lauantai 10. joulukuuta 2011

Paloma Hannonen huutaa tuskaansa

Surullisenkuuluisa Paloma Hannonen (Älä turhaan lausu jumalasi nimeä 6.7.2011) bloggaa nyt Etelä-Afrikan Durbanista, jossa hän osallistuu Kioton ilmastosopimuksen jatkoneuvotteluun (Durbanin viimeinen yö). Mitään maita juridisesti sitovia sopimuksia ei ole tiedossa, ja amerikkalaisetkin ovat vittuuntuneet presidentti Obamaan, joka nousi liberaalin eliitin suosioon luvattuaan vaalikampanjsassaan vievän maansa johdollaan kansainvälisesti sitoviin päästörajoituksiin.

Mutta mutta... Paloman kirjoitus on ihan hirveä. Eivät varmaan omanikaan Pulitzereita toisi, mutta se ei ole oleellista. Paloma kuvailee koko tapahtumaa kuin se olisi rippikoululeiri. Mitä se teknisesti ottaen onkin, mutta ei siitäkään sen enempää. Paloman kuvaukset osallistujista ovat pöyristyttäviä - se on kuin Tuska-festivaalista suoraan. Pakolliset maailmanlopun maalaukset ja suurten tunteitten palo(m)a:
Kukaan ei halua olla pahis, jolle jää sietämätön vastuu miljoonien ihmisten ahdingosta, luonnonmullistuksista ja saarivaltioiden hukkumisesta mereen.

Tunteita ei ole säästelty kokoushuoneissa tai niiden ulkopuolella. Kokouksessa on viimeisen viikon aikana nähty monta mielenilmausta. Suurin mielenosoitus oli lauantaina kun useat tuhannet mielenosoittajat marssivat ilmastosopimuksen puolesta.

I <3 KP (I love Kyoto protocol) paitoja pinssejä ja pieniä ilmauksia on ollut pitkin viikkoa. Occupy COP17 sen sijaan vastustaa päästökauppaa. Kanadalaiset nuoret nousivat Kanadan pääpuheen aikana seisomaan päällään T-paidat, joissa luki Turn you back at Canada. Tänään perjantaina joukko mielenosoittajia oli sisällä konferenssikeskuksessa Don't kill Africa kylttien kanssa ja YK:n turvamiesten saartamana.

Siis tuo on ihan kuin jostain anarkomarkojen hamppupellolta. Ja kaikki vielä meidän rahoillamme...

4 kommenttia:

Internet Mies kirjoitti...

Kun Obaman kannatus lähti putoamaan toteutuneen talouspolitiikan vuoksi, oli Suomen media hiljaa. Kun se sitten laskee toteutumattoman ilmastopolitiikan vuoksi, on syytä tiedottaa kansaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä jos annettaisiin tuon Durbaniin menneen porukan jäädä sinne, eikä päästettäisi heitä takaisin tänne? Mesotkkoon siellä, mutta takaisin ei päästetä. Kokousta varten olleet määrärahat ne olivat ehtineet ottaa mukaan, mutta jos jätettäisiin heidät sinne niin hankalaa tulee kun rahat loppuu. Voidaan sanoa että heille, että hakekaa Durbanista turvapaikka ja yrittäkää saada majoitus, ruoka, vaatteet, ja sossun rahaa. Onko Afrikan maissa tai edes Etelä-Afikassa sossua?

Eikös siellä Etelä-Afrikassa ole mukavasti monikulttuurisuutta kun on eri heimoja samassa maassa? Ulkonakin voi nukkua kun on siellä on nyt kesä.

Vasarahammer kirjoitti...

On pienempi paha antaa palomien hillua kokouksissa tai jopa osoittaa mieltään kuin säätää lakeja päästökaupasta, ilmastoveroista tai tuulimyllyjen syöttötariffeista.

Jälkimmäiset on toteutettu aiempien ilmastokokousten seurauksena, ja ne aiheuttavat vahinkoa edelleen.

Kumitonttu kirjoitti...

Tuo Durbanin kokous tuo väistämättä mieleen lestadiolaisten kesäjuhlat. Ei sillä, että kummassakaan olisi mitään pahaa, hyvää tarkoittavat ihmisethön niissä käyvät, mutta olisi älyllisesti rehellistä myöntää ilmastoliikkeen perimmäinen olemus, mikä ehkä puolestaan auttaisi liberaaleja paremmin ymmärtämään konservatiiveja.