keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Painiitty - kumijalka ja hiilijalanjälki


Blogini sivupalkissa on linkki "Why evolution is true" -blogiin, jossa on erittäin kuvaava kommentti kyseisen blogistin vasemmistolaisten ystävien ajatusmaailmasta:
I know a lot of people are turned off by Jillette’s libertarianism or the fact that he comes on strong, but I kind of like the guy - Tiedän monien inhoavan Jilletten libertarismia ja hänen agressiivisuuttaan, mutta minä pidän jotenkin pidän hänestä
Jillette juontaa erinomaista ohjelmaansa Penn&Teller, joka kyseenalaistaa auktoriteetteja (kuten libertaarit tekevät). Ohjelmassa on mm. ivattu "ympäristö"ihmisiä ja heidän aivotonta propagandaansa. Yksi näistä on Suomessakin tuttu maaltamuutto. Helsinki - erityisesti radanvarret - on nähty jumalallisena työkaluna ihmiskunnan pelastamiseksi kuumenevalta pallolta. Blogisti Tikka linkitti maanmainiolle rakennusliike Hartelan gryndaamalle uudelle asuinalueelle pääkaupunkiseudun ytimeen - Painiitty (hauska tuo Painiityn logon kierrätysaiheinen "elonkehrä"):
Leppävaaran Painiitty on uusi alue Espoon ja Helsingin rajalla, lähellä Sellon palveluja ja Leppävaaran asemaa. Kylämäinen ympäristö kymmenen kilometrin päässä Stockan kellosta – mikä voisi olla parempaa?

Painiityssä on hyvä asua, joskin autolle on arjessa käyttöä (miksei parillekin). Siksi teemme huomaavaisen tarjouksen: kun ostat 31.3.2014 mennessä uuden asunnon Painiitystä, saat kaupan päälle taloudellisen ja ympäristöystävällisen Ford Fiestan!
Ottamatta nyt ensin edes kantaa virhelliseen markkinointiin (autoa ei saa mainostaa ympäristöystävällisenä), niin koko asutusalueen pitäisi olla Virheä onnela - on radanvartta, on meidän kylää, on Stockan kelloa, on oikeanlaista demografiaa... Mutta niin se vaan tunkee yksityisautoilu tännekin likaista jalkaansa viltin alle. Tuo on aivan hervoton kohta:
autolle on arjessa käyttöä (miksei parillekin)
Jos aiemmin Suomi oli jakaantunut kahtia - muu Suomi ja Helsinki - nyt jakolinja kulkee paikassa muu Suomi ja ratikka-Hesa. Koska valtaosa kansasta on vasemmistoa (joka ei kannata libertarismia vaan inhoaa Penn&Telleriä), niin he kannattavat ratikka-Stadin poliitikkoja, joiden ihanan urbaani ja globaali ideologia ajaa kansan enemmistön etuja vastaan. Tämä on biologinen fakta, evoluution suosima toimintamalli, mikä naurattaa Penn&Telleriä, mutta ei näitä tulevia fiestailijoita, joille tulee huono omatunto.

Yleisradio uutisoi, että poliisin tietoteknisten ongelmien takia 12.000 sakkoa on "vahingossa" tilastoitu väärälle ajanjaksolle. Tästä voi tietenkin vetää vaikka minkälaisia tulevaisuuteen ulottuvia mielikuvia, mutta ajankohtaisuutensa takia tietenkin nykyhallituksen kaavailema satellittiipaikantimiin perustuva kilometrivero nousee mieleen. Näitä verojahan pääsee näppärästi pakoon vaikka lentämällä Etelä-Amerikkaan, jossa voi puolen vuoden ajan lennellä ristiin rastiin kartuttamatta sentin vertaa ruuhkamaksuja ja muita anekauppiaiden luomia itseruoskintavälineitä. Miten Vihreät ovat niin sokeita omalle toiminnalleen? Olipa kyseessä kateuteen perustuva ruuhkamaksu, Painiityn Fiesta tai Floreksen via dolorosa - kaikki perustuu silkkaan kusetukseen.

4 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Penn & Teller on muuten hyvä ja ihan selvästi pohjimmiltaan oikeasydäminen ohjelma, mutta on jotenkin noloa katsella, kun aikuinen mies kiroilee televisiossa. Siitä tulee teinimäisyyden varjo koko ohjelman päälle.

Lisäksi siinä aika turhaan herjataan ihmisiä. Itse symppasin esimerkiksi metsässä asuvaa hippipariskuntaa, joka tyhmien mielipiteidensä vuoksi nolattiin täysin.

Anonyymi kirjoitti...

Idaa komppaan ja voi vielä lisätä, että Jillette on vaan niin rasittava möykkääjä ettei kiinnosta katsella tai kuunnella oli sanoma tai asia ihan mikä tahansa.

Kumitonttu kirjoitti...

Siitä tulee teinimäisyyden varjo koko ohjelman päälle.

Se vaivaa perussuomalaisia yleisemminkin:

Ruohonen-Lerner syytti, että osa kansanedustajista on käyttäytynyt ryhmäkokouksissa kuin viisitoistavuotiaat teinipojat.

Tomi kirjoitti...

Why evolution is true -blogi on outo sinun sivupalkissasi. Prof. Jerry Coyne on pesunkestävä demokraatti ja ateisti. Hän pitää republikaaneja ja uskovaisia syyllisenä kaikkeen pahaan jenkeissä. Olen hänen kansaan samaa ḿieltä.