin piti julkaista viimeisin Charlie Hebdo ruotsinkielelle käännettynä näköispainoksena normaalin lehden ohessa.

Sananavapaudesta huolestunut päätoimittaja Jan Helin huolestui kuitenkin Caharlie Hebdosta sen verran, että perui valmiiksi käännetyn lehden painamisen.

Tyypillistä Ruotsia siis.

Stubb oli lähinnä liikuttunut siitä että hänen mahdollisuutensa käyttää vuokrajettiä matkoihinsa poistuu ensi vaalien myötä. Eihän Stubbin egolla voinut matkustaa marssille ahdettuna johonkin vuorokoneeseen.

Jos nyt oikein muistan, niin eikös Mahmud Abbas ollut mukana rahoittamassa jotain terroi-iskuakin aikonaan.

Anonyymi kirjoitti...

Münchenissä 1972 kun Musta syyskuu teki iskun Israelin olympiajoukkueen majoitustiloihin. Abu Mazenilla oli jokin rooli siinä hommassa. Nykyisin hän tienaa miljoona USD kuukaudessa kun koplaa PA:lle tarkoitettuja rahoja...

Kari kirjoitti...

Kt: "Virallinen Ranska kuitenkin esti maahanmuuttopolitiikkaa arvostelleen Marine Le Penin osallistumisen, mikä kertoo kaiken olennaisen"

Hehän yrittivät estää myös Netanyahun osallistumisen.

Abbas kutsuttiin vastavetona Netanyahun Ranskaan mielenosoitukseen "änkeämiselle".