lauantai 7. kesäkuuta 2014

Maahanmuutto, ay-liike ja Marx

Lastensuojelun keskusliiton erityisasiantuntija Taina Martiskainen kauhistelee, että Suomi ei enää myönnä ankkurilapsille perheenyhdistämiseen maahanmuuttolupaa. Asenne osoittaa, miten liberaaleissa piireissä lapsen oikeuksia ei arvosteta. Miten on mahdollista, että vanhemmat, jotka antavat lapsensa ihmiskauppiaiden käsiin, saavat palkinnoksi loppuelämän mittaisen elatuksen ja lapsensa takaisin? Jos suomalainen vanhempi altistaisi lapsensa seksuaaliselle hyväksikäytölle ja väkivallalle hyläten tämän, hän ei enää koskaan näkisi lastaan ilman lastenvalvojan läsnäoloa. Martiskaisen asenne kuvastaa sitä, miten lapsi on Suomessa poliittisen ideologian pelinappula - lapsi ei ole perheenjäsen, josta vanhemmat kantavat vastuun.

Venäjän asiantuntija Pekka Sutela pohdiskelee, että NATO ei hyväksyisi Suomea jäsenekseen, joten Suomen valtionjohto ei halua saada rukkasia ja märkää rättiä kasvoilleen, eikä siksi hae jäsenyyttä. Mielenkiintoinen ajatus,joka saattaa pitää paikkansakin. Obama piti Puolassa tällä viikolla puheen, jossa hän vaati NATO-maita kasvattamaan puolustusbudjettejaan. Suomen puolustusbudjetti oli kylmän sodan aikana Euroopan matalimpia, mutta nyt jo ylittää keskitason kaikkine leikkauksineenkin. Kun Vihreät kannattavat NATO-jäsenyyttä, on syytä pohtia miksi. Vihreiden tavoite on tiivistää EU liittovaltioksi, ja maanpuolustuksen ulokoistaminen on osa tavoitetta. Voimme osoittaa Kremlille monin tavoin, että Suomi ei ole puolustamisen arvoinen maa. NATO-jäsenyyden hakeminen on niistä yksi, koska sen jälkeen luovumme maanpuolustustahdon tärkeimmästä ylläpitäjästä - asevelvollisuusarmeijasta.

SAK:n valtuuston jäsen Johanna Elonen on paljastanut, että hänen työtoverinsa Matti Tukiainen oli ehdotellut suuseksiä. 100-päiselle valtuustolle avautunut Johanna kertoo, että ay-liitto on sovinistinen, hierarkinen ja vastuunkantoon kykenemätön. Mielenkiintoista, että ay-liitot ovat Suomessa hallituksen kaltainen vallankäyttäjä. Ehkä jopa hieman hallitusta merkittävämpi, koska työnantajat sopivat asioista kartellissa työntekijäjärjestön kanssa, kuten Matti Vanhasen siirtyminen kartellin sisäpiiriin hyvin osoittaa.

Uudessa Kanava-lehdessä Matti Norri kirjoittaa vasemmiston harjoittamasta asioiden kääntämisestä päälaelleen. Muistattehan; Saksan demokraattinen kansantasavalta - maa joka ei ollut saksalainen, ei demokraattinen eikä kansantasavalta. Tai miten sota on rauhaa ja niin edelleen. Norri toteaa, että kun vastustaa väärää, antaa samalla ymmärtää kannattavansa oikeaa ja hyvää. Politiikassa oman kannan ajamiseksi tehokkain keino onkin vastakkaisen kannan osoittaminen vääräksi.

Onnistunein pitkäkestoinen huijaus oli Karl Marxin kirjoitus teollistumisen alkuaikoina. Englannin teollisuuslaitoksissa suoritettiin tutkimus, jonka tulokset kerättiin korteille. Marx käytti näitä kortteja Pääoman merkittävimpänä yksittäisenä inspiraationa. olot olivat kurjat, totesi Marx. Mutta mihin verrattuna? Marx oli itse juristin poika ja yliopistomies. Oleellista onkin, huononivatko vai paranivatko teollisuustyöläisten olot maanviljelijöihin verrattuna. Tätä Marx ei kertonut. Eikä sitäkään, että tutkimus tehtiin olojen kohentamiseksi, mikä työ oli myös aloitettu Pääomaa kirjoitettaessa.

Työväenliikkeen ehkä keskeisimpänä saavutuksena pidetään juuri lasten työnteon kieltämistä 1800-luvun lopussa. Sata vuotta myöhemmin tutkittiin kiellon seurauksia ja selvisi, että lapset olivat palanneet maaseudulle, jossa he joutuivat vielä raskaampiin töihin, puutteellisempaan hygieniaan ja sairaudet lisääntyivät. Minä - kuten varmaan kaikki lukijanikin - hämmästyin suuresti seuraavaa Norrin esittämää tietoa suomalaisesta pienituloisille annetusta sosiaalituesta: vähätuloisimman desiilin bruttotulot olivat 12.898 euroa ja heidän saamansa nettomääräiset sosiaalituet olivat 8.661 euroa. Kolmannessa desiilissä bruttotulot olivat jo 28.359 ja sosiaalituet 11.403 euroa. Neljännessä desiilissä tulot olivat jo melkein keskivertopalkansaajan tulot eli 36.079 ja siitä huolimatta sosiaalitukia maksettiin 9.484 euroa. Eli enemmän kuin sille köyhimmälle desiilille.

Kun SDP ja muut vasemmistopuolueemme pelottelevat hyvinvointivaltion romuttamisella ja sillä, että köyhät ja sairaat jäävät ilman huolta ja turvaa, jos VALTIO ei niistä ota vastuuta, niin edellä mainitun tilaston mukaan väite on puuta heinää ja silkkaa valetta. Meillä on korkea veroaste siksi, että keskiluokka on totutettu tulonsiirtoihin. Koska keskiluokan tulonsiirrot ovat suuremmat kuin kaikkein vähätuloisimpien, täytyy vain ihmetellä kusetuksen laajuutta ja kestoa.

8 kommenttia:

Miltton Friidman kirjoitti...

Niin. On huvittavaa, kun länsimainen vasemmistoliberaali yrittää soveltaa länsimaisia käytäntöjä vaikkapa kolmanteen maailmaan. Lapsityövoima on siis iso no-no. Joten on siis parempi, että lapset eivät tee työtä, vaan keräävät elantonsa kaatopaikalta, ja harjoittavat esim. prostituutiota.

Miltton Friidman kirjoitti...

Julkisen sektorin (valtio, kunnat, NGO:t) työvoima ja palkkataso on voinut kasvaa vain ja ainoastaan vapaan markkinatalouden OHESSA.

Jopa velanotto edellyttää sitä, että maassa on toimiva markkinatalous, jotta velkaa on mahdollista maksaa takaisin.

Tietty kaikista tyhmin teko, jonka mikä tahansa kansa voi tehdä, on se, että se kasvattaa julkisen sektorin koon markkinatalouden kantokyvyn ylitse.

Kreikkalaiset ja portugalilaiset tekivät näin - kreikkalaiset PASOK-sosiaalidemokraattien johdolla, ja portugalilaiset ihan perinteisten sosialistien (Partido Socialista) johdolla.

Ja ikävä kyllä Suomessakin ollaan samalla velkaantumisen tiellä. Sosiaalidemokraatit vain laskevat, että kuinka paljon voidaan velkaantua vielä lisää, että markkinatalous kantaa. Kokoomus taas on irtisanoutunut talousliberaalista politiikasta, jottei se joutuisi epäsuosioon.

buuri johannesbuurista kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
buuri johannesbuurista kirjoitti...

Johanna Elonen on niin ruma akka etten koskisi edet pitkällä tikulla.

No, jos tuo on totta, se kertoo sitten enemmän ehdottelijasta. Ei taida olla ihan viisas jätkä, mutta erittäin epätoivoinen.

- buuri johannesbuurista -

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Sori, tuli tupla, olin niin kiihkoissaan.

Miten suomalaiset voi olla noin tyhminä. Akkoja kaikki.

- buuri johannesbuurista -

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Tai sitten jätkä oli ihan päissään ja veti poikahuumoria jota akat ei ymmärrä. Veti lärvätsalon go go go.

Niin se on, en usko, että edes takapirtin perssuomalainen juntii on niin pölijä, että tosissaan ehdottelee seksiä noin ruman akan kanssa.

Akkat kun ei saa hyvää miestä, kannattaa tulla Afrikkaan, täältä löytyy kaveria.

- buuri johannesbuurista -

Anonyymi kirjoitti...

Tuo kuvaaja olisi ollut hyvä nähdä myös niin että se kuvaisi prosenttiosuuksia, mikä on yksityisen sektorin prosenttiosuus ja mikä on julkisen sektorin prosenttiosuus. Julkisen sektorin prosenttiosuus oli vuonna 1950 sen verran pieni että yksityinen sektori pysytyi sen kustantamaan. Tuo vuoden 1950 suhdeluku yksityien ja julkisen välillä olisi ollut parasta säilyttää tähänkin hetkeen saakka.

Kumitonttu kirjoitti...

Vieras, kannattaa lukaista tämä Pauli Vahteran tuore kolumni Elämä on ihanaa. Siinä kiteytyvät osapuilleen kaikki olennaiset asiat, jotka Suomessa tulisi muuttaa ja pikaisesti.

Buuri, Freukkarithan lauloivat jo aikoja sitten, etteivät "koskaan mene sänkyyn ruman naisen kanssa, niitten vieressä oon aamut". Kyllähän maailmaan rumuutta mahtuu - minullakin on täällä reilusti tilaa ympärilläni. Ja lisää saa kun alkaa hymyillä tuntemattomille.