torstai 1. tammikuuta 2015

Kasvi ja Jungner valehtelevat

Blogikollega Tapio Tuuri kirjoitti Jyrki Kasvin pyrkivän eduskuntaan kiusaamaan alamaisia. Kirjoituksesta innostuneena selailin Jyrkin kotisivuja. Twiitissään Jyrki hehkuttaa
Kun joku seuraavan kerran syyttää @vihreat kivihiilen käytön kasvusta, kannattaa katsoa kulutustilastoja: http://tilastokeskus.fi/til/kivih/2014/09/kivih_2014_09_2014-10-28_tie_001_fi.html
Kasvi siis esittää, että Vihreiden takia kivihiilen käyttö on Suomessa vähentynyt. Mitä Tilastokeskuksen paperissa todellisuudessa sanotaan? Vertailukelpoisella ajanjaksolla...
...kivihiilen kulutus oli noin 4 prosenttia suurempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.
Miettikääpä nyt - Jyrki Kasvi on Vihreiden älyllistä kärkikaartia ellei suorastaan Puolueen puolineroksi julistettu ihmelapsi. Miten tyhmiä ovat Vihreiden kannattajat, jos heihin uppoaa moinen kusetusyritys? Mitä kuvaa Puolueesta, että sen älyllinen osasto yrittää ja luultavasti onnistuukin omien kannattajiensa huijaamisessa?
Kuvan lähde Tapionajatukset.com

Täällä toinen hullu - Mikael Jungner, joka ilmoittaa olevansa sosiaalidemokraatti ilman sosialismia. Uskoo ken tahtoo. Kommentoin hänen kirjoitustaan näin:
Sosiaalidemokratia (puolue kirjotetaan yhdellä aalla) on ideologia, joka perustuu sosialismiin. Eli rakennetaan sosialistinen yhteiskunta demokraattisin keinoin erotuksena vaikkapa bolsevikeistä, jotka uskoivat väkivaltaiseen vallankumouksen oikeutukseen.

Sosialismin tunnusomaisia piirteitä ovat mm. korkea verotus, julkinen terveydenhoito, laitoselämä (synnytys, koulutus, virkaura ja eläke), antikapitalismi, antikonsumerismi ja antikristillisyys. Kuvitelma siitä, että valtiolla on oikeus päättää, miten lapset kasvatetaan, julkisten kulkuvälineiden suosiminen, kerrostaloasuminen ja konsensushakuisuus. Yksi ideologia mahtuu kuhunkin oppiin kerrallaan – ilmaston lämpeneminen, maahanmuutto tai rahapolitiikka.

Pyrkimys ylikansallisten ja epädemokraattisten instituutioiden (Bryssel, YK) vallan kasvattamiseen toimivan lähidemokratian kustannuksella (kansanäänestyksistä nyt puhumattakaan) on sosialismin tunnuspiirre. Todellinen happotesti yksilön sosialistiselle tasolle on suhtautuminen vapaaseen aseenkantoon.

Vapaata aseenkantoa ovat vastustaneet sellaiset suuret sosialistiset vapaustaistelijat kuin Gaddafi, Amin, Hussein, Stalin, Mao ja Castro. Ristiriitaisesti he kuitenkin ympäröivät itsensä hampaisiin asti aseistetuilla henkivartijoilla, vai mitä?

Sosialismissa yksilö on ainoastaan pieni osa suurta elollista organismia, jollaisena yhteiskunta nähdään. On yksilön vastuulla huolehtia omasta puhtaudestaan, terveydestään ja työkyvystään. Senpä takia sosialismissa paheksutaan individualistista hedonismia ja arvostetaan askeettista elämäntapaa energiansäästöineen ja kulutusvastaisine rituaaleineen (muovikassit, hehkulamput, kierrätysvaatteet jne). Sosialismissa individualistista yksilöä voidaan haukkua loiseksi, parasiitiksi tai syöväksi, kuten eräs merkittävä Vihreä aatetoverisi teki kutsuessaan nurmijärveläisiä.

Toivon äänestäjiesi kuluttajasuojan takia että kerrot, mitä noista edellä mainitsemistani sosialistisista ominaisuuksista sinä et jatkossa tue ja kannata? Vai oliko tämä vain vaalityön kampanja-avaus?
Saapa nähdä julkaiseeko tai vastaako kysymykseeni.

7 kommenttia:

Igor kirjoitti...

KT, kyllä Jungner juttu on ihan selvää. Mieshän on oikein tyypillinen jäsenkirjan urapolun toivossa ottanut akateeminen. Kalevi Sorsa aikoinaan aloitti aikoinaan tuon leniniläisen läänitysjärjestelmän. Jungnerhan ilmeisesti lähti tuohon uraputkeen kun oli Paavo Lipposen poliittisena sihteerinä. Eihän hän ole mikään sosialisti ollenkaan. Hän on vain puolueen jäsen ja joutuu uransa vuoksi hyväksymään kaikenlaista.

Kasvin valehtelu on tyypillistä politikoimista myös vihreissä vai pitäisikö sanoa peräti erityisesti vihreissä. Sanotaan se mikä parhaiten sopii kuhunkin tilanteeseen. Sitten on vain tuollaisia KT kaltaisia häirikköjä, jotka muistuttavat totuudesta ja häiritsevät politiikan tekoa.

Pekka kirjoitti...

Persujen kannatus on laskenut useita prosenttiyksikköjä. Ei kannatus tule nousemaan Vihreitä haukkumalla.
Persujen oljenkorsi kannatuksen osalta on Kreikan kriisi. Suomen osuus ja vastuu Kreikan lainoista on erään tilaston mukaan 4 miljardia euroa ( = hukkaan heitettyä rahaa). Summa vastaa suuduudeltaan parin vuoden puolustusvoimien menoja. Eipä olisi tarvinnut lakkauttaa Pohjois-Karjalan varuskuntaakaan.
Jatkossa Suomen ei pidä antaa ropoakaan Kreikalle lainaa ja edelliset lainoitukset olivat suuri virhe.
Kreikka olisi pitänyt savustaa ulos Eurosta ja Saksan sekä Ranskan pankit olisivat saaneet jäädä nuolemaan näppejään.

Feyris Nyannyan kirjoitti...

muistan kun jyrki kasvi oli vielä arvostettu toimittaja pelit-lehdessä 90-luvulla. luin mielelläni hänen arvostelujaan. sitten jotain tapahtui ja hänen päässään naksahti tms ikävää. mikä nyt yleensäkään ajaa toimittajan politiikkaan. hirveä halu selittää ja analysoida mutta ulosanti on täyttä roskaa. kaikennäköset puolijulkkikset, juontajat, toimittajat näyttävät olevan samaa päästään vialla olevaa sakkia jotka haluavat olla esillä ja ttu SELITTÄÄ! SELITI SELITI!

Kumitonttu kirjoitti...

Igor, oliko Sorsa tosiaan alullepanija? Vihreiden moraalinen rappio paljastuu erinomaisesti myös heidän suhtautumisessaan liikenteeseen. Joukkoliikennettä, jonka päästöt ovat päästöjä nekin, suositaan mutta yksityisautoilua, jonka päästöt ovat päästöjä nekin, rangaistaan.

Pekka, Persujen kannatus ei varmasti nouse Vihreitä haukkumalla. Ne ovat tällä hetkellä politiikassa ääripäät. Sieltä ei ääniä kummallekaan heru. Jos ja kun Kreikka tuosta polvilleen notkahtaa, on Soinilla iskun paikka. Ilmeisesti kuitenkin 85% kansasta äänestää kepusekoomusdemareita, koska ne ovat hoitaneet hommat aikaisemminkin niin hyvin (sic).

Kumitonttu kirjoitti...

Bassibasuuki, ai Jyrkillä on sellainen tausta pelit-lehdestä. Enpä tiennytkään. Mies on siis oikeasti ollut aikalailla ajanhermolla mutta sittemmin menettänyt pitävien pyörien osalta otteen.

Igor kirjoitti...

KT, ai sinä et tiennyt että tuo läänityslaitos julkisiin virkoihin alkoi käynnistyi Kalevi Sorsan ollessa puoluesihteerinä. Olin itsekin siihen aikaan opiskelija, mutta "suoraselkäisen halveksivasti" suhtauduin sellaisiin, jotka liittyivät puolueeseen vain saadakseen jonkun viran. Myöhemmin eräs kaverini, joka yleni suurlähettilääksi asti sanoi ihan suoraan, että "valitsit Igor huonosti, olisi kannattanut ottaa jäsenkirja". Ulkoministeriössä oli saamieni tietojen mukaan oikein demarisolu, jossa käsiteltiin rekrytointiasioita. Ennen Sorsaa julkishallinnon alempia virkoja sai kai ilman jäsenkirjaa ja ylemmät miehitettiin kepun ja kokoomuksen ihmisillä.

Taitaa tuo läänitystekniikka olla alunperin Machiavelliltä mutta Lenin tuon kertoi tehokkaana saada virkakoneistop alistetutuksi politiikalle.

Kumitonttu kirjoitti...

Sorsan osuutta en ole tiennyt aikaisemmin. Noh, mieshän matki Palmea ulkonäköään myöten ja Ruotsissa virkakunta alistettiin poliittiseen aktivismiin kultaisella 70-luvulla.

Nykyisin virkakoneisto myös Suomessa on kääntynyt kansaa vastaan ja keksii järjettömiä lakeja ja tiukkapipoisia säädöksiä ihmisiä kiusaamaan. Valtaosa poliitikoista on itsekin julkisen sektorin työntekijöitä, koska muilla ei ole aikaa ja hinkua osallistua politiikkaan. Heillä on suora intressi omaan työhänsä ja toimeentuloon.

Pia Kauma (Kok) kirjoitti kolumnissaan Uudessa Suomessa:

Esimerkiksi Saksassa julkisen sektorin työntekijöiden osuus kaikista työllisistä on reilut 10 prosenttia, Suomessa noin 23.

Joo-o, niin on joo. Mutta mitä tekee Kauma? Liittyy Kokoomukseen, joka ajaa julkisen sektorin työntekijöiden etua ja haluaa kasvattaa näiden määrää. Ei voi uskottavasti vastustaa puolueen kansanedustajana puolueen ideologiaa. Pia on valinnut väärän puolueen, jos oikeasti on tuota mieltä. Tai sitten kyse on vain vaalitäkystä.