torstai 15. joulukuuta 2011

Kännissä sattuu ja tapahtuu

Suomalaisillahan on tunnetusti geneettinen ominaispiirre alkoholiriippuvuuteen ja väkivaltaisuuteen. Varmaan seuraavat pariskunnatkin ovat terassikauden avajaisissa nauttineet liikaa punkkua ja heräänneet aamulla noloina toisiinsa käpertyneinä. Alkoholin vapauttamina on kokeiltu sitä sun tätä uutta ja rietasta, ja sille tielle on jääty. Kyllähän vanhakin nuortuu, kun sopivasta kohdasta nykäisee:

Sauli Niinistö (63) ja Jenni Haukio (34)
Paavo Lipponen (70) ja Päivi Lipponen (44)
Pekka Haavisto (53) ja Nexar Antonio Flores (33)

Seiska paljasti, että homoperheissä ei asioista puhuta sen avoimemmin kuin heteroperheissäkään. On aika luonnollista, että omia mokia hävetään, ja se nakatkoon ensimmäisen stemun, joka toista mieltä on.

Mutta mielenkiintoisen kuvan tuo toy-boyn salailu antaa Haaviston perheestä. Meillä on kaikki syy uskoa, että Haavisto on sellainen asiallinen, rauhallinen, vakuuttava kuin tv:stä näkyy. Hänellä on hyvä tilannetaju osapuolten omasta näkökulmasta konfliktiin. Hän kaiken järjen mukaan soveltaa konfliktin ratkaisuissa oppimiaan taitoja myös ihmissuhteissaan.

Miten hänellä sitten on tuollainen luiru pelkuri, joka temperamenttisesti tarttuu auton rattiin pienessä sievässä ja akkamaisesti jättää kertomatta hölmöilystään? Onko Haavisto kotioloissa semmoinen moralisti, että Antonio pelkäsi joutuvansa ulkoruokintaan? Antoniohan on EVP - elää vaimonsa palkalla. Selvää toki on, että taloudellisesti moinen tikki ei ole hypännyt Haaviston tiliotteelta esiin.

Toisaalta nyt myös paljastui, että tälle pariskunnalle varsin vakavat moraaliset epäonnistumiset omassa elämässä eivät ole automaattinen peruste istua alas ja yhdessä pohtia tehtyjä virhevalintoja ja omaa toimintaa. Se on yleistä parisuhteissa, kyllä minä sen tiedän. Mutta sehän tässä juuri onkin parasta, että Haavisto ei siis omassa elämässään MILLÄÄN TAVALLA edusta moraaliltaan ylivertaista henkilöä, jolla olisi mitään syytä kauhistella tai moralisoida muiden tekemisiä.

Ilta=Totuuden haastattelema Haavisto toteaa, että
Sillä, että Suomessa lievän rattijuopumuksen raja on korkeampi kuin Ecuadorissa ei ole mitään merkitystä, Haavisto toteaa tiedotteessa.
Toteamus - vaikkei sillä siis mitään merkitystä olekaan - on nimittäin väärä. Se panee hiukan ihmettelemään, että yrittikö Haavisto kuitenkin vähätellä kultansa tekoa (se olisi inhimillistä), onko kulta jatkanut Pekan vedättämistä (toisissa kulttuureissa sarjavalehtelua jatketaan vaikka korvat heiluvat ja nenä kasvaa, eikä sitä paheksuta millään muotoa) vai tulisiko rajaa Pekan mielestä Suomessa alentaa.

No, niin tai näin, Suomessa 0,5 promillea tuo sakot ja kortti lähtee 1,2 promillen juubasta. Ecuadorissa on yksi raja, ja se on 0,7 promillea. Ecuadorissa ei siis tunneta lievää rattijuopumusta. Siksipä vertailtavat rajat ovat 0,5 ja 0,7 promillea, ja sen suhteen Suomi on tiukempi.

Olen Jörn Donnerilta oppinut, että eduskunnan tulee edustaa kansaa, jotta lait pysyvät moraaliltaan keskivertoihmisten elämän mukaisina. Jos poliitikot ovat moraaliltaan ylivertaisia, myös lainsäädäntö muuttuu moraalivartioinniksi, kuten islamissa. Niinpä toivotaan kaikki yhdessä, että tänä iltana Munkkiniemessä ei mökötetä, raivota saati intouduta väkivalloin ratkomaan parisuhdeongelmia ja luottamuspulaa, vaan että pojat harrastavat sovintoseksiä, ja vetävät pari pulloa punkkua.

9 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Aina ei tarvita viinaa.

Ville Niinistö -niminen vihreä ministeri sekoilee ihan selvin päin.

Ensin Durbanissa aiheutettiin 30 miljoona menot veronmaksajalle ja sitten sabotoidaan teollisuutta kunnon vihreän luddiitin tavoin.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreille kaivokset ovat melkein yhtä suuri saatana kuin ydinvoima. Varsinkin jos kyseessä on uraankaivos tai kaivos jonka sivutuotteena löytyy uraania.

Entisenä kainuulaisena vituttaa aivan saatanasti tuo viherhörhöily. Kainuussa kun ei ole työpaikoista runsaudenpulaa.

Oisko tuolla Villellä tarjota Sotkamoon 500 korvaavaa suoraa työpaikkaa ja epäsuorat työpaikat päälle?

Polttais vaan tuo hörhö sitä pilveä enemmän, niin ehkä saattaisi päättömyydet jopa vähetä. Tai vetäis sit vaikka jotain tujumpaa ainetta niin taju menis niin sit vois pitää rokulia, juolloin ei voi tehdä päätöksiä...

Tietysti kaivosalueilla on hoidettava puhtaanapitoasiat kunnollisesti. Ykän blogissa totesin kaivoksista täällä ja täällä olevissa viesteissä.

Miltton Friidman kirjoitti...

Jos poliitikot ovat moraaliltaan ylivertaisia, myös lainsäädäntö muuttuu moraalivartioinniksi, kuten islamissa.

Kyseessä on silloin islamISMI, eli poliittinen islam. Ongelma on siinä, että VALTIO noudattaa tiettyä uskontoa lainomaisesti.

Minulla ei henkilökohtaisesti ole mitään islamia vastaan uskontona, ja totean kaiken islamiin liittyvän negativian johtuvan joko a) islamin väärästä tulkinnasta sen harjoittajien piirissä, tai b) islamin soveltamisesta valtion lakina.

Miltton Friidman kirjoitti...

Ja tähdennettäköön, että itse en ole muslimi.

Myös kristillisessä maailmanpiirissä on kokemuksia "uskontovaltiosta", esim. Cromwellin Englanti.

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos ja huomenta!

Ville Niinistön miljoonalaskun syntytapa kuvaa hienosti politiikkaa itsessään. Täysin syyttömiltä työssäkäyviltä niistetään kymmeniä miljoonia jonkun vähälahjaisen hihhulin mielenterveystyöhön.

Vieras, Niinistö taitaa kateudesta kainuulaisille vaan haluta heidätkin sieltä kanakoppeihin radan varteen.

Kyseessä on silloin islamISMI, eli poliittinen islam.

Tästä olen eri mieltä. Islam on lakiuskonto, eikä siinä voi erottaa yhteiskuntaa ja papistoa. Käytännössä, kuten Suomen tataarit, pienet vähemmistöt voivat joutua elämään maallisten lakien alla, mutta se on vähän sama kuin sanoisi, että eihän kommunismissakaan kaikilla huonosti mene.

Miltton Friidman kirjoitti...

Islam on lakiuskonto, eikä siinä voi erottaa yhteiskuntaa ja papistoa.

Mielestäni kaikki ongelmat mitä tahansa uskontoa koskien syntyvät, kun VALTIO sotketaan siihen mukaan.

Eikö myös juutalaisuus ja kristinusko ole "lakiuskontoja"? Molemmat postuloivat tiettyjä määräyksiä, joita uskovien on käytettävä, kuten 10 käskyä ja Jeesuksen "rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi" ja "käännä toinenkin poski" jne...

Jos nämäkin ovat lakiuskontoja, niin miksi meillä ei VALTIO valvo näiden noudattamista?

Kumitonttu kirjoitti...

Eikö myös juutalaisuus ja kristinusko ole "lakiuskontoja"?

Eivät, koska molemmissa hyväksytään maallinen esivalta ylimpänä yhteiskunnallisena vallankäyttäjänä.

Miltton Friidman kirjoitti...

Missä kohdissa Koraania kehoitetaan kyseenalaistamaan maallinen esivalta?

Anonyymi kirjoitti...

Mitä luulet Kumis, mahtaako Ville luulla että Sotkamon kaivoksen työmiehet eivät ole ikinä nähneet rataa, ja että hän haluaa siksi koota heidät Helsinkiin radanvarren kanakoppiin jotta näkisivät radan? Ville varmaan luulee että nuo työmiehet ovat jotain pullossa kasvaneita.

No perkele, tonne kaivokselle menee sitä varten tehty kaivosrata. Kaivoksen työmiehet näkevät kaivosradan joka päivä. Joka päivä siellä käy malmijuna hakemassa uutta malmia, jonka työmiehet sitten lastaavat malmivaunuihin.

Kumis, ymmärsit varmaan mitä yritän tällä läpän heitolla sanoa?