keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Eurosetelit ovat vihreitä

Suomalaisille opetettiin 70-luvulla, että bisnesmies ei pidä valkoisia tennissukkia ja vedä lärvejä ilmaisilla GT-juomilla. Suomalaisille kerrottiin, että meillä on huono itsetunto, kun olemme aina kiinnotuneita kysymään, mitä MUUT AJATTELEVAT meistä. Saunan takia olimme kuulemma ulkomaisten silmissä sekstailijoita, vaikka sukupuolinen vapautuminen tapahtui Suomessa 20 vuotta Länsi-Euroopan jälkeen. kUN MTK:n vanha puheenjohtaja Heikki Haavisto kävi 90-luvulla kovat neuvottelut EU:n kanssa Suomen maataloustuista, häntä arvostettiin kovana neuvottelijana ja Suomen edunvalvojana heikon Esko Ahon vastapainona.

Entä nyt? Nykyiset johtajamme kuuluvat ikäluokkaan, joka on kasvanut yhden totuuden maassa. Ville Niinistön haastattelu Durbanin ilmastoneuvottelujen osalta on karmeaa luettavaa:

Niinistön mukaan Suomi ajoi loppuun saakka laajempaa kompensaatiota.
- Olimme hyvin lähellä saada sen.
Ville Niinistön mukaan Suomen hangoittelu vielä tässä vaiheessa olisi vaarantanut koko ilmastosopimuksen.
- Komissaari lupasi, että tämä hyvitetään meille eli tätä joidenkin kymmenien miljoonien lisälaskua ei tosi asiassa tule.

Voihan vittu sentään. Joopa joo.

Onkohan nyt uudistuvassa rikoslaissa mahdollista tehdä yhteiskanne, jolla joukko kansalaisia saisi ministerin vastuuseen holtittomasta varojen käytöstä?

Ei kommentteja: