sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Palestiinalaiset islamin uhreina

Olen lukuisia kertoja huomauttanut Osmo Soininvaaran antisemitistisesta asenteesta, koska hän tavanomaiseen vasemmistopopulistiseen sävyynsä näkee Israelin ensisijaisesti moraalisesti arveluttavana amerikkalaisuuden ja kapitalismin etuvartiona ihanasti väreilevässä Lähi-idän monikulttuurisessa ghetossa. Soininvaara suorastaan raivosi Israelille pari vuotta sitten, kun Turkin islamilaisen puolueen siunauksella lähetettiin jihadisteja avustus-saattueen nimellä rikkomaan Israelin asettamaa Gazan merisaartoa. Hyvä kysymys esittää olisi jo tuolloin ollut se, että miksei saattue purjehtinut Egyptiin, josta tavarat olisi voitu kuljettaa Egyptin suojeluksessa Gazaan...

Khaled Abu Thoamedin artikkelissa kerrotaan, että Gazan alueella asuu 600 miljonääriä. Khaled on melkoisen uskottava journalisti, kuten Wikipediasta näkee. Khaledin arvio on, että Hamas pysyy vallassa lähinnä valtavan, laajamittaisen salakuljetuksen avulla. Khaled artikkeli on julkaistu Asharq Al-Awsat -nimisessä lehdessä, jonka omistaa Saudi-Arabian kuningassukuun kuuluva Faisal bin Salman:
Yleinen mielikuva Gazasta on, että sen 1,4 miljoonaa asukasta ovat maailman köyhimpiä eläen kurjuudessa ja puutteessa. Panarabialaisen sanomalehden Asharq Al-Awsatin mukaan siellä asustaa 600 miljonääriä. Lehden mukaan ei ole totta, että Gazan kurjat olot johtuisivat Israelin tekemisistä.

Palestiilaishallinnon (PA) entisen turvallisuudesta vastaavan komentajan Mohammed Dahlanin mukaan Gazan epätasaisesta tulonjaosta voi pitää syyllisenä vain ja ainoastaan aluetta hallitsevaa Hamasia, joka kuristaa ja kiristää alueen asukkaita mielensä mukaan.

Alueen miljonäärit ovat tehneet omaisuutensa salakuljettamalla tavaroita Egyptistä alueelle johtavilla sadoilla maanalaisilla tunneleilla.

Asiaan perehtyneet palestiinalaiset paljastavat, että päivittäin yli 400 tunnelissa tuodaan aseiden lisäksi tuhansia tonneja polttoainetta, lääkkeitä, kulutustavaroita, ajoneuvoja, sähkölaitteita, huumeita ja tupakkaa. Alueella juuri vierailleen Sudanin hallituksen edustaja totesi, että Gazassa myydään hyödykkeitä, joita ei myydä Sudanissa. Lähes kaikkia tunneleita valvoo Hamas, joka on perustanut salakuljetusta valvomaan oman toimielimen, josta on tullut salakuljetuksen suurin hyötyjä.

Palestiinalaisten arvioiden mukaan Hamasin varoista 25% tulee tunneleita pitkin tuotavien hyödykkeiden verotuksesta. Hamas verottaa esimerkiksi 25% ja 2.000 dollaria jokaisesta alueelle tuodusta autosta. Samoin jokaisesta tonnista sementtiä pitää maksaa 15 dollaria veroa, kahdeksan senttiä tupakka-askista ja 50 senttiä polttoainelitrasta.

Hamasille tunneleiden kautta salakuljetettavat tavarat ovat elinehto. Nyt sitä uhkaakin Egyptin hallinnon suunnitelma ottaa Siinai valvontaansa, kun tuntemattomiksi jääneet palestiinalaiset salakuljettajat tappoivat 16 egyptiläistä rajavartijaa äskettäin.

Egyptissä pelätään, että tunneleita käytetään salakuljettamaan sinne islamilaisia terroristeja, jotka uhkaavat maan sisäistä turvallisuutta. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole varmaa, miten Egyptiä johtavasta Muslimiveljeskunnasta presidentiksi valittu Mohammed Morsi asennoituu yhden Hamasin keskeisimmän tulovirran katkaisemiseen. Tähän asti Morsi on tukenut avoimesti Hamasia ja antanut sen vahvistua Länsirantaa johtavan ja yleisesti hyväksytyn Fatahin johtaman Länsirantaa valvovan Palestiinalaishallinon kustannuksella.

Jos Egyptin armeija onnistuu terrorismin vastaisessa suunnitelmassaan sulkemaan Siinaille johtavat tunnelit, se voisi johtaa jyrkkää islamilaista tulkintaa nojaavan Hamasin hallinnin päättymiseen Gazassa. Mikäli Muslimiveljeskunta ja Morsi sitovat sotilaittensa kädet, Hamas pysyy vallassa ja kasvaa entistä voimakkaammaksi.
Tämän kirjoituksen jälkeen yhdenkään vasemmistolaisen sekoboltsin on aivan turha sönköttää, että ei tiennyt. Asioista voi ja poliitikon pitääkin ottaa selvää.

Ei kommentteja: