perjantai 13. kesäkuuta 2014

Pojan paluuta odotellessa

Vihreä lanka kuvailee hienosti ekofascismin aikaansaannoksia: Suomen vientiteollisuudelle tulee noin 500 miljoonan vuotuiset kulut, kun Suomi pakottaa rahtilaivansa käyttämään vähärikkistä polttoainetta. Ainoa mikä on varmaa, niin ulkomaiset ostajat eivät kohonnutta merirahtia maksa, vaan se on pois suomalaisten elintasosta. 500 miljoonaa on järjettömän iso summa rahaa. Se on noin 20% puolustusbudjetista.

Vihreä lanka kirjoittaa, että Suomen puolustusbudjettiin tulisi laskea mukaan varusmiespalvelun takia menetetty yksi vuosi työuraa. Jostain syystä tuo menetetty vuosi ei ole mukana arvioissa, kun oppivelvollisuusikää ollaan nostamassa hallituksessa, jonka päätöksistä Vihreätkin kantavat vastuun. Vihreiden pyrkimys asevelvollisuusarmeijan lakkauttamiseen on vain osa suurta liittovaltiopyrkimystä, jossa kaikki asiat annetaan muiden vastuulle - talouspolitiikasta maanpuolustukseen, verojen käytöstä lainsäädäntöön. Vihdoin on tullut pää vetävän käteen, kun puolueet ovat marssittaneet imagonkohotuskampanjoissaan nuoria, alle nelikymppisiä kokemattomia märkäkorvia valtakunnan johtoon.

Vihreä lanka kertoo, että nykyinen hallitus, jota pidetään melko yleisesti Suomen historian huonoimpana, säätää ilmastolain. Sairainta touhussa on, että
”Laki asettaa selkeän päämäärän ilmastopolitiikalle yli hallituskausien ja osoittaa, että Suomi aikoo olla ilmastopolitiikan edelläkävijä”, ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr) totesi esittelypuheenvuorossaan.
Eli maailmanhistorian paskin hallitus vielä kampittaa seuraajansakin! Tämähän on kuin jossain Unkarissa, jossa vallassa oleva puolue säätää perustuslakeja ja nimittää tuomareita seuraavan hallituksen kiusaksi. Ei jumalauta sentään. Vihreät lienevät ymmärtäneen, että heidän hallitustaipaleensa on ohi pitkäksi aikaa. Australiassa uusi hallitus ensitöikseen purki edellisen hallituksen lain, joka nyt siis säädetään Vihreiden toimesta Suomeen.

Mitäpä Vihreät sitten keksivät perusteluiksi järjettömille päätöksilleen? El Nino voi ehkä mahdollisesti nostaa tämän tai jonkun seuraavan vuoden "globaalin keskilämpötilan" uudeksi ennätykseksi. Se katastrofi on Vihreiden suuri toive, koska se osoittaisi, että "lämpeneminen ei olekaan pysähtynyt". En puutu yksityiskohtiin, mutta epäilen moisen unen toteutumista. Koomista on, että tuo "pojan paluu" tuo erehdyttävästi mieleen sen pojan paluun, jota uskovaisissa piireissä toistellaan.

Mitäpä tähän kaikken voi sanoa? Päätoimittaja Juha Honkonen pistää kaiken pakettiin näillä sanoilla:
Eli miettikääpä vielä siellä oikealla.

Ei kommentteja: