sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Islamilainen lähetyssaarnaaja

Helsingin Totuus kyselee valtakunnan henkiseksi eliitiksi nimeämiltään politiikan, talous- ja kulttuurielämän edustajilta, pitäisikö Googlen kieltää Muhammedia ylistävä herjaava traileri. Yllättävän moni, noin puolet, suomalaisesta eliitistä on sitä mieltä, että pitäisi, koska vastuullinen sananvapaus ei salli toisten pilkkaamista. Ainoastaan professori Kari Enqvist ihmettelee koko kysymyksen asettelun täysjärkisyyttä. Kuvaavimman kommentin suomalaisen nykyvasemmiston henkisestä tilasta antaa kuvataitelija Jani Leinonen:
Olen Steven Pieczenikin kanssa samaa mieltä siitä, että Muhammad-videolla ei ollut juurikaan tekemistä levottomuuksien kanssa. Libyan lähetystöisku ja lähettiläs Stevensin murha olivat Yhdysvaltoja hallitsevien uuskonservatiivien, Israelin tiedustelupalvelu Mossadin ja Saudi-Arabian asiamiesten yhteistyön tulos. Pieczenikin mukaan lähetystöiskujen tavoitteena on lietsoa kaaosta Lähi-itään ja sytyttää liekkeihin kolmas maailmasota.

Jani Leinonen, kuvataiteilija
Jani Leinonen teki jihad-tyylisen teloituksen varastamalleen Ronald McDonald -hahmolle pari vuotta sitten.


Jos Leinosen alunalkainen performanssi oli osoitettu jonkinasteiseksi sympatiaksi antiamerikkalaisuutta ja sitä vastaan näkyvimmin taistelevalle islamilaisuudelle, niin tämä Muhammed-elokuvan myötä hän kyllä osoittaa oikeasti tukevansa muslimien pyhää sotaa jihadia. Hän selvästi näkee ja ymmärtää elokuvan välineenä kiihottaa huonosti koulutettuja muslimimiehiä avoimeen väkivaltaan Israelia ja Amerikkaa sekä niiden materialistisia ja individualistisia arvoja vastaan.

Kohtuullisella varmuudella voi kuvitella, että islamilaisessa maailmassa uskonnolliset johtajat edesmenneen Osama bin-Ladenin tavoin kaipaavat polttoainetta vihan ylläpitämiseen. Jos länsi kieltäisi kaikki islamia loukkaavat videot, kirjoitukset ja julkisen arvostelun, he keksisivät jonkun toisen välineen oman ylivaltansa levittämiseksi islamin avulla.

2 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Mietin vaan sitä, että mistä tämä Leinonen sai näitä kovasti salaisia tietoja? Kun hänhän on ihan tavallinen ihminen niin kuin mekin. Onko hänellä yhteys DTP:hen eli Danin Tiedustelupalveluun, joka tunnetusti on tehokkaampi kuin jopa edesmennyt Neuvostoliiton sotilastiedustelupalvelu GRU.

Kumitonttu kirjoitti...

Terve Ykä! Jani varmaan kulkee alumiinifoliosta taiteltu pipo päässään ja poimii eetteristä liikennettä, jonka hän omatekoisella koodauksenpurkulaitteellaan avaa.