tiistai 18. helmikuuta 2014

Maassamuuttajat ovat loiseläimia

Osmo Soininvaara on mieltynyt vertaamaan inhokkejaan (perussuomalaisia) "parasiiteiksi" ja kehyskuntia"loisiksi". Laissa Kiihotuksesta kansanryhmää vastaan mainitaan erikseen jonkun kansanryhmän vertaaminen eläimiin ja loisiin erityisesti:
”Tyypillinen rangaistava menettely olisi sellaisen tiedon, mielipiteen tai muun viestin levittäminen, joissa ryhmään kohdistuvaa väkivaltaa tai syrjintää pidetään hyväksyttävänä tai toivottavana tai ihmisiä verrataan eläimiin, loisiin jne."
Sinänsä on päivänselvää, että Soininvaaraa ei odota leivätön pöytä, mutta neekerien, muslimien tai muiden sosiaaliturvan varassa kutsuminen loisiksi on vienyt monenkin bloggaajan tien oikeuteen. Vaikka kehyskuntalainen on aivan samanlainen "kansanryhmä" kuin on muslimi tai somalikin. Oman tahattoman komiikkansa luo tietenkin se sanaleikki, että moni kehyskuntalainen on kotimaansa sisällä "maallemuuttaja" - tai voisiko sanoa "maahanmuuttaja", joka etsii parempaa elintasoa.

Soininvaaran kannalta on noloa sekin, että Tuija Brax tunnustaa omassa blogissaan Vihreässä langassa vertauskuvan propagandistisen perusluonteen:
Keskustelussa ympäryskuntia syytetään kermankuorinnasta eli siitä, että omaan kuntaan poimitaan hyviä veronmaksajia. Vaikka totta toinen puoli, olisi reilua kutsua meitä keskuskaupungin hyväosaisia kermankuorijoiksi, jos pakolla yritämme saada ympäryskuntien hyvät veronmaksajat keventämään verorasitustamme.
Kuten Brax itsekin toteaa, hän puolusta kehyskuntia vain siksi, että on ehdokkaana Uudellamaalla - vaikka on itse helsinkiläinen. Näin toimii Vihreät - Pohjolan-Korea.

Ei kommentteja: