tiistai 25. syyskuuta 2012

Islamin valtavirtaa - imaamit puhuvat


1. Amerikkalainen kirjailija ja islamin opettaja Yasir Qadhi: Sellainen, joka rakastaa Koraania, ei voi kuunnella musiikkia ja todellinen musiikin ystävä ei voi olla Koraanin ystävä.

2. Eräs länsimaiden arvostetuimmista islamin opettajista Hamza Yusuf Hanson: Islam kieltää homoseksuaalisuuden lisäksi miehen ja naisen välisen anaaliyhdynnän.

3. Islamin suhdetta muihin uskontoihin tutkinut tohtori Zakir Naik, jonka puheesta en saanut selvää.

4. Egyptiläinen teologi, 80 kirjaa julkaissut ja lukuisia palkintoja voittanut, 40 miljoonan katsojan ohjelmaa Al-Jazeeralle juontava Yusuf al-Qaradawi, jota pidetään islamin vaikutusvaltaisimpana tutkijana nykyaikana: Naisten ei pidä masturboida, koska se rikkoo immenkalvon, mistä voi seurata muitakin hankaluuksia.

5. Ympärivuorokautista Peace TV-kanavaa juontava tohtori Bilal Philips: kuvien palvominen on islamin vastaista.

6. Arvostettu luennoitsija ja tv-saarnaaja tohtori Zahid Ahmad Khan: sikojen syönti on kiellettyä, koska ne ovat muita eläimiä alempana. Siat ovat myös homoseksuaaleja, ja ihminen on sitä mitä syö.

7. Coloradon muslimien imaami Karim Abuzaid: Miksi miesten pitää Koraanin mukaan virtsata istualtaan, mutta tietyissä olosuhteissa myös seisaaltaan saa suorittaa tarpeensa.

8. Lontoon Kuningas Fahadin akatemian johtaja tohtori Sumaya Alyusuf: Koraanin juutalaisia halventavaksi väitetyt ilmaisut on irrotettu asiayhteyksistään.

9. Islamin lupaavimpia englantia puhuvia tulkitsijoita sheikki Assim Al-Hakeem: Vaimo ei saa kieltäytyä seksistä miehensä sitä halutessa, koska mies on päivän mittaan joutunut muiden naisten kiusausten uhriksi ja siten oikeutettu tarvitsemaansa aktiin.

10. Michiganin yliopiston vierailevana professorina toimiva Sherman A. Jackson: Homoseksuaalisuus on Koraanin mukaan synti.

11. Ranskalaisen tv-yhtiön johtaja Abdul Ghani Jahangeer: Muslimi käyttää oikeaa kättään rehellisiin puuhiin ja pyyhkii ahterinsa vasemmalla. Kun muslimi kättelee, tiedät käden olevan puhdas. Kun ei-muslimi kättelee, et tiedä, mitä sillä kädellä on tehty.

12. Al Azharin yliopiston islamin opettaja tohtori Muhammad Wahdan: Naisten ympärileikkaukselle on olemassa hyvät perusteet.

13. Ylikansallista sunnilaista valtiota ajavan Hizb Ut-Tahririn puhemies Uthman Badar: Jokaisen maan, jossa asuu muslimeita, pitää säätää sharia-laki.

14. Englannin suufilaisneuvoston johtaja Haras Rafiq: Hän kannattaa naisten kivittämistä rangaistuksena pettämisestä. Mutta ainoastaan siinä tapauksessa, että nainen itse sitä pyytää.

15. Entinen budhalainen Hussain Ye on Kauko-Idässä arvostettu luennoitsija: Miehen tavoin pukeutuneet naiset ja esimerkiksi korvakorua pitävät miehet halveksivat islamia.

16. Imaami Shabir Ally on kanadalainen muslimiaktivisti, joka osallistuu aktiivisesti islamia käsitteleviin keskustelutilaisuuksiin: Ihminen ei polveudu apinoista, vaan apinoilla ja ihmisillä on ollut yhteinen esi-isä.

17. Tohtori Abdul Majid Ali on yksi arvostetuimmista islamin tulkitsijoista nykypäivänä: Mies on kypsä avioliittoon 12-vuotiaana ja nainen yhdeksän vuotiaana, jos hän "kykenee seksuaaliseen kanssakäymiseen".

18. Edesmennyt tohtori Israr Ahmed oli Kauko-Idässä, Lähi-idässä, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa arvostettu teologi: Ihmisten ja eläinten piirrokset ovat islamissa kiellettyjä samoin kuin valokuvat, joita voidaan ottaa vain hallituksen määräyksestä.

19. Yhdysvalloissa arvostettu islamilainen luennoitsija ja radiopersoona Kamal El Mekki: Musiikki turmelee kunnon muslimin, ja sen kuuntelun sijaan oikea muslimi hiljentyy rukoilemaan Allahia.

20. Englannin islamilaisen ja sharia-lain neuvoston johtokunnan jäsen ja islamin tutkimussäätiön neuvonantaja Shaykh Haitham al-Haddad: Hengiltä kivittäminen on islamin mukainen rangaistus aviorikoksesta yhä edelleen. Kivityksen uhrit ovat itse tosiasiassa halunneet ja valinneet kohtalonsa. Hänen mukaansa lukuisa joukko länsimaisia naisia on lähestynyt häntä tiedustellen, mihin maihin heidän kannattaisi matkustaa tunnustaakseen aviorikoksensa ja saadakseen tulla kivitetyiksi hengiltä.

Nämä näkemykset eivät siis edusta mitään "ääri-islamia" tai pientä ryhmää uskonoppineita vaan islamin valtavirtaa. On pökerryttävää, että nuo mainitut 20 ihmistä edustavat islamin korkeinta mahdollista auktoriteettia. Nykypäivänä on mahdotonta löytää 20 kristittyä tai juutalaista uskonoppinutta, joka hyväksyisi - saati kehottaisi - kivittämään hengiltä yhtään mistään rikoksesta tai silpomaan naisen sukuelimet.

5 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Teknisesti ottaen Shabir Ally on oikeassa ja väärässä.

Ihminen ei ole kehittynyt mistään nykyään elävästä apinalajista, niillä kaikilla toki on yhteinen kantaisä.
Simpanssien ja ihmisen yhteinen kantaisä eli n. 6-7 miljoonaa vuotta sitten.
Jos ko. otus eläisi nykyään niin kutsuisimme sitä apinaksi. Mutta ihminenkin on vain yksi apinalaji isojen ihmisapinoiden heimossa Hominidae.

Igor kirjoitti...

Ehkä tämä on sitä Jaakko Hämeen-Anttilan lausumaa "[Jaakko Hämeen-Anttila] on sanonut haluavansa korostaa islamin myönteisiä puolia, koska katsoo negatiivisten asioiden tulevan esiin omalla painollaan" eli omalla painollaan esiin tulevaa negatiivista. Kiitoksia että saadaan tasapainottavaa tietoakin tasapuolisemman kuvan muodostamiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Muslimit - nuo vekkulit ystävämme vaatimuksineen:
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/muslimivainajilta_puuttuu_pesutila/?ref=tf_iOKboksi_news_p2

Kumitonttu kirjoitti...

Tomi, mitä ihmettä me oikein sovittiin?

GPI, niin se JH-A (ei Jussi Halla-aho) tosiaan taisi mainita, että hän kertoo islamin hyvistä puolista kun rapaa tulee pyytämättäkin. Ei ihme että tulee.

Ano, kaikkihan ne vaativat rahaa valdelta.

Anonyymi kirjoitti...

*kääntää kaiuttimien volyymin kovemmalle ja napsauttaa Winampin päälle* Aah. Ihanaa olla ateisti. ♥