perjantai 14. helmikuuta 2014

Kiihotus kansanryhmää vastaan

Roopen Mediaseuranta tietää kertoa, että kaksi miestä on tuomittu sakkoihin kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Yllättäen kansanryhmänä pidetään rikoslain mukaisesti:
Joka asettaa yleisön saataville mielipiteen tai muun viestin, jossa solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammautumisen perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
Toisin sanoen, oman mielipiteen esittäminen on rangaistavaa, jos arvostelee toisen vakaumusta siten, että
ryhmään kohdistuvaa väkivaltaa tai syrjintää pidetään hyväksyttävänä tai toivottavana tai ihmisiä verrataan eläimiin, loisiin jne. tai yleistäen väitetään heitä rikollisiksi tai esitetään alempiarvoisiksi jne.
Väkivaltaan ja syrjintään yllyttäminen on muuallakin rikoslaissa säädetty rangaistavaksi. Samoin ihmisen haukkuminen esimerkiksi huoraksi on rangaistavaa, jos se on "omiaan aiheuttamaan" (eli sellaisenaan) haittaa". Vaikea ymmärtää että prostituoidun kutsuminen huoraksi "olisi omiaan" aiheuttamaan haittaa. Ja ei-huoraksi tiedetyn ihmisen osalta on vaikea ymmärtää, että se "olisi omiaan" aiheuttamaan haittaa.

Neekeriksi kutsuminen on rangaistavaa, missä nyt ei ole järjen hippua enää ollenkaan. Samaan pakettiin kuuluisivat sitten kaikki muutkin joidenkin mielestä panettelevat sanat kuten vaikkapa ryssä tai hurri. Entäpä kiero savolainen tai hidas hämäläinen - kuuluvatko pannaan? Suomalaisten kutsuminen geneettisesti juopoiksi on sallittua, koska suomalaiset eivät ole "etninen ryhmä" (omassa maassaan). Jos joku englantilainen kutsuisi, niin sitten se tietenkin olisi, mutta eipä Suomen rikoslain lain ole tarkoitus suojatakaan suomalaisia. Raiskaa tai tapa, vapaudut vankilasta parhaimmillaan parissa vuodessa, jos edes joudut kiven sisään.

Älyttömintä kyseisessä laissa on se, että sitä sovelletaan laajassa mittakaavassa ainoastaan neekerien tai muslimien solvaajiin. Kuitenkaan neekerien tai muslimien harjoittama suomalaisten ja muiden eurooppalaisten solvaaminen ei ole rangaistavaa. Koraani sisältää ison kasan käskyjä tappaa vääräuskoiset, mutta sen esittäminen julkisesti ei ole rangaistavaa. Imaami Bahmanpour sai julkisesti kiihottaa kansanryhmää vastaan joutumatta "vakaumuksestaan" tai "mielipiteestään" edesvastuuseen.

Kuva Suomesta valtiona, joka kunnioittaa ihmisten oikeutta sanoa omat mielipiteensä on romuttunut. Mielipiteen jopa väkivaltaan yllyttäen on sallittua, jos mielipide perustuu Koraaniin ja yllytyksen kohteena ovat eurooppalaiset. Eurooppalaisella ei ole samanlaisia oikeuksia esittää mielipidettään pois lukien sosialistit, jotka saavat yllyttää väkivaltaiseen "luokkasotaan". Suomen rikoslaissa lähtökohta on, että kovat tuomiot eivät ensinnäkään ole vaikutukseltaan ennaltaehkäiseviä eivätkä toisaalta paranna rikollista, niinpä tuomiot (muita kuin veropetoksista) on säädetty lieviksi. Kuitenkin rikoksesta voidaan tuomita ankarammin, jos rikoksen motiivina on ollut nimenomaan oma mielipide rotujen tai uskontojen keskinäisestä paremmuudesta. Aivan kuten Neuvostoliitossa, myös Suomessa "kulakin poika" saa kovemman tuomion kuin "yhteiskunnan riiston kohteeksi joutunut" yksilö. Tämän rikos on ikään kuin "oikeutettua itsepuolustusta" sortajiaan vastaan.

Tilanteeseen tuskin on tulossa mitään muutosta millään meitä koskevalla aikajänteellä. Sosialismi on orjuuden uusi muoto. Orjuuden vastustajana profiloitunut ideologia on kääntynyt itseään vastaan. Näyttää olevan inhimillistä, että orjat eivät oikeasti halaja vapautta vaan nousta orjuuttajiensa yläpuolle uusiksi orjuuttajiksi.

Herbert Spencer

4 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

KT on ymmärtänyt aivan oikein. Kiihotussyytteiden päätarkoitus on kyykytys. Niitä vastaan ei edes voi puolustautua eikä kannata edes yrittää.

"Orjuuden vastustajana profiloitunut ideologia on kääntynyt itseään vastaan."

Tämä taas on väärin. Kaikkein merkittävin sosialismikokeilu eli Neuvostoliitto rakennettiin orjatyövoimalla. Orjuus kuuluu olennaisena osana ideologiaan ja orjuuden vastustaminen on pelkkää retoriikkaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Niin, viittasin vähän kauemmas eli Ranskan suureen vallankumoukseen. Tosin sitäkään ei ehtinyt kulua edes vuosikymmentä kun Robespierre jo teloitti vastustajiaan.

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä onko vai eikö ole mielenkiintoista, että millaista silmukkaa olemme sovittamassa omaan kaulaamme?

Tällä menolla meistä on tulossa "etninen ryhmä" - ryhmä joka saa puhua ehkä säästä mutta siinäkään ei saa viitata ilmastoon, ettei rikota (tulevaa) ilmastolakia (kauhuskenaario).

Voi sviddu! Toivottavasti en vaan loukkaa meidän enemmistöä alatyylisellä ilmaisulla?

Anonyymi kirjoitti...

Mitä Kumis arvelee oisko paras keino vastustaa tämmöistä systeemiä se että alkaisi tekemään pimeitä töitä? Ei ainakaan maksaisi veroja jolla tuota systeemiä ylläpidetään. Pitäisikö tässä toivoa talousromadusta Kreikan tavoin, niin silloin tuomioistuimetkin jotutuisivat kulukuuriin.

Systeemin idea on pelotevaikutus ja itsesensuuri. Mutta jos tuhannet tai kymmenettuhannet alkaisivat yhtäkkiä sanoa sellaista joka olisi kiihotuslain mukaan kiihotus, niin tuomioistuimet menisisvät tukkoon. Tällöin juttujen käsittelyaika venyisi ja venyisi. Juttuja alkaisi raueta. Osa syyttäjistä saattaisi jopa luopua jutuista. Systeemi tekee itsensä pelleksi ellei sitä jo pidetä.

Media on eliitin puolella joten se yrittää tällöin käydä propagandasotaa valtaeliitin ja tuomioistuinten puolesta.

Sun Tzu taisi jossain kohdin sanoa että toimi niin että vastustaja joutuu kuluttamaan omia resurssejaan. Tämä on vastustajan resurssien kuluttamista.

Lakimuutoksia joilla noista mielivaltaiuuksista päästäisiin eroon, niitä ei ole ihan lähiaikoina uvassa. Mutta jos jollain hyvällä tuurilla tulee tilaisuus siihen, niin sitä varten kannattaa olla jo laatia esitykset lakimuutoksiksi ja laittaa ne piironkiin odottamaan.