keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Sodoma ja Gomorra - ilmasto vai islam?

Lähi-itä on ajautunut pahoihin ongelmiin islamilaisen uskonpuhdistuksen katkoessa vastustajien päitä kuin heinää. Suomalainen älymystö vaikenee kuin tuuli myrskyn edellä. Hamas sai Soininvaaralta täyden tuen Gazan miehitykselleen muutama vuosi sitten, mutta nyt kun Hamas on kidnapannut kolme israelilaista teiniä, Soininvaaralla vaikuttaa olevan tärkeämpiä asioita mietittävänään. Hänhän älähtää vain, jos Israel liikahtaa. Ja kohta liikahtaa.

Hamasin väitteet siitä, ettei se ole sekaantunut tapaukseen ei ole uskottava, kun muistetaan Gilad Shalitin viiden vuoden vankeus Gazassa. Tapaus yhdessä Gazasta ammuttujen päivittäisten raketti-iskujen takia tullee johtamaan Israelin avoimeen hyökkäykseen. IDF, Mossad, AMAN ja Shin Bet ovat jo nostaneet valmiuttaan, ja armeijan komentaja on todennut konfliktista voivan tulla pitkäkestoinen. Hamas on, kuten tiedetään, shiialaisen Iranin liittolainen. Yksi kaapatuista on myös Yhdysvaltain kansalainen, mikä pakottaa Yhdysvallat mukaan vyyhdin purkamiseen.Pari vuotta sitten Obaman hallinto piti Irakin rauhallista tilannetta omana saavutuksenaan, ja veti suunnitelmiensa mukaan joukot pois. Joukkojen komentaja tosin halusi jättää maahan noin 15.000 sotilasta, jolla olisi turvattu erityisesti Mosulin ja Tikritin rauhallisuus. Obaman hallinto lupasi jättää maahan vain 3.000 sotilasta, mutta Bagdad kieltäytyi, koska piti määrää liian pienenä siitä hinnasta, minkä se olisi joutunut sisäpoliittisesti maksamaan lupauksestaan antaa amerikkalais-sotilaille juridisen koskemattomuuden Irakissa. Niinpä Yhdysvaltain 5.000 hengen suurlähetystön turvaksi jäi satakunta sotilasta muiden karistaessa aavikon pölyt pois saappaistaan.

Nyt Obaman hallinnon päätös on kostautunut, ja ISIS-niminen sunneista koostuva syyrialaislähtöinen rosvojoukko rynnii Irakiin. Rosvojoukko on niin raaka ja kehittymätön, että jopa al-Qaida potki ryhmän ulos ringistään. Shiia-enemmistöinen Irak on pyytänyt Yhdysvaltain apua, mutta toistaiseksi Obama ei ole luvannut lähettää maajoukkoja vaan pelkästään ilma-apua. Valitettavasti ilmaherruus ei takaa voittoa, vaan maajoukkojen on turvattava kylät ja kaupungit. Ei ole niin pientä ilma-asetta, että se voisi vartioida jokaista kujaa ja katua. Sen sijaan, että Obama ymmärtäisi islamilaisen maailman asettaman uhkavaatimuksen, Yhdysvaltain presidentti kerää suosiota kaikilta maailman protetaareilta, jotka vastustavat materialismia, kapitalismia ja kulutusta. Obamalle ainoa hyväksyttävä sota on sota ilmaston lämpenemistä vastaan (Obama ja ilmaston lämpeneminen 16.6.2014). Asia, jota en jaksa lopettaa ihmettelemästä on se, miten valtavirtamedia on niin toivottoman rähmällään näiden valheiden edessä. Eikö toimittajakunnassa ole ketään, joka uskaltaisi huutaa, ettei keisarilla ole vaatteita?.

Obama vapautti Guantanamosta viisi terroristia saadakseen vapaaksi yhden Afganistanissa vangitun rintamakarkurin. Päätös on herättänyt lievää vahvempaa ärtymystä Amerikassa, mutta Obama on jo oman tiensä valinnut ja aikoo kulkea sillä valtakautensa surkeaan huipentumaan (Barack Obama - rasisti 6.2.2014 ja Kaikessa periksiantajan palkka 17.12.2011). Obaman hallinto jo aiemmin vapautti Iranin - Yhdysvaltain arkkivihollisen vuodesta 1979 - talouspakotteista, jotka oli asetettu estämään Iranin ydinaseen kehittämisen. Päätös herätti tuoreeltaan epätoivoa, ja nyt pahimmat pelot ovat käymässä toteen virallisesta toiveikkuudesta huolimatta.

Iran on jo lähettänyt vallankumouskaartinsa erikoisjoukkojen Qudsin raakalaisena tunnetuksi tulleen komentajan kenraali Qassim Suleimanin Bagdadiin neuvonantajaksi. Sama mies on vastuussa satojen amerikkalaisten hengestä hänen joukkojensa koulutettua Irakin shiia-kapinallisia taistelemaan amerikkalais-miehittäjiä vastaan. Kenraali on myös vastannut Syyrian presidentin avustamisesta. Tilanne muuttuu hyvin merkilliseksi, kun Obama ilmeisesti aikoo antaa ilmatukea Iranin vallankumouskaartin sotilaille näiden taistellessa syyrialaislähtöisiä ISIS:n sunneja vastaan niillä samoilla kaduilla ja kujilla, joilla amerikkalaiset sotilaat sotivat ja kuolivat kaataessaan Saddam Husseinin hallintoa.

Lähi-idässä Obama on jättänyt kaikki liittolaisensa (Irak, Egypti, Israel ja Saudi-Arabia) oman onnensa nojaan ja avannut kaulavaltimonsa näiden perinteiselle viholliselle (Iran). Kun Israel joskus loppukesästä voi iskeä Gazaan saatuaan sodan aloitusta hidastavat vasemmistoaktivistien masinoimat oikeudenkäynnit käsiteltyä korkeinta oikeuttaa myöten, syntyy mielenkiintoinen tilanne Yhdysvaltain sotiessa kahdella rintamalla - sekä Iranin kanssa että sitä vastaan.

5 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Perinteisesti Hamas ja Iran ovat vastakkaisissa leireissä.

Tähän asti Obama on tukenut sunnien Muslimi Veljeskuntaa ja sen tytär järjestöä Hamasia. Jopa Syyriassa aluksi ISIS:iä. Nyt näyttää jo Iranin shiatkin kelpaavan

Kumitonttu kirjoitti...

Perinteisesti Hamas ja Iran ovat vastakkaisissa leireissä.

Miten pitkälle pitää historiassa oikein mennä?

Hamas is a militant and political organization currently in power in the Gaza Strip. According to Mahmoud Abbas, President of the Palestinian National Authority, "Hamas is funded by Iran. It claims it is financed by donations, but the donations are nothing like what it receives from Iran.[3][4] Iran also supplies Hamas with military weaponry.[5]

Aid to Hamas increased after Arafat’s death in 2004 and Israel’s withdrawal from Gaza in 2005. Following the Hamas victory in the 2006 Palestinian elections, foreign aid dried up, leading Tehran to send significant financial aid to support the nearly bankrupt, Hamas led Palestinian National Authority.[2]

Kari kirjoitti...

Miten pitkälle? Vuosiin 632-657.

Näissä raha-avustuksissa Iran käy proxy-sotaa Israelia vastaan.
Viholliseni(Israel) vihollista(Hamas) kannattaa auttaa.

Syyriassa ja Irakissa osapuolet samaan aikaan listivät toisiaan minkä pystyvät.

Kumitonttu kirjoitti...

Ai viittasit tuohon. Okei joo, tiedän kyllä.

Kari kirjoitti...

KT: "Eikö toimittajakunnassa ole ketään, joka uskaltaisi huutaa, ettei keisarilla ole vaatteita?"

KV: FOX NEWS lienee ainoa isompi mediatalo, joka kertoo jatkuvasti Obaman hallinnon virheistä.

Satuin olemaan Israelissa kun USA:n Benghazin lähetystöön hyökättiin. Seurasin tilannetta Foxin kautta. Heidän hallituskriittinen linjansa on ollut koko ajan sama, mistä syystä Valkoinen Talo on ahdistellut sen toimittajiakin.

Obama valittikin epäsuorasti että hänen suosionsa alamäki on FOXin syytä.