perjantai 7. maaliskuuta 2014

Juutalainen ominaishaju

Parikymmentä vuotta jatkunut "apua mä hukun!" -huutelu ilmaston lämpenemisestä on alkanut menettää tehoaan. Yhä suurempi osa ihmisistä on huomannut fossiilisen polttoaineen käytön kieltämiseen tähtäävän teorian saavan pääosan vankkumattomasta kannatuksestaan poliittisen spektrin vasemmasta päästä. Sen sijaan että keskustelu ilmaston lämpenemisestä olisi "tieteellistä", se on erittäin voimakkaasti politisoitunutta. Ilmaston lämpenemisen varjolla kollektiiviseen, ylikansalliseen, totaaliseen hallintoon kiintyneet ihmiset ajavat omia poliittisia päämääriään. Suurta julkista sektoria ajavat tukevat miljardeilla tutkimuksia, jotka tukevat suurta julkista sektoria kannattavien väitteitä.

Niitä, jotka arvostelevat teoriaa ihmisen aiheuttaman ilmaston lämpenemisestä, usein kutsutaan "denialisteiksi". Normaalit älykkäät ihmiset tapaavat siis kutsua omiin uskomuksiinsa kriittisesti suhtautuvia ihmisiä samalla termillä, jolla holokaustin historiallisen totuuden kiistäviä on kutsuttu! Yhtä hyvin perustein ilmaston lämpenemisen nimeen vannovia sosialisteja voisi kutsua termillä "natsi". Paitsi että sille olisi ihan oikeat perusteetkin. R. Mark Musser on kirjoittanut kirjan nimeltä "Sosiaalidarwinismi ja luonnon huuto: natsien ympäristöpolitiikan antisemitismi".

Fascismi on sosialistinen ideologia. Fascismissa yksin heikot yksilöt muodostavat yhdessä vahvan kimpun, fascin. Yksilö on alisteinen yhteisölle. Yhteiskunta on elollinen organismi, jossa yksittäinen ihminen on kuin yksi solu. Yksilön vastuulla on pitää tuo solu kunnossa ja yhteiskunta terveenä. Natsit selvittivät ensimmäisinä tupakoinnin ja syövän yhteyden, natsit kannattivat kasvisruokailua ja natsit säätivät eläintensuojelulait, jotka karmivaa kyllä antoivat eläimille paremman turvan kuin useille ihmisille. Natseille "Blood and Soil" -tarkoitti kansan ja sen asuttaman maan saumatonta yhteiseloa - kestävää kehitystä, kuten nykyvihreät sanovat. Lebensraum eli maan valloittaminen idästä oli tämän johdonmukainen lopputulos: Ukrainaa asuttivat väärät ihmiset koska alkujaan siellä ovat asuneet arjalaiset.

Sosialismi on antikristillinen aate, mutta se ei suinkaan ole ateistinen vaan panteistinen ja ehkä vielä tarkemmin deistinen. Kuten kaikissa uskonnoissa, myös sosialismissa ajatellaan "lihan olevan heikkoa" ja "mielen ylittävän materian". Askeettisuus, paastoaminen ja katumusharjoitukset ovat tunnusomaisia kaikille uskonnoille. Klassinen liberalismi on tuon vastakohta: ihminen on pohjimmiltaan oikeudenmukainen ja ajaa omaa etuaan. Rikastuminen ja elämästä nauttiminen on tavoite ja jopa hyve sellaisenaan. Elämä kyllä kantaa kun uskaltaa heittäytyä sen varaan.

Musser toimi 90-luvulla Ukrainassa lähetyssaarnaajana ja on perehtynyt natsi-Saksan ympäristöpolitiikkaan. Hän toteaakin, että
Natsit yrittivät tuhota sekä globaalin kapitalismin että internationalistisen kommunismin, ja he yrittivät palauttaa ympäristön kunnioituksen, jonka moderni elämäntapa on hävittänyt.

The Nazis were trying to eliminate both global capitalism and international communism in order to recover a reverence for nature lost in the modern cosmopolitan world.
Saksalaisfilosofi Arthur Schopenhauer - joka piti elämää julmana ja tarkoituksettomana - kirjoitti sata vuotta ennen natsi-Saksan syntymistä:
Emme ole eläimille velkaa armoa vaan oikeutta, ja velkamme on Euroopassa maksamatta. Mantereemme on Foeter Judaicuksen kyllästämä. On korkea aika lopettaa juutalaisen opin levittäminen ympäristöasioissa. Eläinten epäoikeudenmukainen kohtelu on moraalitonta ja siksi se tulee poistaa Euroopasta.

we owe the animals not mercy but justice, and the debt often remains unpaid in Europe, the continent that is permeated with Foeter Judaicus … it is obviously high time in Europe that Jewish views on nature were brought to an end … the unconscionable treatment of the animal world must, on account of its immorality, be expelled from Europe.
Foeter judaicus viittaa Tacituksen käyttämään termiin "juutalaisten ominaishajusta". 30-luvulla fascismi oli erittäin suosittua ympäri maailman, ja Time-lehti nimesi Adolf Hitlerin Vuoden mieheksi. Stalinia ylistivät monet Länsi-Euroopan älymystössä, ja Amerikassa Roosevelt esitteli New Deal -ohjelmansa. Ruotsissa sosiaalidemokraatit seurasivat eteläisen naapurinsa esimerkkiä ja aloittivat suvunjalostusohjelman ja kutsuivat suomalaisia mongoleiksi kalloja mittaamalla. Silti vain Saksassa fascismi muodostui teolliseksi väkivallaksi erityisesti yhtä etnistä ryhmää kohtaan. Turha on varmasti syyttää Schopenhaueria tai Niebelunginlauluja yksin, mutta joku juuri saksalaisessa kulttuurissa teki mahdolliseksi samanlaisen verilöylyn, jonka Stalin suoritti venäläisten keskuudessa ja japanilaiset naapurikansoilleen. Huomionarvoista on silti se, että ympäristöaatetta nimenomaan ja tarkoituksellisesti käytettiin oleellisena osana suunnitelmassa juutalaisten tuhoamisessa.

Nykyajan vasemmisto ja ympäristöaate ovat taas löytäneet toisensa. Eikä ole sattumaa, että ekologista sosialismia kannattavat palestiinahuiveihinsa pukeutuneet paavoarhinmäet ovat avoimen antisemitistisiä julistaessaan tukeaan sorretuille pakolaisille. Ei mitään uutta auringon alla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"Nykyajan vasemmisto ja ympäristöaate ovat taas löytäneet toisensa."
Aikoinaan tuossa naapurissa saatiin aikaan tehottomalla tuotannolla käsittämättömän suuret saasteet jne. Potevatkohan kenties huonoa omaatuntoa noista ajoista?
Miksi(köhän)vasemmisto ja vihreät ovat eri puolueita? Vai onko toinen toisensa "tytäryhtiö"?

Hyvää asiassa on kuitenkin se, että kumpaakaan noista ei tarvitse valita - ruton tai koleran väliltä!