sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Kun lapsi saa vallan

Kirjoittelin jo aikaisemmin (Käsitteen hässimistä - valta ja vastuu 12.1.2015) siitä, että sananvapauden rajoittajat käyttävät uuskielistä ilmaisua "vastuullinen sananvapaus". Todellisuudessa valta ja vastuu kulkevat yhdessä - eivät vapaus ja vastuu. Vapaus on kytköksissä velvollisuuden kanssa. Kukaan ei esimerkiksi väitä, että lapsen kasvatuksesta vastuussa olevilla vanhemmilla olisi sen suhteen vapauksia vaan valtaa. Vanhempi ei käytä vapautta kasvattaessaan lastaan vaan valtaansa.

Paitsi sosialistien mikämikä-maassa. Yleisradion jihadisti-penaali Jyrki Hara kirjoittaa kolumnissaan:
Tyttäreni kysyy usein lähikaupan edessä, miksi en anna rahaa kerjäläiselle. Tai vielä todennäköisemmin hän sanoo painokkaasti: "Anna rahaa tuolle kerjäläiselle." Hän on viisivuotias.

Kantavatko ruotsalaiset tästä eteenpäinkin maailmanpelastajan rooliaan ylpeinä? Vai kääntävätkö laitaliikkeiden uho ja käytännön integraatio-ongelmat mielialat muualta tulleita vastaan?

Itse en vieläkään osaa päättää, miten apua pyytävä vierasmaalainen pitäisi kadulla kohdata. Vaikka lapsikin sen tietää.
Tässä on hyvä esimerkki siitä, miten isä kieltäytyy käyttämästä valtaansa ja sysää vastuun yhteiskunnalle. Viisivuotias lapsi ei ole henkisesti tarpeeksi kypsä kantamaan vastuuta perheen taloudellisista päätöksistä. Isä voi kertoa, että esimerkiksi länsimaisen ihmisen velvollisuuksiin kuuluu auttaa heikommassa asemassa olevia, mutta nämä ovat ihmiskaupan uhreja, eivät oikeita kerjäläisiä.

Jokainen koirankasvattaja tietää, että koirasta saa häirikön, jos sille ei laita rajoja. Koira on laumaeläin, ja luonnostaan pyrkii ottamaan johtajan paikan, jos ihminen ei sitä tee. Vihreillä näyttää olevan lastenkasvatuksessa samanlaisia ongelmia kuin nykyihmisillä koirien kanssa. Ei ihme että nuoret jäävät sairaseläkkeelle mielenterveysongelmien takia, kun he eivät ole tottuneet kantamaan vastuuta elämässään, kun heidän vanhempansa eivät ole näyttäneet esimerkkiä.

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hesarin mukaan juutalaisen markkinahinta oli 2 dollaria vuonna 1944.

Mitäs mieltä hinnasta? Eikös markkinat ole aina oikeassa?

Kari kirjoitti...

Hesarit, tupakkamiehet sekä arabi- ja kansallissosialistien orjamarkkinoiden OVH:t ovat lähes poikkeuksetta poskellaan.

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä, että markkinat ovat väärässä, onhan tossa selkeästi ylihintaa.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

No joo, kiivettin hemmon kanssariihen ylisille ja postettinn sammalta ja valkoisia kärpässieniä.\\

Nykyään siinäkin ladossa on mooottorikelkka jolla kukaan ei ole ajanut viiteen vuoteen.

'Tupakka mies', sinä olet paha, mutta minä olen pahempi. Kävin RUK 162 TAPIO, Jorma ollilan kanssa ja Asko Schrey oli mun tupakaveri. Askon kanssa jouduttiin hoitaan loppusota, minä edes osannut kartalta katsoa paikkoja.

Mutta keskellä yötä kun oltiin ojan varressa ja pojat pelkäsi, kävin yksin kirjoittamassa paperiin allekirjoituksen tykistökeskityksen keskellä. Ja ei pelottanut yhtään. Pojat pelkäs, minä vaan yritin ker30 vuottatoa, kyllä ne osaa ampua, niille on annettu koordinaatit.

30 vuotta myöhemmin, I am mad.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Minä kävin RUK 162 TAPIO tykistökeskityksessä keskellä ja huusiin tulikomentoja.

Kumitonttu kirjoitti...

Tupakkamies on samaa älyllistä tasoa kuin Iratutuja Sikolätissä.

Mukavaa että hän paljastaa oman antisemitistisen henkisen pienuutensa, jotta lukijat näkevät, että näitä muslimien ystäviä on vihreät ja muut sekopääpuolueet turvoksissa.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Minusta tuntuu, että 'tupakka mies' on käännynnäinen.

Oikeassa porukassa tapellaan.

Ei kannata välittää, voitan mewnnen tullen ja palatessa.

Nixon demoted
https://www.youtube.com/watch?v=_5Ocz04H8EY

///

Tupakka mies on niitä poikia.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Minusta tuntuu, että 'tupakka mies' on käännynnäinen.

Oikeassa porukassa tapellaan.

Ei kannata välittää, voitan mewnnen tullen ja palatessa.

Nixon demoted
https://www.youtube.com/watch?v=_5Ocz04H8EY

///

Tupakka mies on niitä poikia.

buuri johannesbuurista kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
buuri johannesbuurista kirjoitti...

'Tupakka mies'

elä sinä ala mulle innottelemaan. Minä olen RUK käynyt suoman arejaijan luutnantti.

Sinusta ei ole mihiinkään. - Paitsi voitais me muutamat kaljat ottaa. Mutta häviät mulle kädenväännössä.

Vanha ukko olen minäkin, kunhan innottelen.

Kumitonttu kirjoitti...

Noniin... Kirjoituksen otsikko on, "Kun lapsi saa vallan". Tupakkamiehen trollaus on tätä lapsellista vallankäyttöä. Toivon että muut kommentoijat eivät tue hänen pyskimystään kommentoimalla niitä edelleen. Poistelen niitä sitä mukaa kun ehdin ja jaksan, joten älkää välittäkö niistä.

Tupakkamies - mihin sinä oikein pyrit? Saamaan näkyvyyttä, julistamaan antisemitististä maailmankuvaasi, purkamaan pahaa oloasi vai mistä on kyse?

Mistä sinun huonot käytöstapasi juontavat? Huomaatko itse käytöstapojesi puutteet? Huomaatko itse, minkälaisen kuvan annat itsestäsi? Ilmeisesti et välitä siitä, mutta se on osa epävakaan persoonallisuuden sairauden tilaa. Omanarvontunto on osa terveen ihmisen persoonaa. Ymmärrätkö, että sinulta puuttuu se?

Eli: onko sinulla oikeasti joku viesti mitä yrität sanoa, mutta mitä minä en nyt vain ymmärrä?

Kari kirjoitti...

Joo. Vapaus on vallan seurausta, tai sivutuote.

Valtaa seuraavaa vapautta seuraa myös sananvapaus. Sananvapaus itsessään ei ole mitään. Valta on kaikkea. Suomessa puolueorjuudessa elävä eliitti yrittää parhaansa mukaan rajoittaa kansalaisten valtaa/vapautta.

Vain vapaat vanhemmat voivat kasvattaa vapaita ja vastuullisia lapsia. Esimerkiksi työttömyys-; tai sosiaaliavulla itsensä myyneet eivät voi kasvattaa vapaita jälkeläisiä.

Unknown kirjoitti...

Miesten ja naisten erot ovat kasvatusasioissa varsin huomattavat. Tuo ero kiteytyy näin vanhoilla (tai ehkä ennemminkin keski-ikäisillä) päivillä hankittuun pohjanpystikseen, joka kyllä tottelee isäntänsä pienintäkin viittausta, mutta ei ole matriarkan komennoista moksiskaan. Tuo käyttäytyminen on saanut minut vakuuttuneemmaksi kuin koskaan, että kyllä ihmislapsikin tarvitsee sekä miehen että naisen vanhemmikseen.

Kumitonttu kirjoitti...

Joo. Vapaus on vallan seurausta, tai sivutuote.

Juuri näin. Kellä on valta, se on vapaa. Kuka on velvollisuudentuntoinen, on vastuullinen.

Kumitonttu kirjoitti...

ihmislapsikin tarvitsee sekä miehen että naisen vanhemmikseen.

Tästä on paljon tutkimustietoa kuten Raisa Cacciatore on kirjoittanut. Mutta enemmän kuin isän ja äidin lapsi tarvitsee vastuulliset vanhemmat. Jos vanhempien vastuuttomuutta palkitaan erilaisilla taloudellisilla tuilla, saadaan lisää vastuuttomuutta. Kuten nimimerkki Tiedemies on jo vuosien ajan kommentoinut, sitä saadaan mistä palkitaan eli annetaan rahaa.

Ironmistress kirjoitti...

Tupakka miehen älyllisen ja henkisen tason osoittaa se, ettei hän osaa kirjoittaa edes omaa nimimerkkiään oikein.

"Tupakkamies" kas on yhdys_sana.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Kun oltiin induction kursilla dimension datan aikaan, niin vetäjä otti mut heti esimerkiksi - tuommosille ei saa antaa alkoholia, ne muuttuu heti lapseksi.

Juotiin perjantaista sunnuntaihin. Sukelsin jaguusiin pää edellä kahdesta metristä (30cm vettä), menin saunaan kun jätkät kärvisteli kuumuudessa (ei se ollut edes lämmin, joku ruottalainen sauna). Otin kiukaalta kivet paljain käsin ja heitin pojille ottaakaa koppi. Sitten se menikin kiuaskivien heittelyksi, ne löytyi aamulla uimaaltaasta. Niitä sitten sukellettiin ja kerättiin.

Mulla meni käsi poikki temmellyksessä.

Maanantaiaamuna, kun pomot tuli kattomaan, pinottiin tyhjät kaljatölkit pöydälle muuriksi ja mentiin niiden taakse piiloon.

Nyt on taas vähän samanlainen olo, hävettää...

Kumitonttu kirjoitti...

Buuri, teillähän vaikuttaa olleen melko mukava viikonloppu! Mitäs noita häpeämään, jos ei ulkopuolisille aiheutettu vahinkoa. Elämäähän tuo on. Kaikki eivät moista kohkaamista ymmärrä tai arvosta, mutta se on niitten häpeä. Mies saa tehdä mitä mitä mies haluaa.