torstai 27. maaliskuuta 2014

Kataisen lottovoitto


Idan omistama Yleisradio tietää kertoa, että sairaaloiden synnytysosastoilla näkee hyvinvointivaltion arkipäivän:
– Jotkut ihmiset vain vievät kaiken, mikä irti lähtee. Meillä käy täällä kaikenlaisia synnyttäjiä, myös rikollisia.
Ottaen huomioon, että hallitus kehitysriihessään päätti verottaa työssäkäyviä lapsiperheitä rankemman kautta, on kummallista, miten tämän katajaisen (sic!) kansan valtava enemmistö - ainakin poliitikoista - ei halua laittaa varkaita kuriin. Kun puolet kuntien menoista koostuu sosiaalimenoista, ja menoista puolet kuluttaa pieni viiden prosentin ongelmajoukko, on kuvaavaa ettei rikollista maahanmuuttoakaan haluta laittaa aisoihin.

Pitsakokki, ammattivaras, jalkavaimo ja rakastajatar kertoo Jyrki Kataisen hallituksen tuskaisesta, moraalittomasta taivalluksesta:
Greenawayn kuuluisimpiin elokuviin lukeutuva, visuaalisesti kunnianhimoinen rikosdraama kertoo öykkärimäisen ja mässäilyyn taipuvaisen rikollispomon (Jyrki Katainen) vähemmän hienostuneesta vaimosta (Jutta Urpilainen), joka aloittaa salaisen rakkaussuhteen ihmiskauppiaan (Ville Niinistö) kanssa. Samalla kun ruokalajit pöydässä vaihtuvat, ruumiiden määrä lisääntyy ja kolmiodraama kärjistyy kohti vääjäämätöntä ja veristä huippuaan.
Suomi on antautunut tuon viiden prosentin törsäilyn edessä julistaen sosialismin ikiaikaista sanomaa: rikollisuus on yhteiskunnan syy - ei yksilön.

Nyt kun eduskunta teki sote-ratkaisunsa, tulee olemaan mielenkiintoista seurata, missä vaiheessa Helsingin - jonka ehdoilla ratkaisu alun alkaen tehtiin - tulee huomaamaan, että puolet kaupungin budjetista valuu sairaanhoitopiirin käsiin. Hallituksen päätökseen asti helsinkiläispoliitikot kuvittelivat, että sote-ratkaisu avaa naapurikuntien rahahanat helsinkiläispoliitikkojen käsiin. Nyt näyttää siltä, että Helsinki on valtakunnan suurin häviäjä, joka menettää puolet budjetistaan naapureidensa käsiin. Juice visioi tämän jo kauan sitten laulussaan Ajan henki:
On jälleen ilta lauantain.
Mua kutsuu nojatuoli.
Voileipää, keskikaljaa vain
nyt mössää paksusuoli.
Mä koneen auki hipaisen
ja kytken pääni nollaan.
Mä tuskin vessaan kipaisen
ennen kuin yössä ollaan.
Kun telkka elää puolestain
en itse mistään piittaa!
Arvonta voi alkaa.
Me sitä kovin kaivataan
kuin pallo kaipaa jalkaa...
Hyvää iltaa! Viime kierroksella täysosuma sattui Jyväskylään. Siunaamme voittajaa. Rauha hänen sielulleen! Muut voitot jakautuivat tasaisesti ympäri maan. Voittajia pyydetään kohtelemaan ymmärtämyksellä.
Ja Arvonta kierroksella 32 alkaa. Arvomme ensin kahdeksan lobotomialeikkaukseen joutuvaa. Meillä on tässä Kansaneläkelaitoksen kortistot sijoitettuna ikään kuin numeroiksi. Mikroprosessoritekniikalla ja Tampereen Yliopiston tietokonetta hyväksi käyttäen ympyrän kehälle on saatu mahtumaan koko Suomen kansa... tai lähestulkoon. Tilanahtauden vuoksi joitakin myönnytyksiä on jouduttu tekemään. Puoluejohtajat, suurteollisuuden nokkamiehet ja laitosten sikariporras on ollut pakko jättää arvonnasta pois. He siis eivät voi voittaa. Ja näistä säännöistä vielä sen verran, että tänä lauantaina arvottavat kahdeksan lobotomialeikkausta on lunastettava eli saatettava toimeen viimeistään torstaiaamuun mennessä ensi viikolla Leikkaus Oy:n toimipisteissä...
- leikkaus on joka viikko -
... ja tämän viikon lobotomiavoittajat ovat: Peltonen Kari, Tervaharju Hannu, Yliaho Jari, Loueranta Ilkka, Pekkonen Eero, Leskinen Juhani, Toppari Timo ja Tappola Matti.
Kahdeksan lobotomiaa on nyt arvottu ja jännitys tiivistyy. Kuka on se onnellinen joka saa edistää kansakuntansa hyvinvointia luopumalla hengestään. Nythän siis on pyritty siihen että yksi tekee neljä miljoonaa onnelliseksi. Toisin oli entisessä lottodemokratiassa jossa neljä miljoonaa teki yhden onnelliseksi.
... kuula pyörii, kohta se pysähtyy ...
Mainitsen vielä, että tämä voittajan kuoliaaksinuijinta tapahtuu joka keskiviikko eduskuntatalon portailla arvovaltaisen kutsuvierasjoukon läsnäollessa.
- kalautuspäivä keskiviikko -
...sillä lailla. Ja onnellinen voittaja tällä viikolla on kuopiolainen. Lienee kohtuullista että pidämme kaikkia kuopiolaisia jännityksessä emmekä kerro, kuka heistä on se onnellinen, jonka virkavalta ensi tiistai-iltana tulee saattamaan yöjunaan.
Hyvää yötä. Nukkukaa hyvin.

1 kommentti:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Aina yhtä realistinen kappale!

https://www.youtube.com/watch?v=sJdAlETagUY