torstai 13. helmikuuta 2014

Maahanmuuttajat riehuvat Forssassa


Forssassa on Iltalehden mukaan nuoriso riehunut. Siitä saa käsityksen, että laman pahoinruntelema pikkukaupunki voi huonosti. Kaupungista ovat lähteneet ainakin Forssa Print, Parker Hannifin, Uponor, Pilkington, Reebok ja HK Scan. Lisäksi kaupunkikuvassa näkyy suljettuja kauppoja, puoteja ja halleja joka käänteessä. Finlaysonin satavuotias tehdashalli on nykyisin K-Citymarket. Pienen hämäläiskaupungin kohtalo on kuin pienoiskoossa Perussuomalaisten nousun syy ja samalla Forssan ohjelmasta luopuneen antinationalistisen sosiaalidemokratian ruumiillistuma. Voisi siis ajatella, että koululla häiriköivät teinit ovat alkoholihuuruissa vaeltavien työttömien armeijan tuskaisia jälkeläisiä.

Vaan kattia kanssa. Normaalisti luotettavien tietolähteiden mukaan kaupunkia terrorisoiva nuorisoporukka saa kunnian kantaa perässään (TM) -tunnusta. Maahanmuuttajataustainen jengiytyminen on hieman yllättäen saanut alkunsa Helsingin ja muiden suurkaupunkien sijaan pienellä entisellä teollisuuspaikkakunnalla. Kun tämä sankariporukka saa vähän ikää lisää, he seuraavat valtakunnan yleistä kehitystä ja muuttavat - forssalaisten onneksi - rikastuttamaan Helsinkiä ja toivottavasti myös Vantaata.

On toki turha kuvitella, että ELY-keskus, joka pakolaisasioita kuntien kanssa junailee, veisi pienten maalaiskaupunkien päättäjiä esimerkiksi Forssaan keskustelemaan siellä olevista ongelmista. Kenen etu on peitellä asioita? Jos yrityksessa peiteltäisiin vastaavalla tavalla toimintaan keskeisesti vaikuttavia seikkoja, yritys syyllistyisi vähintäänkin huonoon hallintoon ja mahdollisesti jopa työpaikkakiusaamiseen. Tiedon pimittäminen on kaikkein keskeisin virhe, johon hyvässä hallinnossa voi syyllistyä. Tiedon panttaaminen on kuitenkin se tapa, jolla julkinen sektori toimii. Kysyä varmaan sopii, miksi nojaamme laajaan julkiseen sektoriin, koska se ei lähtökohtaisesti kykene hyvään hallintoon.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitkä nämä lähteet ovat? Itse ajattelin heti, että tässä on joko rikkaus tai vanhempia kunnioittava kulttuuri avainasemassa, mutta tämä on ensimmäinen löytämäni lähde neitssä, jossa näin väitetään suoraan.

Oikea Mies kirjoitti...

Tota pinnan katkeamista on nyt laulettu netissä ikuisuus. Mitään ei vaan tapahdu koska nettinatseilla ei riitä rohkeus ja mamu jatkaa valkoisen heteromiehen nöyryyttämistä.

Anonyymi kirjoitti...

Pihtiputaan mummokin tietää, että jos rikollisesta ei anneta tuntomerkkejä, kysymyksessä on arvokas kulttuuri. Kun veronmaksajien kärsivällisyys loppuu, taikaseinä suljetaan ja siinä sulkeutuu taikaseinä myös näistä asioista palkkansa saavilta supisuomalaisilta ja kun taikaseinää(tm) aletaan sulkea, aika moni muukin tulonsiirroista riippuvainen ala on vaarassa.

Nyt taikaseinäsuomalaisilla on vielä vahva ote mediassa ja jokainen turhan hössötyksen rahoittamisen vähentäminen kuitataan täyden laidan hysteriaraivarilla hyvinvointivaltion alasajamisesta ja siksi käytännössä mitään ei uskalleta lakkauttaa eikä säästää.

Kun äänestäjät tajuavat, että tätäkin ilman pärjätään ja säästetään vielä rahaa ja kun poliitikkoja painostavien instituutioiden valta ja uskottavuus rapisee, se on sitä pinnan katkeamista. Sivistysmaassa aggressio ilmaistaan niin. Ei kaduilla riehumalla, jolla tekee itsensä kaikkien mielestä (aktivistien kuplan ulkopuolella) vain itsensä naurettavaksi.

Professori kirjoitti...

Lähteitä kaipaisin minäkin. Viimeksi eilen etsin tietoja näistä "vorssalaisnuorista" ajatuksena varmistaa, ettei kyseessä vain olisi "nuoriso yläviitteellä TM". Toistaiseksi en siis sulje pois kantaforssalaisten riehumista.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkähän lie?

Ote uutisesta
http://yle.fi/uutiset/forssa_tiukentaa_otetta_hairikkonuoriinsa/7084051

"– Erittäin tärkeää on se, että viestit kulkee, ja että tiedämme, ketkä nuoret pölhöilevät, sanoo vanhempi konstaapeli Sirkku Nurmi.

– Kuhala tässä on ollut tapetilla, mutta liikkeellä on paitsi yleensä forssalaisia nuoria, myös ympäristökuntien nuoria. Nuoria tulee iltaisin ja varsinkin viikonloppuisin. Häiriköt ovat normiperheistä, ja mikä minua on poliisina yllättänyt, niin lapsilla ja nuorilla on kotiintuloajat. Se, mitä siellä touhutaan, tapahtuu ennen kotiintuloaikoja."

Kotiintuloajat eivät anna kuvaa kulttuurinrikastajaperheistä...

Kumitonttu kirjoitti...

Olin kaupungilla vieraana aiemmin viime kuussa, ja paikallinen johtavassa asemassa oleva viranomainen kertoi taustoja kysyessäni niitä. Paikalla oli kymmenkunta muuta paikallista virkamiestä, joista kukaan ei kiistänyt kertomusta. Kuten uutisissa todettiin, mukana on vieraspaikkakuntalaisia ja tietenkin myös kantakirjasuomalaisia.

Päävastuu on kuitenkin nykytiedon mukaan mamuilla.

Anonyymi kirjoitti...

Jos näin tosiaan on, uskomattoman hyvin asia on saatu peitettyä. Suoraan sanoen en aivan täysin vielä usko sinua, mutta jos olet oikeassa, näitä asioita kontrolloidaan todella taitavasti ja määrätietoisesti. Moraalihysteria on lehtien kommenttipalstoista pääteltynä kanavoitu vapaaseen kasvatukseen, kannabikseen, työttömyyteen ja kiireisiin uravanhempiin.

Kaverini sanoi joskus, että nykymedia vääristelee niin paljon, että uutistapahtumista pysyy paremmin perillä seuraamatta niitä ollenkaan kuin uutisia lukemalla.

Median asenteen selittää se, että se on jo romahtanut ja voi pysyä edes jotenkin entisellään ja työllistävänä vain veronmaksajien tuella. Yleisradiolle saatiin (poliitikkoja pelottelemalla) ajettua pakkovero, lehdet tulevat pian perässä koska niiden mukaan demokratia kuolee jos ei ole palkkaa saavia journalisteja kansaa sivistämässä.

Anonyymi kirjoitti...

Olen jo jonkin aikaa ollut sitä mieltä että asioista tietää enemmän kun EI seuraa mediaa. Muutenkin tuntuu siltä että media on typeryksiä varten. On parempi olla itse itsensä toimittaja. Jos sulla on oma verkosto kotimaassa ja ulkomailla ja jota pitkin voit vastaanottaa ja lähettää tietoja niin sitä pitkin pysyy perillä tuoreista tapahtumista.

Stalin ei luottanut mediaan vaan vakoilijoiden tietoihin. Ihan viisas ajatus tuo oli ettei luottanut mediaan. Se vaan etten ole niin rikas että voisin käyttää vakoilijoita joka paikassa. Stalinilla taisi olla niin että vakoilijat saattoivat muuttaa keräämiään tietoja niin että ne miellyttivät Stalinia ennemmän. En tiedä menikö se tuolleen.