torstai 22. joulukuuta 2011

Mikä Kanava-maksu

Yrjöperskeles kirjoitti jo aiemmin, mihin kaikkeen verovaroja käytetään, joten annan vaihtoehtoisen kohteen varainkäytölle näin joulun kunniaksi ja joululahjoja miettiessäsi. Tällä kertaa voit myös itse vaikuttaa, mihin lahjarahojasi käytetään. Tue Suomalaista Suomea ja saat lukea tätä blogia parempia kirjoituksia. Hinta on kova, myönnettäköön, mutta niin se on ollut kova niilläkin, jotka suomalaisen Suomen puolesta ovat itsensä likoon laittaneet.

Linkin Wikipedia ei ole kovin mairitteleva Paavo Haavikolle:
Erityisesti Yhtyneiden Kuvalehtien julkaisujohtaja Paavo Haavikko ajoi Kanavan lopettamista.
Kannattaa muistaa, että tuo sama idotiitti kirjoitti Tarja Halosen muotokuvan, josta Pohjois-Korean presidenttikin olisi palkinnut. Jukka Tarkka arvioi Totuudessa kyseistä kirjaa aika pahaenteisesti:
Haavikon lause säkenöi, mutta sen logiikka on sumea. Aina ei ole varmaa, mitä puheen sisällä on, ja joskus tuntuu, ettei mitään. Vastuu jää lukijalle. Haavikko on jo kauan sitten kehittänyt skolastiikan, jonka varassa hän voi olla yhtä aikaa eri mieltä kaikkien kanssa. Silloin oikeassa on vain Haavikko. Nyt oikeassa on myös Tasavallan Presidentti Tarja Halonen. Aina ja kaikessa.
Kirjan on arvioinut myös todellinen vasemman laidan seinäruusu Matti Virtanen Palkkatyöläinen lehdessä, jossa Virtanen toteaa ilmeisen paljastavasti:
Haavikon analyysin valossa ratkaisu on yksiselitteinen: ulkopolitiikasta päättää viime kädessä presidentti.

Haavikon ja Tarkan näkemykset eivät voi elää rinnan — toisen täytyy olla väärä, toisen oikea.
Jokainen viimeiset 20 vuotta politiikkaa seurannut voi todeta, että Tarja Halosen valtakaudella maamme ulkopoliittinen linja on ajautunut umpikujaan. Kuten visionääri-Virtanen totesi, "näkemys on ollut väärä". Kuvassa alla Tarja Halonen ja Helena Petäistö näkemyksiään kuvaavine EU-huiveineen.

Ei kommentteja: