torstai 27. helmikuuta 2014

Esa Suominen - Krista Kiurun avustaja

Tikkablog on omasta mielestäni paras suomalainen blogi tällä hetkellä. Siinä kommentoitiin eilen 26.2.2014 otsikolla "Harhainen elätti" ministeri Krista Kiurun avustajan Esa Suomisen kolumnia Verohallinnon henkilöstölehdessä. Lyhyesti Esan vähäinen järjenjuoksu riitti nuolemaan verohallinnon työntekijöiden takalistoja tyyliin "ilman teitä ei olisi mitään". Esa todistaa kirjoituksessaan oikeaksi Jonah Goldbergin lanseeraaman käsitteen "Liberal Fascism", jonka mukaan totalitaarinen kaikille elämän osa-alueille ulottuva hallinto ei enää tule koteihimme nahkasaappailla ovia sisään potkien vaan "nanny-state" tyyliin hellänä, hoivaavana ja oikeamielisenä. Oikeamielisyys näkyy yleensä perusteluissa tyyliin "virkamiehet tietävät kansan edun paremmin kuin tyhmä kansa itse".

Esa Suominen kommentoi kohtaamaansa arvostelua lyhyesti ja ytimekkäästi Tikkablogissa näin:
Libertaareilta ei voi muuta odottaa – kun on lusikalla annettu niin ei voi ämpärillä ottaa. Koittakaa pärjätä.
Avustaja Suominen on myös sosiaalidemokraattisen ministerin Krista Kiurun äänitorvi, joten on painavat perusteet uskoa, että myös Krista Kiuru ajattelee poliittisista vastustajistaan samalla tavalla. Minulle henkilökohtaisesti on se ja sama mitä Kiuru tai Suominen ajattelevat minusta, joten heidän ylimielinen ja röyhkeä vastauksensa on surkuhupaisuudessaan paljastava.

Krista Kiuru paljastaa avustajansa välityksellä ensinnäkin herkkähipiäisyytensä, mikä selittää poliittisen eliitin ajojahdit poliittisia blogikirjoittajia vastaan. Lisäksi se paljastaa tolkuttoman ylimielisyyden tavallista kansaa vastaan. Sen lisäksi se paljastaa, että sosiaalidemokraatit kuvittelevat olevansa talossamme isäntiä eivätkä renkejä. Se selittää, miksi verotus on mitä on.

Kaikkein vakavin asia on silti se, että nämä esat ja vesat eivät tajua moniarvoisesta länsimaisesta demokratiasta perusteitakaan. Valistuksen ajan hedelminä meillä on kaksi poliittista suuntausta - oikeisto ja vasemmisto. Nämä jakaantuvat kumpikin konservatiiveihin ja liberaaleihin. Näin muodostuneet neljä poliittista pääsuuntausta edustavat erilaisia ideologioita, joita on mahdollista verrata keskenään sen perusteella, miten hyvin ne turvaavat yksilöiden luonnonoikeudet. Niistä voidaan juontaa sellaisia alakäsitteitä kuten uskonvapaus, yksilönvapaus ja taloudellinen vapaus. Kaikki ne yhteiskunnat, joissa vapaudet ovat suurempia menestyvät paremmin inhimillisillä mittareilla verrattuna niihin, joissa vapauksia rajoitetaan.

Esa Suominen kirjoittaa Verohallinnon henkilöstölle:
Pohjoismaiset hyvinvointivaltiot, Suomi niiden mukana, kuuluvat lähimmäksi sellaista ”hyväntahtoista” valtiota joka on maailmanhistoriallisesti varsin harvinainen ja myöhäinen keksintö.
Tämä on juuri Goldbergin keskeisimmän väittämän mukaista. Fascismi - totalitaarinen hallinto - haluaa esittäytyä imettäjänä, hoitajana, hellänä äitinä. Sen perusajatus on, että ihmiset tarvitsevat hallintoa kuin tehdastyöläiset patruunoita aikoinaan. Kun hallinto saa päättää, mikä on terveellistä ja hyväksi kansalle, se saa oikeutuksen puuttua kansalaisten elämään ja kepillä ohjata heitä kohti oikeaa, hyvää elämää. Tämä on myös Obaman terveydenhuoltouudistuksen ydinsanoma.

Ongelma on siinä, että rahoittaakseen tämän ohjauksen he tarvitsevat niiden rahoja, jotka eivät ohjausta tarvitse eivätkä siihen usko - ovat siis poliittiselta ideologialtaan erilaisia. Ja tässä astuu kuvaan totalitarismi - jotta esat ja kristat voivat toteuttaa mielihalujaan (ja samalla vaurastua itsekin henkilökohtaisesti likaamatta käsiään oikeissa töissä), heidän tulee leimata toisinajattelijat vähäjärkisiksi holhottaviksi, joiden rahat tulee ottaa pois.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tavallaan aika korkean tason virkaeemeli kyseessä. Ministerin avustaja ei ole ihan mikään peruskyösti virastosta. Sitä minä eniten ihmettelen, että vaivautuu kommentoimaan nimettömien hallintoalamaisten höpinöitä.

Mutta jos noita kyöstejä ei saa arvostella ja vaikka vähän ivaakin sekoittaa joukkoon, niin heikolla tasolla tässä mennään.

Ad hominemit Esa repi ihan omasta päästään. En tiedä kaverista mitään tänä päivänäkään. Kunhan nyt luin jotain demariblogeja jossa ne hehkuttaa toisiaan kilpaa. Pitää ihmisellä jotain lukemista olla. Mistä tietää miten mukava ukko jos tuopille sattus samaan pöytään.

Mutta se miks näihin ei koskaan voi omaan nimeään laittaa, käy päivä päivältä yhä selvemmäksi; ei uskalla enää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Niin. Minähän en ole libertaari, vaan vieläkin jonkinlainen ottokivivuorelainen sosialidemokraatti. Ja uskon tietynsorttiseen hyvinvointivaltioon, joskaan en nykyiseen versioon siitä. Sen vuoksi tämän Esa Suomisen olisi varmaankin hyvin vaikeaa ymmärtää, miksi minä ja Kumis tullaan niinkin hyvin juttuun, vaikka tietyissä asioissa ei samaa mieltä ollakaan. Kumis on meinaan oikeassa. Virkakoneisto itsessään ei ole mikään tae hyvinvoinnista. Se on nykyisellään vain tae siitä, että hyvinvointia voidaan määritellä Esa Suomisen hyväksi katsomalla tavalla.

Virkamies ei ole mikään erehtymätön jumala. Minä olen itse virkamies, ja tiedän, että me virkamiehet ollaan täysin samanlaisia törppöjä kuin ketkä tahansa muut. Tai ehkä prosentuaalisesti vielä törpömpiä tai ainakin avuttomampia, sillä kokemukseni mukaan se aikaansaavampi porukka tuppaa hakeutua yksityiselle sektorille. Julkishallinto ei ole täynnä viisaita virkamiehiä ja rationaalisia päätöksiä. Se on täynnä nopanheittoa, tunteitten mukaan tehtyjä päätöksiä ja vielä enemmän tekemättä jääneitä päätöksiä, kun ei joko osattu tehdä päätöstä tai sitten ei edes kunnolla hahmotettu mitä pitäisi päättää. Ja tämä korostuu, mitä korkeammalle virkakoneistossa mennään ja mitä kauemmas se suorittava taso ts. se varsinainen työ katoaa.

Mitä tulee tuon hepun kommenttiin Tikkablogissa niin heppuhan vaan totesi, että ei riitä paukut vastaamaan, joten hän syytti ad hominemista ja vastasi ad hominemilla. Virkakoneistossahan tällaiseen ei ole tarvetta. Siellä voi tukkia turvan muutenkin. Jännää sinänsä, että tuokin heppu kuitenkin lukee ”Voiman Pimeää Puolta”.

Kumitonttu kirjoitti...

Kuten Ykä totesi, me tulemme juttuun koska molemmat arvostamme mielipiteen vapautta ja ihmisen oikeutta omaisuutensa hallintaan. Kivivuorelaiseen aikaan verotus oli öbaut 10%. Kyse oli silloin siitä, että turvataanko se 10% verotuksella vai luotetaanko konservatiivisen kirkon toimintaan.

Vastaus jäi saamatta, joten minä ja Ykä voidaan tuopin ääressä asiasta tehdä vaihtoehtoista historian tulkintaa halaillen toisiamme. Mutta Esa vetää siitä johtopäätökset, että homojahan me ollaan, ja sen peittely on homofobiaa, joka on mielisairautta eli tarvitsee pakkohoitoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

I´ll drink to that. Tarjoo sinä tuoppi. Minä tarjoan whiskyn.

Vasarahammer kirjoitti...

Esa Suominen unohtaa maailmoja syleilevässä holhouskirjoituksessaan, että toimiva hallinto ei ole sama kuin suuri hallinto.

Suuri hallinto haalii itselleen paljon tehtäviä, joiden tekemiseen tarvitaan paljon rahaa ja joista tämä hallinto ei välttämättä suoriudu.

Monimutkaisuus lisääntyy ja hallinnon pyörittämiseen tarvittava rahamäärä kasvaa tulosten pysyessä samana.

Hyvinvointivaltiolta puuttuu se rajoittava mekanismi, jolla sen kasvua rajoitettaisiin. Lisäksi hyvinvointivaltio rohkaisee laiskuutta ja vastuuttomuutta. Tämä tehdään toki hyvässä tarkoituksessa, eli tarjotaan turvaa.

Hyvinvointivaltio on toistaiseksi pysynyt pystyssä, koska Suomi on ollut homogeeninen kansallisvaltio, jossa ihmisten välinen keskinäinen luottamus ja solidaarisuus on korkealla tasolla. Toinen tekijä on luterilainen työmoraali, joka ei ole rapistunut kovin paljon, vaikka työnteosta on palkittu lähinnä kiristyvällä verotuksella. Tämä verotus menee jossain vaiheessa yli sopivaisen rajan, jonka jälkeen harmaa talous ja äänestäminen jaloilla yleistyvät.

Pohjoismaiden kansat muodostavat kukin ikään kuin laajennetun perheen. Kaveria ei jätetä -lausahdus kuvaa hyvin tätä asiaa.

Kun pohjoismaiseen hyvinvointivaltioon lisätään maahanmuutto ja monikulttuuri, se heikentää itse hyvinvointivaltion perustaa eli vähentää kansalaisten keskinäistä solidaarisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Ronald Reagan totesi aikanaan, presidenttinä ollessaan, että 'The most terrifying nine words in the English language are: "I'm from the Government and I'm here to help"'

Kauas ovat pilvet karanneet.

Pörri pistää kuitenkin Tontulle ja Ykälle vielä konjakit päälle.

Pörri

P.S. Jos ette ole tienneet, miksi vanhat valtapuolueet ovat menettäneet kannatustaan, ts. populismi on noussut, dosentti, tohtori Teivo Teivainen kertoo sen teille:

"Poliitikoilta on otettu valtaa pois ennen kaikkea yleisessä yksityistämisprosessissa. Siitä seuraa, että vaaleilla valitut poliitikot ovat aiempaa kykenemättömämpiä päättämään ihmisten elämään vaikuttavista asioista. Päätösvalta on siirretty yksityisiin kapitalistisiin yrityksiin", Teivainen kommentoi.
”Se, että yritykset kasvattavat valtaansa poliitikkoihin nähden, on Teivaisen mukaan rakenteellinen syy ilmiöön, jota voidaan kutsua populismiksi.”

Yritin hieman miettiä, että mika hitto on "kapitalistinen yritys" tai että voiko muunlaisia olla olemassakaan, eli voiko olla yritystä, joka toimii kokonan ilman minkäänlaista pääomaa.

Voisiko olla mahdollista, että Teivo Teivainen = Esa Suominen?

Lähde: http://www.talouselama.fi/uutiset/professori+selittaa+demokraatissa+populismin+nousua+paatosvalta+on+siirretty+kapitalistisiin+yrityksiin/a2234922

GM kirjoitti...

Perskeles. Haluaisinpa tuopille joskus ykän ja kumiksen kanssa. Käykäähän Oulussa joskus heittään kierros.

Anonyymi kirjoitti...

Esan kommentti Tikkablogissa on se ainoa argumentti, johon vasemmistolainen pystyy. Olen törmännyt samaan lukuisia kertoja yrittäessäni keskustella vasemmistolaisten kanssa esimerkiksi ilmastonmuutoksesta.

http://fc05.deviantart.net/fs71/f/2014/034/6/2/_man_made__global_warming_alarmist_keyboard_by_kajm-d74zwgf.jpg

Anonyymi kirjoitti...

En nyt ihan suoraan olisi sotkemassa Kiurua asiaan.

Olen nimittäin tuntenut kyseisen Suomisen lapsesta asti ja vaikka pidän miehestä henkilökohtaisesti hyvin paljon (vaikka poliittiset näkökulmamme eroavat toisistaan melkoisesti), hänellä on ollut aina vaikeuksia väitellä ilman ad hominemia.

Väittely hänen kanssaan onkin melko hankalaa, sillä "et sinä voi olla oikeassa, koska olet vain X" –argumenttiin on hyvin turhauttavaa vastata. Jotta keskustelu voisi tästä edes jatkua, argumentoijan on kyettävä todistamaan että hänellä edellytyksiä olla oikeassa.

Tuo "jos on lusikalla annettu..." onkin hyvin tyypillinen argumentti. Hän ei tunnusta libertaareilla olevan kykyä argumentoida – todennäköisesti koska hänen mielestään nämä ovat käyneet väärät koulut, tai hän uskoo että heidän tietämyksensä verohallinnon toiminnasta ovat liian vähäiset.

Becker kirjoitti...

Mä liityn jengiin mukaan ja tarjoon rundin klassista yhden tähden Jallua kolalla.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ilmeisemmin osa meistä ei ole "suorittanut" opintojaan Kiljavalla tai Murikassa, siis olemme käyneet vääriä "kouluja"!

"Koittakaa pärjätä". Emmehän voi pärjätä mitenkään ilman Esaa tai ilman vasemmistoliittoa (ml. vihreät), jotka tekevät kaikkensa tavallisen duunarin elämän laadun parantamiseksi ja mm. ettei tarvitse olla työnantajan riistettävänä!

Anonyymi kirjoitti...

Suominen on Tampereen yliopistosta valmistunut yhteiskuntatieteen maisteri, eli jokin vastaava titteli oikeuttaisi todennäköisesti ihmiset väittelemään hänen kanssaan yhteiskunnallisista asioista.

Ja koska yhteiskuntatieteellinen tieteenala on nyt yleensäkin sosialistien aivopesulaitos, hän ei käytännössä hyväksy tasavertaiseksi väittelykumppanikseen kuin sosialistin.

Anonyymi kirjoitti...

Jos olette Ouluun tulossa tosiaan joskus niin ilmoittakaa asiasta ja voin tulla kanssanne Leskiseen istumaan muutamalle tuopille.